Właśnie odebrałem Omnię mą i...jestem pod dużym wrażeniem ( w porówaniu do Polarisa ):
1. ekranu ( duży, soczyście-mięsisty, jasny, czuły )
2. wagi ( większy od Polarisa a co najwyżej waży tyle samo - niestety moja ręka pojedynczych gramów nie odczuwa - ale ogólne wrażenie: jest lekki )
3. jakości wykonania ( wszystko dokładnie spasowane, solidne, przyciski ładnie "cykają" )
To tak na poczatek, jak ją sobie skonfiguruję to dopisze to i owo. Poniżej historia dostawy ( jakby top kogo interesowało ), oczywiście punkt pierwszy to złożenie zamówienia w dniu 19.10.2009 godz. 22.30 a ostatni - dostawa do klienta 26.10.2009 godz. 11.30. Jeśliby jakieś pytania to prosze bardzo - co bedę mógł to odpowiem. Acha, system na razie 6.1, do 6.5 bedę podnosił ewentualnie dopiero jak pojawi się oficjalnie na samsungowej stronie.
Napisane: Październik 26, 2009, 11:46:49
Uffff...ale przezyłem chwile grozy

Zainstalowałem MN7 i chciałem zrobic restore kontaktów, ktore jeszcze miałem z Polarisa zrobione programem SpriteBackup. Po tym telefon mi...zdechł

SR i HR nic nie dawały, już mi prawie łezki wyskoczyły ale okazało się, że na MoDaCo są dwie procedury HR, z których pierwsza, ktorą znalazłem była błędna. Drążąc dalej znalazłem drugą, która okazała się właściwa i...wszystko jest OK

oto właściwa procedura hard reset dla OMNIA i8000:
1. wyłaczyć telefon;
2. nacisnąć przyciski Vol+ oraz Lock (nie zwalniać, znaczy puszczać);
3. Nacisnąć "zieloną słuchawkę" ( przycisk odbioru ) i następnie "czerwona słuchawkę" (nie zwalniać ŻADNEGO przycisku ! );
4. telefon powinien zawibrować i włączyć się;
5. policzyć do 3 ( znaczy 1,2,3
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)
) i zwolnić wszystkie klawisze;
Pojawi się pytanie o zrobienie HR i jeśli TAK to naciskasz "zielona słuchawkę" a jeści NIE to "czerwoną".
That's all.