Witam i pytam... o nagrywanie...

• 11 Odpowiedzi
  • 2474 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam i pytam... o nagrywanie...
« dnia: Listopad 15, 2010, 18:35:47 »
Niniejszym chciałbym przywitać grono szanownych użytkowników Omni2.Dotąd byłem "cichym" uczestnikiem forum,które jest oczywiście kopalnią wiedzy nt. telefonu  :ok:. Teraz mam pytanie dotyczące nagrywania rozmów.Testuję Vito Audio Notes i niby wszystko jest ok.Ale...zdarza się,że nagrana rozmowa np ostatnia z innym numerem komórkowym /bo np z Pocztą Głosową nie.../ widnieje jako plik na liście,jednak kliknięcie w celu odtworzenia pliku powoduje jego zniknięcie z listy/lokalizacji w której był zapisany.Rom to JG5. Jakaś rada na to?Pozdr.

*

Offline Drad

• 21
  • Sprzęt: Omnia II
Odp: Witam i pytam... o nagrywanie...
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2010, 20:34:00 »
Przyłączam sie do pytania. Też mam ten problem... Testowałem też Resco Audio Notes i ACR. Przy Resco jest ten sam problem co na Vito. Pliki czasami mają zerową wielkość albo sie nie zapisują. Natomiast na ACR plik sie czasami zapisywał na 46B i na tym koniec (bez dźwięku oczywiście). Dodam że problem występuje sporadycznie ale jednak nie ma pewności że każda rozmowa sie nagra. Teraz mam JF5 przedtem JA5 i było to samo. Na razie zostałem przy resco i w zasadzie większość rozmów sie nagrywa.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2010, 22:26:53 »
Taaa...nie rozumiem tylko jednego - po kiego grzyba używać zewnetrznych programów skoro O2 umożliwia nagrywanie rozmów w doskonałej jakości .wav, .amr i .mp3 (niska, średnia i wysoka). Przecież wystarczy nacisnąć w trakcie rozmowy przycisk nagraj i ....już.
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2010, 22:45:00 wysłana przez zygzag »

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2010, 22:58:40 »
Nie każdy używa dialera Samsunga ;)
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2010, 23:04:06 »
Dialer samsunga jest wart używania :ok:
Czytelny (nawet bez okularów  :wink: ) i użyteczny ...

A  Vito Audio Notes zapisuje chyba do wybranej pamięci w katalog My Documents/My audio notes/
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2010, 23:13:36 wysłana przez tomasz007 »
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline Drad

• 21
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 15, 2010, 23:49:11 »
Ma też jedną wadę. Daje znać rozmówcy że rozmowa jest nagrywana (dźwięk co pewien czas)... A nie każdy lubi być nagrywany. Poza tym nie ma opcji nagrywania automatycznego, a na tym mi zależy.

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 16, 2010, 00:06:13 »
hmm... szczerze mówiąc nagrywanie bez wiedzy rozmówcy jest mało etyczne a i nielegalne  :evil:
Nagrywanie rozmów "z automatu" to już zupełnie nie moja bajka  :-|
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline Drad

• 21
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 16, 2010, 00:27:18 »
Mało etyczne może być wykorzystanie tych nagrań wbrew woli rozmówcy. Czasem trudno jest coś zanotować i wtedy sie przydaje takie nagranie... Ale odchodzimy od tematu...

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 16, 2010, 10:34:23 »
Dialer samsunga jest wart używania :ok:
Czytelny (nawet bez okularów  :wink: ) i użyteczny ...

A  Vito Audio Notes zapisuje chyba do wybranej pamięci w katalog My Documents/My audio notes/

Chodzi właśnie o zapisywanie automatyczne, bez dodatkowych czynności.Jeśli chodzi o Vito Audio Notes to nie wiem od czego to zależy, ale czasem pliki są zapisywane, czasem nie.Nie bardzo widzę też zależność pomiędzy tym gdzie jest zainstalowany program oraz gdzie wskażemy miejsce zapisu.Czasem pliki zostają, czasem nie.
Co do Resco to mam jedno pytanie.Niby wszystko jest ok, ale pomimo podanych parametrów zapisu, w nazwie pliku nie zapisuje ani numeru ani nazwy dzwoniącego, tylko samą datę i czas.I nie bardzo wiem jak zmusić Resco do tego,by po zakończeniu rozmowy/nagrania aplikacja nie była wyświetlana na wyświetlaczu, tylko żeby działała "w tle". Uff...Chyba jasno napisałem...Pozdr.

