VIDEO

• 5 Odpowiedzi
  • 1422 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
VIDEO
« dnia: Styczeń 14, 2011, 14:48:39 »
Jest jakiś sposób na zamianę formatu zapisu video Omni na format dający się odczytać na PC z W7 ?.
Teraz na PC mogę sobie pooglądać jedynie przez Kies. Jakoś nie wiem jak się do tego dobrać.

Problem też mam na przekazaniu sygnału do TV przez TV-out. Tyle co mogę uzyskać to poszatkowany obraz :(

*

mgcompany

Odp: VIDEO
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2011, 16:22:25 »
Formatu nie zmienisz (chyba, że później skonwertujesz film na PC), ale przecież większość odtwarzaczy radzi sobie z formatem filmów z Omnii. Ściągnij np. VLC Media Player i będzie działać na pewno.
TV-Out powinno działać normalnie. Wejdź na Omnii w Ustawienia -> Ustawienia ogólne -> Wyjście TV i zmień odpowiednie opcje, ustaw proporcje ekranu, sygnał na PAL i inne. Musi działać, chyba że masz jakiś kiepski kabel, ewentualnie (w co wątpię) źle podpiąłeś Omnię do TV. Sprawdź może jeszcze, czy nie ma śmieci w gnieździe, w Omnii. U mnie ładnie wyświetla obraz na TV.

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2011, 17:29:40 »
Poprzednio przy VISTA nie było problemu odtwarzania video, natomiast od niedawna mam W7 i... "Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku. Odtwarzacz może nie obsługiwać tego typu pliku lub kodera-dekodera użytego do skompresowania pliku."
Wszystkie składniki WM Player niby są kompletne i najnowsze. Nic to potestuje na innych playerach. Co dziwne Classiccar i Helicopters chodzi bez problemu. Nie odpala się tylko to nagrałem kamerką.

Co do przekazu video na TV, to chyba mam skopane gniazdo TV-out.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2011, 17:45:42 wysłana przez QMPEL »

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2011, 17:43:53 »
ściągnij sobie quicktime i po problemie.

*

mgcompany

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2011, 18:18:52 »
Nie ściągaj Quicktime, bo to najgorsze ustrojstwo jakie może być. VLC albo Media Player Classic, ewentualnie możesz spróbować z instalacją kodeków do Windowsa.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 14, 2011, 23:51:04 »
Przecież to jest zwykły format mp4. Głupi Winamp Ci to odtworzy. A nawet jeśli nie to ściągnij byle jakie kodeki pod ten format i tyle.
What we do in life echoes in eternity...