Kendi, jednak też nie miałeś sielankowo z Orange...
Wczoraj miałem jakże cudowną przyjemność rozmawiać z konsultantem Orange

Jednym słowem powiem tak: chamy, chamy i jeszcze raz chamy.
Dlaczego?
Wpierw składa propozycję bez telefonu oczywiście o tym nie mówiąc. Zwłaszcza że oferował mi TYLKO I WYŁĄCZNIE pakiet rozmów przez 9mcy że pierwszego miesiąca dostanę 90 min, drugiego miesiąca 95min i z każdym kolejnym 5dodatkowych minut i niewykorzystane minuty przechodzą na kolejne miesiące ALE tylko do Orange (40min do innych sieci = 25zł abo - serdecznie dziękuję

).
Mówię do niego że helou mi się to nie podoba, życzę sobie telefon + moje 1000smów + 400smsów + jakiś bonus !!!
Dopiero co sobie przypomniał że miałem pakiet 1000smsów i te 400 wymiennych ;/
Jaki to bonus? Obniżyli mi połączenia do Orange i na stacjonarne do 20gr (lepsze to niż rok temu, że obniżyli mi o 1gr (!) na połączenia do orange).
Kolejną niespodzianką jest to, że wmawiają ludziom że obniżają cenę telefonu o punkty profit. Przykład?
Rok temu typiara mi oferowała telefon wg cennika salonu orange (nie mylić ze stroną orange.pl) za co serdecznie podziękowałem (bo ceny były kosmiczne, nawet tych najbadziewniejszych telefonów). Tym razem spytał się czy już wybrałem sobie jakiś model. Ja mówię że tak - motka e8... on chwila zawiechy (1,5min szukał jej w cenniku

) i zaproponował mi ją PO ODLICZENIU PUNKTÓW PROFIT w cenie 1zł na 30mcy. Nie rozumiem, jak można obniżyć cenę telefonu za 1zł z punktów profit na jakże symboliczną złotówkę - może ktoś mi wytłumaczy? Bo ogromnie wątpię żeby odliczył mi z punktów profit z których miałem ok 50zł (w przeliczeniu z punktów na kasę) telefon który w cenniku salonowskiego orange za 499zł na 1zł. Wychodzi na to że tym razem oferują telefony wg cennika strony orange.pl
Szczerze? Jestem w miarę zadowolony. Obawiałem się że mi zabiorą 1400smsów bo biorę telefon. Minuty jak minuty, mnie smsy interesują. Lepiej na tym wyszedłem niż biorąc na orange.pl motkę na 30mcy za 1zł + only pakiet 400 wymiennych smsów.
Podsumowując będę miał:
-1000sms wymiennych na mms
-400sms wymiennych na 180min w wekkendy, transfer danych, dłuższy kapitał ect.
-20gr za min do orange i na stacjonarne
-moto e8 na 30mcy za 1zł
Rady dla osób które będą przedłużały w orange'owskim mixie:
-upominajcie się o ulgi które wcześniej mieliście
-upominajcie się o dodatkowe usługi pomimo że bierzecie telefon
-straszcie że dają zbyt małe bonusy, że macie ochotę przenieść się do innej sieci bo to parodia co oni oferują klientom z długim stażem (nawet porównujcie cenniki za połączenia, smsy ect.) = całkiem inna gadka jest