Android Market - kwestia filtrowania aplikacji

• 4 Odpowiedzi
  • 1778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline station55

• **
  • 164
  • Sprzęt: HTC Sensation XL, iPod Touch 4G, Mot Xoom, iPad 3
Android Market - kwestia filtrowania aplikacji
« dnia: Listopad 09, 2011, 18:20:01 »
Witam,

Czy można w Android Market zawezic liste wyszukiwanych aplikacji do tych działajacych np. wylacznie na Motorola Xoom (tzn. Andka 3.0 wzwyz) ? bo niestety chyba tylko waski fragment gier i oprogramowania uzytkowego jestem w stanie "odpalic" na tablecie, natomiast nie mam z nimi problemu np. na Htc Desire HD z wczesniejszym Andkiem. Jest to dla mnie istotne zwlaszcza z punktu aplikacji platnych, gdzie potem tj. po ich zakupie nie chcialbym niemilej niespodzianki w postaci niemoznosci ich instalacji na tablecie.
SPV M3000 > HTC TyTn II > HTC touch HD > HTC HD2 > HTC Desire HD > HTC Sensation XL

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
Odp: Android Market - kwestia filtrowania aplikacji
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2011, 19:02:05 »
W teorii AM sam ogranicza wyszukiwanie i dostępne aplikacje do tych, które dostępne są dla Twojego urządzenia. W przypadku dostępu do marketu przez www wprawdzie wyszuka ci już wszystko, ale zaznaczy, czy dany program pójdzie na twoim sprzęcie czy nie. W praktyce twórcy programów bardzo często źle oznaczają wymagania softu i wychodzi, że teoretycznie coś pójdzie u ciebie gdy w rzeczywistości nie działa (odwrotne sytuacje też się zdarzają).
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline station55

• **
  • 164
  • Sprzęt: HTC Sensation XL, iPod Touch 4G, Mot Xoom, iPad 3
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2011, 20:01:00 »
czyli z najnowszych oględzin marketu z poziomu Xooma wynika, że ilość tych teroretycznie działających aplikacji jest żenująco mała i właściwie odnosi się nie tyle do Xooma ile do każdego Androida 3.x ....  Szkoda, że nie rozwiązali to tak elegancko jak w AppleStore, gdzie jest klarownie i pieknie opisane co pójdzie na iPod'a/Phon'a, z jaką wersją systemu minimum a co pójdzie na iPad'a....
W AM jest pod tym względem jakiś chaosik.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2011, 20:03:27 wysłana przez station55 »
SPV M3000 > HTC TyTn II > HTC touch HD > HTC HD2 > HTC Desire HD > HTC Sensation XL

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2011, 22:21:35 »
Chaosik? przecież jak Jeremy napisał, w telefonie pokazuje Ci tylko to co pójdzie na twoim sprzęcie, a w webowym możesz przeglądać, ale nie zainstalujesz czegoś "teoretycznie" niekompatybilnego, a identyfikacja jest zarówno po wersji andka jak i po modelu.

*

dorsz85

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2011, 14:06:42 »
Z tego co zrozumiałem to chcesz żeby wyświetlało programy kompatybilne jednocześnie z Xoomem i z DHD, tak? Bo jeśli tak to przecież w webowej wersji Marketu jest napisane z którymi Twoimi urządzeniami jest zgodny program.