*

Offline Drad

• 21
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 16, 2010, 10:50:37 »
W resco wejdź w : Action > Options > General > Phone > zaznacz:
"Automatically record phone calls"
i ewentualnie
"Record in background" - wtedy nagrywa w tle

powyżej tego masz też mozliwosc edycji formatu nazwy zapisywanego pliku i katalogu docelowego.

Myśle że ustawiałeś tylko na karcie "Files" bo wtedy to tak właśnie zapisuje (bez nazwy i numeru dzwoniącego) Ta karta dotyczy zapisu z dyktafonu.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 16, 2010, 12:28:29 »
i ewentualnie

Ok, zgoda, tak mam ustawione.

powyżej tego masz też mozliwosc edycji formatu nazwy zapisywanego pliku i katalogu docelowego.

Myśle że ustawiałeś tylko na karcie "Files" bo wtedy to tak właśnie zapisuje (bez nazwy i numeru dzwoniącego) Ta karta dotyczy zapisu z dyktafonu.

Tu zmiana ustawień niewiele pomogła. Zapisuje tak samo, bez danych dzwoniącego /numer,nazwa/. Pozostaje jeszcze kwestia "ukrycia" okna aplikacji Resco po wyjściu z dialera.Pozostaje okno dyktafonu z listą plików i za każdym razem muszę to zamykać...A wolałbym by tak nie było... Chyba, że to ja coś źle robie... :( Pozdr

Po??czone: [time]Listopad 16, 2010, 13:22:37[/time]
i ewentualnie

Ok, zgoda, tak mam ustawione.

Tu zmiana ustawień niewiele pomogła. Zapisuje tak samo, bez danych dzwoniącego /numer,nazwa/. Pozostaje jeszcze kwestia "ukrycia" okna aplikacji Resco po wyjściu z dialera.Pozostaje okno dyktafonu z listą plików i za każdym razem muszę to zamykać...A wolałbym by tak nie było... Chyba, że to ja coś źle robie... :( Pozdr

Ok, reinstalacja Resco, zapis z "fabrycznymi" ustawieniami lokalizacji zapisu. Nie zwalczyłem niestety jeszcze nazwy pliku... Jeśli okno aplikacji ma być zamknięte, czyli działa zupełnie w tle, w Action > Options > General > Files należy odznaczyć "On start, go to the last viewed folder...
Walczę dalej...Pozdr

Połączone: Listopad 17, 2010, 09:32:44
Witam. Wygląda na to że problemy zostały rozwiązane, przez producenta softu. Wersja najnowsza 4.62 pozbawiona jest jak się okazało dość znanego problemu z zapisem w nazwie pliku nazwy dzwoniącego.Wygląda na to, że Resco działa stabilniej niż Vito Audio Notes, przynajmniej u mnie...Pozdr
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2010, 09:32:44 wysłana przez PiotrekT »

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 10, 2010, 00:25:03 »
zdarza się,że nagrana rozmowa np ostatnia z innym numerem komórkowym /bo np z Pocztą Głosową nie.../ widnieje jako plik na liście,jednak kliknięcie w celu odtworzenia pliku powoduje jego zniknięcie z listy/lokalizacji w której był zapisany.Rom to JG5. Jakaś rada na to?Pozdr.

Też tak miałem kilka razy (obecnie nie mam już O2), u mnie problemem było to, że program miał ustawione automatyczne nagrywanie i nagrywał nawet jak nie był w uruchomionych aplikacjach, ale właśnie wtedy zdarzały się "zerowe pliki" jeśli jednak znajdował się w uruchomionych aplikacjach przed rozmową to zawsze się dobrze nagrywało (przynajmniej u mnie tak było)