Póki co używam tylko 6.5.3, gotowanego od Ryrzego i nie mam zamiaru wgrywać starszego systemu. Mam zainstalowanego SPB MS 3.5.3 + dodatek MobileSense i działa bardzo dobrze. Owszem RAM spada po paru dniach do ok. 40MB, ale dalej wszystko działa płynnie. Do obsługi palcem ten system jest w sam raz. Próbowałem inne nakładki jak Infinity, czy ThrottleLauncher i działały znośnie, tylko że Infinity jest ciągle słabo rozwinięta, a ThrottleLauncher trochę za trudny w obsłudze i czasem się wywala. Inne dodatki jak PhoneEx, czy Inesoft Phone działają bardzo dobrze. Za to ROMy z HTC Sense są już w miarę dopracowane, ale szybkość działania jest daleka od wystarczającej - potrafi zamulić na kilka sekund przy wydajności ustawionej na wysoką i wyłączonych kilku zakładkach, a i RAMu zjada więcej niż SPB. Standardowy plugin Titanium jest fajny, ale jest mało wtyczek do niego, a te co są, często okazują się mało rozbudowane i niedopracowane. Najlepszym wyborem jest więc SPB MS i jakiś dodatek do niego. Teraz czekam na dodatek GTX do SPB w wersji na ekrany WVGA, bo dosyć ciekawie wygląda (jak większość rzeczy w stylu GTX - więcej na forum xda-dev.).