Pokrowiec i klapka - gdzie kupic?

• 6 Odpowiedzi
  • 1391 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
  • Sprzęt: i8000
Pokrowiec i klapka - gdzie kupic?
« dnia: Sierpień 29, 2010, 10:50:38 »
Witam
Gdzie mogę kupic następujące akcesoria do mojej Omni. Interesuje mnie tylko sprzęt oryginalny?

*

Offline kuba1992i

• **
  • 102
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Ace 2
Odp: Pokrowiec i klapka - gdzie kupic?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2010, 11:06:35 »
Allegro ;)
Są oryginalne klapki i masa pokrowców do wyboru ;)

http://allegro.pl/listing.php/search?category=349&string=i8000&change_view=1

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2010, 12:10:02 »
A wiesz co to znaczy oryginalny? :P Na allegro nie ma oryginalnych pokrowców. Fakt, jest on najlepszy (wg mnie), z wycięciem na głośnik. Musisz szukać niestety gdzie indziej :/ Wyślij maila do supportu Samsunga, może coś podpowiedzą w sprawie pokrowca.

EDIT: a jednak :D Jest jeden koleś, który je sprzedaje! http://allegro.pl/oryginal-pokrowiec-samsung-i8000-omnia-ii-2-fvat-i1194013831.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2010, 12:12:32 wysłana przez PopaY »
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2010, 12:42:22 »
Właśnie tego zamówiłem:) Dzięki za pomoc. A co z klapka? Wszystkie te niedzielne niuanse to wina sobotniej nocy :P Nie ma pokrowca i tylnia klapka porysowana:/

*

mgcompany

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 29, 2010, 16:07:42 »
http://allegro.pl/samsung-i8000-omnia-ii-nowa-100-oryginal-22-vat-i1204780970.html <-- Ta wygląda na oryginał. Na zdjęciach są wszystkie elementy jak na oryginalnej, wszystkie załamania, opisy i widać, że malowanie też jest jak w oryginalnej klapce. Cena też nie jest zła (zwłaszcza że za 42zł jest też podróbka), tylko koszty wysyłki są duże = 15zł kurierem.

Coś mi się zdaje, że niedługo też będę musiał kupić klapkę, bo zaczyna pękać w jednym z górnych rogów i podczas zdejmowania dosyć mocno się rozszerza.  :(

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2010, 11:48:56 »
no prosze jak pięknie te pokrowce chodzą, jak bym wiedział to bym je sprzedał osobno przy sprzedaży poprzedniej, dość mocno styranej, o2 :D

klapka Rofagu oryginalna, ale cena za nią spora, bo Rofag jest najdroższy. myśle że da się trafić na lepsze oferty...

Coś mi się zdaje, że niedługo też będę musiał kupić klapkę, bo zaczyna pękać w jednym z górnych rogów i podczas zdejmowania dosyć mocno się rozszerza.  :(

to jakoś źle zdejmujesz, albo naprawdę bardzo często. ja przez jedną taką dość ostro przekładam karty play-orange, play-orange.... i tak od 2 miesięcy.... i nic, zero śladu. no ale jeśli po dłuższym czasie tak ma to wyglądać,to fatalnie.... fatalnie....

*

mgcompany

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 30, 2010, 13:42:07 »
Od połowy jesieni zeszłego roku i zdejmuję dosyć często. Za dużo grzebię w systemie i czasem trzeba wyciągać baterię lub resetować przez dziurkę. :P Źle zdejmować nie można, bo jest tylko jedna droga do tego - najpierw od dołu się odciąga, a potem delikatnie z każdej strony. Można też ewentualnie zamiast delikatnie, to pociągnąć ale to jeszcze bardziej się niszczy. Po prostu w tym miejscu co pęka jest zaczep i wycięcie na dziurkę od rysika/smyczy przez co zaczyna pękać od tego wycięcia.