wymiana obudowy-szybki, ramki i obudowy tylnej

• 6 Odpowiedzi
  • 5383 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline centerek

• 24
  • Sprzęt: samsung omnia , omnia 2
wymiana obudowy-szybki, ramki i obudowy tylnej
« dnia: Sierpień 16, 2011, 14:32:34 »
witam

Chciałbym sie was poradzić gdzie mozna wymienic szybka ramke i obudowe w mojej omni upadla juz trzeci raz i peklo szkielko, wszystko dziala a po wczesniejszych upadkach ramka jest wgnieciona...moze jakies propozycje serwisu wysylkowo, mieszkam w elblagu serwisu samsunga nie ma, w sieci nie ma czeci tz szkielka i ramki, co robic?

*

Offline jirajamgo

• 542
  • Sprzęt: Xiaomi Mi Max 6/128gb

*

Offline centerek

• 24
  • Sprzęt: samsung omnia , omnia 2
Odp: wymiana obudowy-szybki, ramki i obudowy tylnej
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2011, 16:07:45 »
chodzilo o dotyk, ramka po 2 upadkach czyli obudowa ma z boku w rogach 2 wgniecenia[-skutek upadku w futerale z kabury przypietej do paska, a dotyk ma pekniecie 3mm na zew.

niestety to juz druga omnia i w ciagu 4 lat nie otworzono u nie w elblagu centrum serwisowego samsunga...
sa firmy gdzie mmoga sie podjac na[prawy za 130 zl ale twierdza ze nie ma czesci, sam tel. dzial bez zarzutu wsz ok ale wyglad niestety nie...pozdro dzieki za linki

*

Offline jirajamgo

• 542
  • Sprzęt: Xiaomi Mi Max 6/128gb
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2011, 16:51:17 »
zakup obudowe i zanies do jakiegosc serwisu a jak nie beda chcieli sie podjac to sam wymien instrukcje serwisowe sa w internecie  :wink:

*

mgcompany

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 16, 2011, 16:53:46 »
Szczerze, to polecam kupić co trzeba na Allegro, digitizer sprawdzony, oryginalny tu: http://allegro.pl/nowy-oryg-dotyk-digitizer-samsung-i8000-omnia-ii-i1736037378.html, a resztę nie wiem, bo nie wiem dokładnie co masz uszkodzone i pobawić się samemu razem z instrukcją serwisową. Omnia jest łatwo zbudowana, parę śrubek do odkręcenia, wykałaczka i kilka innych domowych przedmiotów wystarczy do rozłożenia wszystkiego na części. Jedyny problem to odklejenie płytek w części gdzie jest aparat i samego aparatu, poza tym wystarczy kierować się instrukcją i wszystko powinno pójść łatwo. Przy pierwszym rozbieraniu potrzeba troszkę czasu, ok. godziny, później jest to moment. :)

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2011, 21:28:00 »
Dołączam się do tematu.
Mam problem.Zakupiłem na allegro sam dotyk bo mój jest już zmasakrowany.Czekałem 2 tygodnie i w końcu dotarł pęknięty na samej górze na czarnym polu w sumie po założeniu tego dotyku pęknięcia nie będzie widać ale jest pytanie czy ten digitizer będzie sprawny bo jak by nie było roboty jest troszku.
Orientuje się ktoś czy coś  z niego będzie?
Pozdrawiam.

*

mgcompany

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2011, 16:37:34 »
Ciężko powiedzieć, ale jeśli pęknięcie nie uszkodziło żadnego połączenia/ścieżki, to może działać; jeśli uszkodziło, to może nie działać część warstwy, albo nawet cała. Samo pęknięcie może też później się powiększać, a co za tym idzie dotyk może nie działać. Lepiej reklamować uszkodzenie przesyłki. Podczas montażu nawet taśma musi być idealnie przymocowana, bo czasem jest tak, że nie działa któraś ćwiartka, bądź połówka ekranu.