Wadliwa bateria na gwarancję?

• 7 Odpowiedzi
  • 1157 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wadliwa bateria na gwarancję?
« dnia: Sierpień 27, 2010, 17:25:51 »
Witam,
Jestem szczęsliwym uzytkownikiem i8000 od 3mcy. Bardzo chwalę tego smartfona, a zwłaszcza baterię, która wręcz łamała prawa fizyki  ;)  Na początku po pełnym naładowaniu wytrzymywała spokojnie 3dni z naciskiem na korzystania z multimediów, (słuchania muzyki albo oglądania filmów).  Jakieś 2-3 tygodnie temu zaczęła jednak drastycznie spadać wytrzymałość baterii.
Wczoraj doszło do tego że po nocnym naładowaniu na 100% od 7 rano wytrzymała do 23 wieczorem, w tym czasie tylko 10minut rozmowy 5 sms i 20minut zabawy aparatem. (procek ustawiony był na low performance), zadnych ukrytych procesów w tle. Ten sam rom od poczatku.
Czy w związku z powyższym bateria kwalifikuje się na wymiane gwarancyjna i czy baterię można zareklamować(nie jestem pewien)?
Co mogę zrobić aby zwiększyć szansę przyjęcia baterii na gwarancję?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2010, 15:20:16 wysłana przez namaste »

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Odp: Wadliwa bateria na gwarancję?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2010, 17:31:20 »
Bateria ma 6 m-cy gwarancji. Baterię reklamujesz tylko i wyłącznie z telefonem, bo musi zostać poddany ekspertyzie czy czasami coś w telefonie nie sprawia, że bateria szybko się rozładowuje. Co możesz zrobić? A nic po prostu oddaj i tyle, tylko pamiętaj, że musisz mieć ROM brandowany (lub oryginalny), a nie gotowany.
What we do in life echoes in eternity...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2010, 17:35:17 »
Dzienx za szybką odpowiedź,
na szczęście romu jeszcze nie zmieniałem. No to poleci Omnia na gwarancje, a przy okazji naprawią nieszczelny wyświetlacz i ten nieszczęsny kurz... A może dostanę nową  :P

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:45:18 »
No sorry ale 20 minut zabawy aparatem?  :O I ty się dziwisz, że bateria padła??  :O :O
Dodaj do tego czas rozmowy, eski i wyjdzie ci ten jeden dzień.
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2010, 22:23:13 »
Jaja sobie chyba robisz :P Ja dzwonię około 60-70 minut dziennie + sporo internetu, cały czas oczywiście 3G i bateria trzyma mi 3 dni.
What we do in life echoes in eternity...

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 29, 2010, 09:57:01 »
Chyba fałszywy alarm z tą baterią...  :) podłaczyłem Omnię do kompa i naładowałem przez USB i o dziwo trzyma jak za starych dobrych czasów. Po 20 godzinach czuwania i obejrzeniu  w trakcie 2godzinnego filmu bateria spadła ze 100% do 70%.
W takim razie winna ładowarka? tego jeszcze nie grali... Potestuje w ciągu kilku najbliższych dni ładowanie z obydwu źródeł i wtedy się okaże.
Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców z żywotnymi bateriami i... z tymi mniej też  ;p

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2010, 10:25:27 »
Jaja sobie chyba robisz :P Ja dzwonię około 60-70 minut dziennie + sporo internetu, cały czas oczywiście 3G i bateria trzyma mi 3 dni.

Kręć filmy przez 20 minut to ci te 3 dni szybko zniknie ;)
"We are the Borg, resistance is futile!"

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 29, 2010, 19:30:12 »
Dla jasności tematu. Te 20 minut to był łączny szacunkowy czas podczas całego dnia używania aparatu. Pstrykanie fotek i ich przeglądanie.
Ostatnio postanowiłem zrobić test i właczyłem nagrywanie video na 20 minut (640x480) wynik: bateria spadła z59% na 51%, jak dla mnie gites :) przy pełnej teoretycznie można by kręcić kilka godzin...
Chciałbym żeby mój Olympus miał takie zużycie energii :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2010, 15:10:23 wysłana przez namaste »