skrót klawiszowy do menadzer bezprzewodowy

• 9 Odpowiedzi
  • 3381 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
  • Sprzęt: Omnia 2 + E50 + HTC Desire
skrót klawiszowy do menadzer bezprzewodowy
« dnia: Listopad 06, 2010, 13:59:40 »
witam,

utworzyłem sobie skrót pod klawiszem do aplikacji latarka (aplikacja -> skrót -> przypisanie klawisza fizycznego),

teraz chciałem to samo zrobić z menadżerem bezprzewodowym (często włączam operę, gg czy cokolwiek zapominając włączyć wifi lub jestem w czasie rozmowy i chcę się przełączyć na zestaw bt, ale wtedy muszę wychodzić do ekranu spb włączyć i z powrotem do aplikacji - jest to uciążliwe), i chciałbym mieć pod klawiszem włączanie wifi, bt i telefonu (tego menadżera).

W jaki sposób to ustawić, szukałem tego programu ale nie potrafię znaleźć, tak to bym sobie zrobił skrót, wrzucił do menu i przypisał do klawisza - no ale programu znaleźć nie umiem;/

bardzo proszę o pomoc!
MDA -> S200 -> TYTN II/5800XM -> Omnia -> Omnia 2/HTC Desire

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
Odp: skrót klawiszowy do menadzer bezprzewodowy
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2010, 17:47:17 »
Domyślam się, że piszesz o SPB. Też kiedyś tego szukałem, ale jest to chyba jakiś widget programu SPB, dostępny tylko z jego wnętrza.

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2010, 18:41:14 »
Nie, piszę o aplikacji samungowej czy windowsowej, jakiejkolwiek w której mogę włączać lub wyłączać wifi/bt.

*

mgcompany

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2010, 19:38:05 »
Możesz sprawdzić skróty do niektórych elementów ustawień jak WiFi, Bluetooth, czy USB. Znajdziesz je tutaj: http://www.modaco.com/content-page/298239/fulfilled-shortcut-to-usb-connection-setting/page/20/
W ostatnim poście jest parę dopracowanych z nowymi ikonkami, które działają w każdej nakładce (wcześniejsze były widoczne tylko w menu Start). Osobiście sprawdziłem czy działa skrót do USB i działa. Ważne! Wymagane jest menu ustawień Samsunga, ale na szczęście w polskich ROMach nikt ich nie wycinał. Nie wiem tylko czy da radę je ustawić pod klawisz z menu ustawień, ale jak tego nie da rady, to możesz spróbować jakąś aplikacją do zmiany klawiszy ustawić skrót np. poprzez SKTools.

*

Offline felixb

• 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2010, 20:00:05 »
Bluetooth działa też,
felix

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2010, 17:14:14 »
Witam,

tak świetnie, jednak to nie jest to czego potrzebuję, a potrzebuję link do tego menadżera bo on spełnia moje oczekiwania w 100% (pod guzikiem menu bt i wifi).

Szukam dalej, a może jest jakaś aplikacja która tym zarządza? Może ją zainstaluje, bo mi to obojętne w sumie jest:)

*

mgcompany

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 07, 2010, 19:54:31 »
Możesz poszukać jakiegoś "zewnętrzengo" comm menagera, ale działają (jeśli w ogóle działają) tak sobie. W folderze Windows jest też plik wrlsmgr.exe i możesz go przypisać do klawisza, albo zrobić skrót. Tylko sam program nie jest zbyt ładny. :D Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy, to wtyczka na ekran Today, z której sam korzystam, ona przenosi do menedżera w ustawieniach, ale to odpada, bo używasz Mobile Shell'a.

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 08, 2010, 16:24:02 »
mgcompany - dzięki wielkie -> właśnie o to mi chodziło, mam menu potrzebne i pod klawiszem rozłączenie transmisji danych - dziękuj!

można zamknąć:)

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 20, 2010, 01:20:46 »
Dzięki - mnie też jest potrzebny wrlsmgr.exe ale w jaki sposób dodawać programy do TODAY?
Gdzie to znaleźć?

*

mgcompany

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 20, 2010, 13:44:41 »
Do Today'a można dodawać tylko wtyczki, które są w ustawieniach ekranu, a żeby dodać programy, to musisz mieć wtyczkę, która na to pozwala. Z bardziej znanych to Spb Pocket Plus (płatny, zajmuje dosyć dużo RAMu i trzeba godzinami konfigurować, bo taki kombajn) lub Easy Today Launcher (darmowy, wygodny, sam używam) lub poszukać innych np. iPhone Today.