PLAY: Testuj smartfona

• 33 Odpowiedzi
  • 10944 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: PLAY: Testuj smartfona
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 02, 2011, 14:34:21 »
mój kolega, który wziął udział w tej akcji nie miał wcześniej żadnego smartfona nie licząc Nokii na Symbianie ani też telefonu z dotykiem, zapytany o wrażenia po tygodniu testów stwierdził że najbardziej doskwiera mu bateria którą codziennie musi ładować, a telefon który miał wcześniej trzymał tydzień oraz klawiatura ekranowa na której pisze mu się znacznie wolniej niż na sprzętowej. Szybkość działania nie przeszkadzała mu specjalnie, pewnie dlatego że nie miał porównania z czymś naprawdę szybkim. Wygląd i wykonanie telefonu mu pasuje. Ale też nie jest przekonany czy weźmie ten model, tzn. za złotówkę wziąłby na pewno, ale nie za 400 ;)

*

Offline barpoz

• **
  • 110
  • Sprzęt: i9100
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 02, 2011, 22:29:25 »
Problem w tym,że to ustroistwo działa mniej płynnie od swifta, którego kupiłem rok temu i wiele osób, które weźmie to cudo na testy będzie miało kiepskie zdanie o androidzie.... Co z tego że jest market, jak np gry nie działają, generalnie jest to straaasznie wolny sprzęt i gdyby był to mój pierwszy android, są duże szanse że był by ostatnim. Wiem że to low end, ale swift był nim jeszcze bardziej a takich zawiech nie miał. Zmieniłem rom, w nadziei że będzie lepiej - nic z tego....

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 02, 2011, 22:45:01 »
Nie wiem, może jestem dziwny (odebrałem w poniedziałek), ale mnie sprzęt całkiem do gustu przypadł. No, mógłby mieć trochę więcej ramu, bo te ekstra 32MB (288) w Magicu są tu ogromną różnicą... Jak na złość fabryczny android chodzi tu szybciej niż cyanogenmod na magicu ( :S ). No i racja, bateria w kosz, do tego lata (kawałek papieru musiałem podłożyć bo irytowało mnie jej stukanie w środku).

A poza tym... za darmo giga neta... i to był w sumie główny powód  :wink:

*

Offline barpoz

• **
  • 110
  • Sprzęt: i9100
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 03, 2011, 17:49:02 »
Dla mnie był to test zasięgu i tego podobno braku jakości play.... Tak długo jak karta była w Huawei, twierdziłem że z play-a nie da się korzystać, jak przełożyłem kartę do b7350 nie mam najmniejszych uwag.