Wiadomości w I8000

• 2 Odpowiedzi
  • 1192 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nasst

• *
  • 96
  • Sprzęt: HD2
Wiadomości w I8000
« dnia: Styczeń 08, 2010, 00:14:55 »
Cześć, od kilku dni kombinuję z Wiadomościami w mojej O2. Czy można w jakiś sposób ustawić, aby wiadomości otwierały się w tej standardowej skrzynce odbiorczej, nie w tej samsungowskiej? Skopiowałem wiadomości, ze starszego i600 i otwieranie Wiadomości z użyciem nakładki Samsunga to katorga. Trwa to bardzo długo, a i działa wolno. Ta standardowa za to jest w porządku.

Druga sprawa, Finger Keyboard. Chociaż jest ustawiona w opcjach jako podstawowa metoda wprowadzania danych to po każdym restarcie telefonu musze przykładowo przy pisaniu SMS'a wybrać ją do pisania. Do kolejnego restartu mam wtedy spokój. Zastanawia mnie też taki mały jasny kwadracik w lewym górnym rogu (zaznaczone na obrazku). Pojawiło się to po zainstalowaniu FK. Przy dotykaniu telefon wibruje jak przy wprowadzaniu znaków na klawiaturze. Cóż to jest? :) eboot, csc, pda - IL5

Mam nadzieje, że te problemy mają rozwiązania.
Pozdrawiam

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
Odp: Wiadomości w I8000
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2010, 07:59:48 »
Cześć, od kilku dni kombinuję z Wiadomościami w mojej O2. Czy można w jakiś sposób ustawić, aby wiadomości otwierały się w tej standardowej skrzynce odbiorczej, nie w tej samsungowskiej? Skopiowałem wiadomości, ze starszego i600 i otwieranie Wiadomości z użyciem nakładki Samsunga to katorga. Trwa to bardzo długo, a i działa wolno. Ta standardowa za to jest w porządku.
Jak się pozbyć nakładki Samsunga w wiadomościach masz opisane tutaj

Druga sprawa, Finger Keyboard. Chociaż jest ustawiona w opcjach jako podstawowa metoda wprowadzania danych to po każdym restarcie telefonu musze przykładowo przy pisaniu SMS'a wybrać ją do pisania. Do kolejnego restartu mam wtedy spokój. Zastanawia mnie też taki mały jasny kwadracik w lewym górnym rogu (zaznaczone na obrazku). Pojawiło się to po zainstalowaniu FK.
O zmianie klawiatury po resecie już w tym dziale było masę razy. Poszukaj programu SIPchange.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline nasst

• *
  • 96
  • Sprzęt: HD2
Odp: Wiadomości w I8000
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2010, 16:11:58 »
SIPchange rozwiązał problem z FK. Teraz po soft resecie od razu włącza sie Finger Keyboard.

Co do wiadomości, temat na modaco przejrzałem już jakiś czas temu. Ręczna zmiana wartości w rejestrze, czy poprzez instalację caba nie pomaga. Cały czas włączona jest samsungowska nakładka (tych na htmlnote.dll).