mBank mobile - są taryfy?

• 10 Odpowiedzi
  • 1895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

don.kamillo

mBank mobile - są taryfy?
« dnia: Czerwiec 18, 2010, 10:28:29 »
Parę miesięcy temu przeniosłem numer z Plusa do mBank. Rozmowy za 27 groszy i SMSy po 14 groszy.
Parę tygodni później weszła promocja, że rozmowy są za 19 groszy, a SMSy po 10 gr. Pomyślałem, że może da się jakoś przejść na tą promocję, ale strona mBanku nic nie wspomina o takiej możliwości.
Trochę to chyba dyskryminujące, że nie mam możliwości skorzystania z lepszej ich oferty tylko dlatego, że wcześniej wszedłem do ich sieci?
Ktoś się orientuje w tym?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: mBank mobile - są taryfy?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2010, 19:52:21 »
Z tego co wiem, to nie ma możliwości migracji. Trochę to nie w porządku, ale co zrobić...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2010, 20:14:25 »
http://www.mbankmobile.pl/promocje/19groszy.html
do tego bezpłatny pakiet internetowy 50MB

pozostaje przejsc do plusa a potem znowu do mbank podobno teraz za darmo jest przechodzenie
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

don.kamillo

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2010, 14:04:37 »
No właśnie w plusie, to ja byłem, ale przeszedłem do mBanku, zanim weszła promocja 19 groszy :/
Numeru nie zmienię, bo za długo go już mam, a przechodzić na inną sieć nie chcę.
Ech, dzięki.
mBank poleciał trochę :-|

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2010, 14:07:26 »
Ale metoda kolegi slawrumia jest dobra: przechodzisz se do inne sieci i spowrotem. Przenoszenie przecież nic nie kosztuje, najwyżej Ci telefon nie podziała przez 2 dni...

*

Offline OlafRagnarson

• **
  • 120
  • Oddaje Tobie co kryje w sobie
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2010, 08:51:36 »
najwyżej Ci telefon nie podziała przez 2 dni...

Działaj !

Świat należy do odważnych i przebojowych.

Tylko nie zapomnij potem całości opisać na forum :)

*

don.kamillo

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2010, 09:32:47 »
Gdyby orange miał lepszą ofertę co do pakietów internetowych, to mógłbym tam iść w sumie na stałe.
Pomyślę :)

*

Offline OlafRagnarson

• **
  • 120
  • Oddaje Tobie co kryje w sobie
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 23, 2010, 10:03:56 »
Ja właśnie szukam czegoś zamiast Orange w którym jestem :)

*

Offline pHarel

• 468
  • Sprzęt: iPhone 4S / iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 24, 2010, 12:24:40 »
Ja na początku roku przeniosłem numer z orange do playa cała operacja trwała 24h... znaczy w salonie byłem 5-10 minut wypełnić papierki i zabrać nową kartę sim a przełączenie numeru trwało tyle co zmiana karty sim czyli o północy wyłączyli numer z orange i miałem już włączony w playu. Zresztą mają ciekawą ofertę niskie stawki i dosyć dobre bonusy a zasięg mam wszędzie full. A najlepsze jest to że każde doładowanie konta przedłuża go o 365 dni i nie trzeba doładowywać co miesiąc jak to jest w innych sieciach.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2010, 12:28:40 wysłana przez pHarel »
Jakieś tam>Hermes>K750>K800>TOSHIBA G900>Diament>i900 Omnia>HTC G1>I900 Omnia>I5700>SGS II>ZTE Blade>Milestone>SGS III > Dell X51 / iPAQ 4100 / iPhone 4S /iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13,3 mid 2013 / ATV3

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 27, 2010, 02:55:53 »
Gdyby orange miał lepszą ofertę co do pakietów internetowych, to mógłbym tam iść w sumie na stałe.
Pomyślę :)
Przecież ma :) Od kwietnia w orange free na kartę są bonusowe pakiety za doładowanie. Za 50zł jest 2,3GB na cały czas przedłużenia rozmów wychodzących czyli 3 miesiące. Za 100zł jest 6GB na 150dni. Pakiety są oczywiście za darmo wiec w dalszym ciągu masz całą kasę na wygadanie. Po wykorzystaniu pakietów 1MB jest za 10gr. Jeśli dużo nie gadasz to jest to o wiele lepsze niz mbank, gaduair i inne wynalazki. Nosiłem się z zamiarem przejścia do mBanku ale w orange bardziej się opłaca. Można też zrobić taki trik jak masz znajomych w orange, że doładowujesz 100zł i część odsprzedajesz za pomocą przelewu sms. Wtedy internet wychodzi mega tanio ;) Jeśli chodzi o play to może i jest tańszy ale działa tylko na 3G i ma limit prędkości do 1Mbit/s, a w orange bez problemu jedziesz na maxa.

@pHarel co miesiąc jak się doładowuje małymi kwotami :)
Are you shpongled?

*

don.kamillo

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2010, 08:42:31 »
Niestety, lubię sobie pogadać czasem :( A w mBanku nie muszę się martwić, że ktoś jest w Play, bo stawka taka sama do wszystkich.
Co prawda sporo mam znajomych w Orange (dziewczyna też ma orange), no ale...
Na razie wziąłem rozwód z WM (a raczej owdowiałem). Duże zmiany mnie czekają w najbliższym czasie, może android nawet, więc poczekam chwilę :)