Plus - internet mobilny na kartę

• 14 Odpowiedzi
  • 14703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Plus - internet mobilny na kartę
« dnia: Luty 22, 2011, 21:02:33 »
Kupiłem kartę iplus mobilny bez umowy do laptopa IBM (ma wbudowany modem) - jak sprawdzić  stan konta bez wyjmowania karty i przekładania do telefonu????

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: Plus - internet mobilny na kartę
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 23, 2011, 08:05:46 »
Nie wiem, czy program, którego używasz do łączenia umożliwia odbieranie smsów lub wysyłanie kodów USSD...
Ogólnie znam dwie metody:
  • założyć konto na plus online i tam sprawdzać stan konta i pakietów. Potrzebna będzie weryfikacja kodem sms.]
  • poprzez odpowiedni kod USSD. Używam TNI, a tam po prostu wybieram kod ale prawdopodobnie będzie to *100#
    edit: oraz *121# - dla sprawdzenia pozostałego limitu
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2011, 14:24:49 wysłana przez open »

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2011, 22:02:36 »
.. nie bardzo rozumie o czym piszesz, jestem zwykłym uzytkowniukiem, nie informatykiem. mam laptop z modem, karta Iplus  mobilny internet, i chce korzystac z internetu uzywajac FireFoxa, wysyłać, odbierac e-maile.
 SMS  nigdy w zyciu nie wysłałem, nie lubie  tego. i nie kupiłem karty do SMS tylko do internetu!!!
Nie wiem, czy mój komputer, program moze odbiewrac, wysyłac sms, mnie to nie interesuje, Chce wejsc na strone plusa i tam powiedzmy po wpisaniu swojego nuemru/zalogowaniu sie odczytac stan swego konta.  kropka i basta!!

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 24, 2011, 06:55:15 »
Nie wiem, czy mój komputer, program moze odbiewrac, wysyłac sms, mnie to nie interesuje, Chce wejsc na strone plusa i tam powiedzmy po wpisaniu swojego nuemru/zalogowaniu sie odczytac stan swego konta.  kropka i basta!!
Jakieś strasznie roszczeniowe podejście masz... :S
To się zainteresuj, wejdź na stronę plusa i odczytaj stan konta - ja za Ciebie tego nie zrobię  :-|

Proszę, tutaj masz link - http://www.online.plus.pl/ , podajesz numer telefonu, 4 ostatnie cyfry PUK (uprzedzając pytanie - masz wydrukowane na większej części karty sim), czekasz na smsa z kodem i jeśli program na kompie Ci go odbierze to wpisujesz w odpowiednie okienko. Dalej już nawet nieinformatyk powinien sobie poradzić  :tongue:

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 25, 2011, 12:19:49 »
..napisałem, ze nie  nie interesuje mnie SMS, chce wejsc na strone plusa i co dalej kolego fachowcu,  badx łaskaw podac szczegóły

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 25, 2011, 14:22:46 »
..napisałem, ze nie  nie interesuje mnie SMS, chce wejsc na strone plusa i co dalej kolego fachowcu,  badx łaskaw podac szczegóły
Napisałem szczegóły.
Obawiam się, że będziesz miał problem z obsługą większej grupy usług - coraz więcej firm stosuje sms-owe hasła służące do weryfikacji / logowania. Naprawdę tak ciężko je przepisać do odpowiedniego pola formularza?  :mysli:

Nie chce mi się więcej przed Tobą tłumaczyć, bo i po cóż miałbym to robić - z mojej strony EOT. Powodzenia.  :sleepy:

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 25, 2011, 14:29:35 »
Czasem nie da sie obejść bez SMSa. Raz możesz włożyć karte do tel i odebrac tego jednego smsa. To czynność jednorazowa. Czapka z głowy Ci nie spadnie
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 01, 2011, 00:12:47 »
w salonie plusa, na karcie plusa .. pracownik salonu plusa, po uruchomieniu aplikacji plusa do obslugi modemow GSM .. IMHO bez wpiswanie kodu ussd a po uruchomieniu funkcji tej aplikacji sprawdzil status (=stan) konta
wiec napewno mozna  :evil: 

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 01, 2011, 07:38:51 »
Czasem nie da sie obejść bez SMSa. Raz możesz włożyć karte do tel i odebrac tego jednego smsa. To czynność jednorazowa. Czapka z głowy Ci nie spadnie
@open nie mówił o wyjmowaniu karty z kompa, na każdy modem gsm jest oprogramowanie ktore umożliwia wysylanie i odbieranie sms. i to nie dla informatyków tylko dla zwykłych użytkownikow
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 01, 2011, 09:22:37 »
pisał że ma ibm z wbudowanym modemem, ja u siebie w takim sprzęcie też nie widzę opcji sms

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 01, 2011, 09:44:42 »
to ci IBM :) stad ta irytacja
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 01, 2011, 09:56:34 »
ano  :D
a do tego - przynajmniej w moim modelu - karta SIM umieszczona jest tam gdzie RAM, pod klapką przykręcaną śrubkami co także nie sprzyja wyciąganiu karty

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 28, 2011, 19:58:06 »
Wypróbuj programik Top_NetInfo  http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557
Jest dość mocno rozbudowany ale przynajmniej działa. U mnie na modemie zintegrowanym gobi2000 działa wysyłanie i odbieranie smsów. Mam problem z kodami USSD ale może moja karta tego nie obsługuje. Do smsów wystarczy skonfigurować jedynie "Komendy AT i PIN" i nie trzeba wywoływać połączenia.
Are you shpongled?

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 29, 2011, 07:51:05 »
Wypróbuj programik Top_NetInfo 
Ziele, przeczytaj wątek - polecałem na początku TopNetInfo (i inne opcje) - ale kolega nigdy nie wysłał smsa, nie umie i nie chce tego robić. On chciałby, aby pracownicy BOKu osobiście go informowali o stanie pakietów....  :-?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 29, 2011, 16:53:47 »
Ups faktycznie, przeoczyłem :)
Are you shpongled?