Jaką sieć wybrać?

• 11 Odpowiedzi
  • 3358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Shymek

• 4
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Jaką sieć wybrać?
« dnia: Kwiecień 17, 2010, 19:27:35 »
Stoję przed wyborem sieci , i mam dylemat. Jaką wybrać ? Bardzo dużo sms'uje ( ponad 2 tys. miesięcznie ). Przy nowym telefonie będę również korzystał z internetu , więc i pakiet mb by się przydał.. Jednym słowem szukam sieci która ma i pakiety sms i pakiety internetowe, którą polecacie ?

*

Offline meksykaniec

• 43
  • Sprzęt: iphone 3g, samsung i780 :E
Odp: Jaką sieć wybrać?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2010, 23:14:23 »
Nie wiem jak u innych, ale w play są fajne pakiety internetowe, za 5zł dostajesz 100mb(w obszarze taniego internetu play), są też większe pakiety  :ok: Niestety z smsami jest kiepsko bo jedyny pakiet jaki kojarzę to 100 również za 5 zł niestety trochę mało..

*

Offline Shymek

• 4
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2010, 09:45:42 »
A co sądzicie o GaduAIR? Mają dobrą dla mnie ofertę czyli "Wybrane numery za grosze" w którym smsy do 5 osób po 1 gr i tanie rozmowy po 5gr(w siecie) i 10 gr poza nią + pakiet internetu 300 mb za 11 zł . Mógłby ktoś , kto używa najlepiej, powiedzieć jak z zasięgiem ?

*

Offline HOHLIKS

• **
  • 138
  • Sprzęt: i780+n810
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2010, 09:53:18 »
Zasięg jest na nadajnikach plusa.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2010, 10:47:55 »
A może sam obdzwoń wszystkich operatorów, powiedz im jakieś masz wymagania, a potem tu opisz jakie oferty dostałeś. W ten sposób clubowicze będa mogli przedstawić swoje opinie na temat konkretnych firm i ich propozycji.
Bo na razie to jest trochę takie wróżenie z fusów...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline mas0n

• **
  • 110
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2010, 14:23:32 »
A może sam obdzwoń wszystkich operatorów, powiedz im jakieś masz wymagania, a potem tu opisz jakie oferty dostałeś. W ten sposób clubowicze będa mogli przedstawić swoje opinie na temat konkretnych firm i ich propozycji.
Bo na razie to jest trochę takie wróżenie z fusów...
:D Po przeczytaniu pierwszego posta przyszło mi coś podobnego na myśl. Niech kolega poszuka na stronach operatorów jakie warunki dają i sam wybierze co mu pasuje

*

Offline OlafRagnarson

• **
  • 120
  • Oddaje Tobie co kryje w sobie
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2010, 15:36:41 »
A co sądzicie o GaduAIR? Mają dobrą dla mnie ofertę czyli "Wybrane numery za grosze" w którym smsy do 5 osób po 1 gr i tanie rozmowy po 5gr(w siecie) i 10 gr poza nią + pakiet internetu 300 mb za 11 zł . Mógłby ktoś , kto używa najlepiej, powiedzieć jak z zasięgiem ?

Mam pomysł/sugestie. Jeżeli ktoś pisze w tego typu sprawie to pod taką informacja powinien obowiązkowo pojawić się link do strony gdzie taka informacja o cenach promocjach itp by widniała. Tak trzeba szukać.

Wracając do tematu czy są tutaj jakieś haczyki? Bo rozum podpowiada że zawsze są :)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 24, 2010, 02:32:11 »
Stoję przed wyborem sieci , i mam dylemat. Jaką wybrać ? Bardzo dużo sms'uje ( ponad 2 tys. miesięcznie ). Przy nowym telefonie będę również korzystał z internetu , więc i pakiet mb by się przydał.. Jednym słowem szukam sieci która ma i pakiety sms i pakiety internetowe, którą polecacie ?

2tys ?  :O
to ja myslalem ze 300-500 jak pisze to jest juz kosmos a tu widze ze niektorzy sa duzo lepsi  :P

jesli Ty dzwonisz to siec ma mniejsze znaczenie ... jesli do Ciebie duzo ludzi dzowni i zalezy Ci na tym zeby nie placicli za duzo .. to od razu odrzuc PLAY bo do nich 79gr/min poza abomamentem  :wink:
ja mam teraz jednego prepaida FRESH play z 2 powodow ... z niego wysylam sms i mam ciagle gratisowych minut ktorych nie nadazam wykorzystac
waznosc konta rok, 2tys na 56 dni po uzupelnieniu za pln 50, 1tys na 30 dni po uzupelnieniu za pln 30
ale jako ze warunki sie moga zmienic .... to tez prepaid mozna zmienic na inny  :P 

*

Offline OlafRagnarson

• **
  • 120
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 24, 2010, 06:09:53 »

2tys ?  :O
to ja myslalem ze 300-500 jak pisze to jest juz kosmos a tu widze ze niektorzy sa duzo lepsi  :P 
To się jakoś nazywa już fachowo - generacja kciuka czy jakoś tak.

jesli Ty dzwonisz to siec ma mniejsze znaczenie ... jesli do Ciebie duzo ludzi dzowni i zalezy Ci na tym zeby nie placicli za duzo .. to od razu odrzuc PLAY bo do nich 79gr/min poza abomamentem  :wink:
Widze że niektórych obchodzi jeszcze los innych. Ciekawa była by ankieta na ten temat :)

ja mam teraz jednego prepaida FRESH play z 2 powodow ...
Ciekawi mnie to jak nie piszesz SMSów to zmieniasz karte SIM ? Czy masz dwie karty w telefonie ?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 24, 2010, 18:30:28 »
ja mam teraz jednego prepaida FRESH play z 2 powodow ...
Ciekawi mnie to jak nie piszesz SMSów to zmieniasz karte SIM ? Czy masz dwie karty w telefonie ?

ale po co mam zmieniac ? jeden sim fresh ... gdzie mam i sms za uzupelnienie i 1 minuta wychodzaca za 2 minuty przychodzace
drugi sim inny ... i po sprawie, poki co w efekcie 2 tel

*

Offline OlafRagnarson

• **
  • 120
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 25, 2010, 08:07:58 »
ale po co mam zmieniac ? jeden sim fresh ... gdzie mam i sms za uzupelnienie i 1 minuta wychodzaca za 2 minuty przychodzace
drugi sim inny ... i po sprawie, poki co w efekcie 2 tel
No tak, wszystko jasne. Dla mnie akurat rozwiązanie nie ciekawe.

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 25, 2010, 11:33:16 »
polecam gaduair,uzywam i jestem zadowolony. :ok: