Samsung Omnia II- I8000, Samsung OmniaPro- B7610

• 531 Odpowiedzi
  • 90735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Odp: Samsung Omnia II- I8000, Samsung OmniaPro- B7610
« Odpowiedź #390 dnia: Październik 08, 2009, 10:22:49 »
Mini recenzja w przyszyłam tygodniu

czekamy z niecierpliwoscia :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #391 dnia: Październik 08, 2009, 11:47:15 »
Jak już pewnie zauważyliście Omnia 2 jest na magazynach w Clove. Natomiast - ciekawostka  :shock: - wczoraj mój kumpel napisał do nich maila w sprawie terminu dostępności B7610. Odpowiedź powala - może jutro, może za tydzień a może dopiero w listopadzie :/ W świetle powyższych informacji wcale nie żałuje wcześniejszego zakupu i8000, bo na B7610 to możemy jeszcze trochę zaczekać....

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #392 dnia: Październik 08, 2009, 11:50:22 »
Jako ciekawostkę mogę podać, że expansys.pl ma niby Omnie Pro na stanie :)
http://www.expansys.pl/d.aspx?i=184075
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #393 dnia: Październik 08, 2009, 13:22:54 »
Jako ciekawostkę mogę podać, że expansys.pl ma niby Omnie Pro na stanie :)
http://www.expansys.pl/d.aspx?i=184075

Tyle, że na chwile obecną w cenie ponad 2.1 kzeta ( kurs funta ) - taniej to chyba bedzie na ebay'u - ok. 1,7 z przesyłką

*

Offline peterp079

• **
  • 132
  • Sprzęt: Omnia II, Galaxy S2
« Odpowiedź #394 dnia: Październik 14, 2009, 15:01:42 »
W piątek otrzymałem telefon omnia 2.
Mini recenzja w przyszyłam tygodniu
A recenzji jak nie było tak nie ma...

*

Offline Rafcio.s

• **
  • 197
  • Omnia II i8000
« Odpowiedź #395 dnia: Październik 15, 2009, 16:15:06 »
Mnie najbardziej interesuje szybkosc, czy bardzo nie bedzie odstawac od HD2

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #396 dnia: Październik 15, 2009, 18:30:26 »
W benchmarkach procek Samsunga wypada duuużo słabiej od Snapdragona. Ale użytkownicy chwalą sobie szybkość systemu...

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
  • Sprzęt: BB 9700
« Odpowiedź #397 dnia: Październik 17, 2009, 14:13:58 »
@Klusek & Andi72

No i jak Wasze wrazenia po dluzszym okresie uzywania Omni Pro? Warto kupic te maszyne? Opiszcie (jesli mozecie) ewidentne zalety jak i wady oraz PDA, ktory mieliscie wczesniej, i z ktorym porownujecie Omnie.

Dzieki

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #398 dnia: Październik 17, 2009, 14:17:42 »
Cameyo, nie będę wszystkiego pisał jeszcze raz więc pozwolę sobie po prostu skopiować post o Omni Pro, który napisałem na innym forum ;)

A więc tak jak obiecałem postaram się napisać taką pseudo recenzję Samsunga GT-B7610 czyli Omni Pro. Wcześniej przez rok używałem HTC Touch Pro więc on będzie moim punktem odniesienia.
Omnia Pro nie jest dostępna jeszcze na polskim a na światowym rynku pojawiła się dopiero w kilku miejscach i to w ograniczonej liczbie egzemplarzy. Ja swoją Omnie kupiłem na eBayu od sprzedawcy z Włoch.

W pudełku zbyt wielu rzeczy nie znajdziemy, zestaw jest raczej podstawowy, może w różnych krajach będzie to wyglądało różnie. To co daje producent to sam telefon, płyta z oprogramowaniem, ładowarka, kabel to transmisji danych i zestaw słuchawkowy (wszelkiej maści papierki pomijam, bo nie mają one tutaj żadnego znaczenia), brakuje chociażby jakiejś folii na ekran nie wspominając już o jakimś prostym pokrowcu czy kablu TV. Trudno, nic na to nie poradzimy i trzeba z tym żyć.

Wyglądu nie ma sensu opisywać, bo każdy może sobie na zdjęciach dostępnych w internecie dokładnie zobaczyć jak Omnia Pro wygląda. Ogólnie telefon prezentuje się bardzo ładnie, wrażenie sprawia szczególnie pokrywa baterii, na której pod odpowiednim kontem widoczne są krzywe, które w bardzo ciekawy sposób odbiją światło. Po wzięciu do ręki telefon robi wrażenie solidnego i dobrze wykonanego, nie ma obawy, że jeżeli chwycimy go w nieodpowiedni sposób to w rozleci nam się w rękach. Wszystkie części są bardzo dobrze i estetycznie spasowane i wydaje mi się, że po czasie nic nie powinno się rozłazić czy skrzypieć.

Teraz troszkę o tym co w telefonie siedzi zarówno od strony hardwerowej jak i softwerowej.
Zacznę od tego co rzuca się w oczy od pierwszego wejrzenia - ekran. Ekran jest po prostu bajeczny. 3,5 cala, rozdzielczość WVGA i technologia AMOLED. Wielkość i rozdzielczość to teraz nic nadzwyczajnego, ale dzięki technologii AMOLED ekran Samsunga wybija się ponad przeciętność i robi naprawdę piorunujące wrażenie. Kolory są żywe i nasycone, sprawiają wrażenie wylewania się z ekranu, aż chce się na niego patrzeć. Całości dopełnia idealny kontrast, wszystko to sprawia, że przeglądanie zdjęć, oglądanie filmów czy zwykłe korzystanie z funkcji telefonu jest prawdziwą przyjemnością. Do tego dochodzi jeszcze dotyk, który działa bardzo sprawnie i precyzyjnie. Wystarczy delikatne muśniecie ekrany aby ten zareagował.

To co odróżnia Omnie Pro od Omni II to m.in. klawiatura QWERTY. Klawiatura jest czterorzędowa, podświetlona równo na biało. Wykonana jest z jakiegoś rodzaju gumy przez co jest bardzo miła w dotyku a klawisze są dobrze wyczuwalne. Przez pierwsze kilka dni z racji tego, że jest większa i ma troszkę inny układ niektórych klawiszy niż ta w Touch Pro nie mogłem się do niej przyzwyczaić i wydawało mi się, że ta TP jest lepsza. Teraz jednak już ją opanowałem i nie mam z nią żadnych problemów. Jedyne czego może niektórym brakować to diod informujących o używaniu klawisza caps lock czy klawisza fn, jednak i do tego można się przyzwyczaić.

Omnia Pro posiada jeden głośnik, dźwięk z niego jest wyraźny, czysty i w miarę głośny, dyskoteki może nie zrobimy, ale do posłuchania muzyki czy do oglądania filmów spokojnie się nadaje. O ile dźwięk na głośniku jest dosyć dobry, ale nie rewelacyjny to dźwięk na słuchawkach powinien zadowolić nawet melomana :) Kiedy podłączyłem swoje słuchawki Creative Zen Aurvana i puściłem swoją ulubioną muzykę aż usiadłem z wrażenia. Dźwięk jest po prostu piękny! Kiedy jeszcze włączymy ocję WoW HD to aż się nie chce ściągać słuchawek :) Jeszcze nigdy nie miałem tak dobrze grającego telefonu. Mając teraz porównanie z Omnią Pro mogę śmiało powiedzieć, że Touch Pro grał kiepsko (chociaż kiedyś wydawało mi się, że gra dobrze). Nawet Nokia N82 nie może moim zdaniem konkurować dźwiękiem z Omnią Pro.

Aparat i jego możliwości pominę, bo nie testowałem go zbytnio. Zrobiłem nim tylko kilka zdjęć. Jakość zdjęć stoi na dobry poziome, nie wyróżniają się ani negatywnie ani też jakość szczególnie pozytywnie. Jakość zdjęć można porównać do zdjęć z N82 oczywiście oprócz zdjęć w nocy, bo w N82 mieliśmy xenon a tu mamy tylko diody. Pozytywnie zaskakuje oprogramowanie aparatu, bo posiada sporu funkcji takich jak wykrywanie uśmiechu, zdjęcia panoramiczne, mozaikę i 13 różnych scen ułatwiających fotografowanie w różnych warunkach. Jedyną wadą aparatu jest... jego umiejscowienie. Obiektyw aparatu jest umiejscowiony w takim miejscu, że kiedy trzymamy telefon w lewej ręce chcąc czy nie chcąc palcem wskazującym po prostu go zakrywamy. Więc jeżeli ktoś robi dużo zdjęć to od razu powinien zaopatrzyć się w ściereczkę do wycierania odcisków palców z obiektywu :)

W egzemplarz pracuje pod kontrolą WM 6.1, ale w najbliższym czasie powinna być dostępna aktualizacja oprogramowania a wraz z nią aktualizacji ulegnie i windows do wersji 6.5. Samsung zastosował swoją własną nakładkę na system i mówiąc szczerze bardzo dobrze im to wyszło, zwłaszcza tryb "Work" (Omnia Pro posiada dwa tryby pracy, "Work" i "Life"). Nakładka pokrywa system praktycznie w stu procentach i dostanie się do gołego Windowsa jest praktycznie niemożliwe, bez jej całkowitego wyłączenia. Wszystkie funkcje można w bardzo prosty sposób obsłużyć palcami i rysika używa się praktycznie tylko wtedy kiedy chce się napisać jakieś odręczne notatki. Sam system pracuje bardzo szybko dzięki procesorowi działającemu z częstotliwością 800MHz. Szybkość w porównaniu z TP to jak niebo i ziemia. W końcu mogę spokojnie oglądać divixy bez konwertowania :) Po prostu wrzucam i oglądam :)

Nie wiem co jeszcze mógłbym napisać. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne pytanie to proszę pytać, postaram się odpowiedzieć na wszystkie :)

I jeszcze na szybko plusy i minusy:

Plusy:
- ekran!
- klawiatura
- bateria
- dźwięk na słuchawkach
- procesor
- wygląd (ale to kwestia gustu)

Minusy:
- aparat (jego umiejscowienie)
i to chyba wszystko :)

I jeszcze kilka słów o baterii o której zapomniałem napisać. Bateria w Omni Pro jest rewelacyjna! Przynajmniej po moich doświadczeniach z TP ;) Po 36 godzinach od ładowania ubyło mi jedynie 16% baterii gdzie w TP miałbym już pewnie stan baterii poniżej 50%. Oczywiście oba telefony użytkowane były praktycznie w identyczny sposób a nawet Omnię używam intensywniej, bo przestałem się bać o baterię i o to, że padnie mi w najmniej oczekiwanym momencie :)
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 14:22:03 wysłana przez Klusek »
FXP208 - CM10

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
« Odpowiedź #399 dnia: Październik 17, 2009, 14:27:36 »
Bardzo Ci dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.

1.Powiedz mi jeszcze jak trzyma bateria w porownaniu do TP.
2.Czy ekran jest rzeczywiscie tak delikatny jak na ktoryms z filmikow (latwosc na zarysowania); stosujesz jakas folie?
3.Czy daloby sie zupelnie wylaczyc nakladke samsunga np w celu zainstalowania SPB MS?
4.Ile zostaje pamieci RAM do uzytku? Najbardziej by mnie interesowal zrzut z ekranu lub sama informacja z zakladki windowsowej pamieci, zaraz po soft resecie (oczywiscie jesli bedziesz tak mily).
5. Porownywales Omnie z TP2?

Dzieki

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #400 dnia: Październik 17, 2009, 14:46:04 »
Bardzo Ci dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.

1.Powiedz mi jeszcze jak trzyma bateria w porownaniu do TP.
2.Czy ekran jest rzeczywiscie tak delikatny jak na ktoryms z filmikow (latwosc na zarysowania); stosujesz jakas folie?
3.Czy daloby sie zupelnie wylaczyc nakladke samsunga np w celu zainstalowania SPB MS?
4.Ile zostaje pamieci RAM do uzytku? Najbardziej by mnie interesowal zrzut z ekranu lub sama informacja z zakladki windowsowej pamieci, zaraz po soft resecie (oczywiscie jesli bedziesz tak mily).
5. Porownywales Omnie z TP2?

Dzieki

Ad. 1. Bateria Omni a bateria TP to jak niebo i ziemia. TP ładowałem średnio co 48 godzin, przy praktycznie takim samym sposobie użytkowania Omnie ładuje co ok 96 godzin czyli co 4 dni :)

Ad. 2. Nie wiem czy ekran jest tak delikatny, ale tego sprawdzać nie mam zamiaru ;) Folię mam, ale jakąś strasznie badziewną z eBaya, 18 sztuk kosztowało niecałe 3 euro ;) Folia jest tak badziewna, że łapie praktycznie każdą ryskę, ale jak na razie dobra jest i tak. Teraz czekam aż pojawią się folie Brando.

Ad. 3. Tak, można ją całkowicie wyłączy, ale ja sam tego nie robiłem. Szczerze mówić nakładka Samsunga całkiem mi podpasowała, zwłaszcza tryb "Work".

Ad. 4. Zaraz po resecie do użytku pozostaje średnio ok. 70MB RAMu (z 256MB), szału nie ma, ale nie jest źle. Może przyszłe ROMy będą mniej "ramożerne". Nie sprawdzałem ile z tego pożera Samsungowa nakładka.

Ad. 5. Niestety nie miałem okazji porównać Omni z Touch Pro 2.

EDIT
Po wyłączeniu nakładek od Samsunga wolnej pamięci RAM pozostaje ok 85-90MB
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 17:29:13 wysłana przez Klusek »
FXP208 - CM10

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
« Odpowiedź #401 dnia: Październik 17, 2009, 17:41:45 »
Dzieki za odpowiedz. Szalu rzeczywiscie nie ma, ale z drugiej strony po co mi wiecej. W diamondzie zostaje mi 48MB  i jak na razie wystarcza. Duzy jest wyciek RAMu w trakcie uzywania?

PDA mialby sie sprawdzic w zastosowaniach biznesowych (maile, excel, www), zadnych filmow, gierek itp. Wydaje mi sie, ze w takim zastosowaniu Omnia Pro powinna byc idealna. Snapdragon troche kusi, ale nie ma nic sensownego na rynku jak na razie z full qwerty i duzym ekranem.

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #402 dnia: Październik 17, 2009, 19:47:36 »
Jako użytkownik i8000 po raz kolejny pochwalę sprzęt - dla mnie rewelacja. Pozostaje tylko jedno małe ale - czas premiery w EU i USA. O ile Omnia Pro powinna się obronić (użytkowo wykazuje kilka zasadniczych przewag nad TP2) o tyle Omnia II polegnie w starciu z HD2. Jedyną jej zaletą może być cena, ale i ten argument zapewne straci na ważności przy zakupie z np 2 letnią umową u operatora (chodzi mi oczywiście o rynki starej unii i stanów zamroczonych a nie PL...). Coś czuję - sądząc po tym jaki kisiel w majtach mają recenzenci - że Leo zrobi Omnii II z tyłka jesień średniowiecza.

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
« Odpowiedź #403 dnia: Październik 17, 2009, 20:52:01 »
A moim zdaniem Leo jest znacznie za duzy. Juz 3,8 cala jest bardzo duze...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #404 dnia: Październik 17, 2009, 21:40:37 »
Zależy do czego za duży. Jak ktos dużo używa nawigacji, to im więcej tym lepiej.

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
« Odpowiedź #405 dnia: Październik 17, 2009, 21:46:32 »
Zależy do czego za duży. Jak ktos dużo używa nawigacji, to im więcej tym lepiej.
jako telefon i jedyne urzadzenie, ktore sie nosi. W przypadku dodatkowego telefonu, to mysle, ze Leo bedzie wspanialym rozwiazaniem.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #406 dnia: Październik 18, 2009, 12:11:53 »
Każdy ma swoje upodobania i wymagania. Ja noszę na codzień Toshibę TG01, która jest większa od Leo i mi jej rozmiar nie przeszkadza.

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
« Odpowiedź #407 dnia: Październik 18, 2009, 12:41:53 »
Każdy ma swoje upodobania i wymagania...
zgadzam sie z Toba

*

Offline JaW

• **
  • 116
  • Milestone
« Odpowiedź #408 dnia: Październik 18, 2009, 20:04:33 »
Cameyo, nie będę wszystkiego pisał jeszcze raz więc pozwolę sobie po prostu skopiować post o Omni Pro, który napisałem na innym forum ;)
Wieeelkie dzieki za fajny opis. Moze moglbys zrobic kilka screenow? Ciekawi mnie np jak wyglada moduł sms - odczyt, pisanie nowej wiadomosci, dodawanie kontaktu itp operacje, ktore przeprowadzamy najczesciej? Jak to wyglada w porownaniu z rozwiazaniami HTC?

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #409 dnia: Październik 18, 2009, 20:28:31 »
Wieeelkie dzieki za fajny opis. Moze moglbys zrobic kilka screenow? Ciekawi mnie np jak wyglada moduł sms - odczyt, pisanie nowej wiadomosci, dodawanie kontaktu itp operacje, ktore przeprowadzamy najczesciej? Jak to wyglada w porownaniu z rozwiazaniami HTC?

Nie powinno być większego problemy i screeny powinienem zrobić, ale już raczej nie dzisiaj. Zrobię to (chyba, że mnie ktoś ubiegnie ;)) jutro albo pojutrze. Napisz dokładnie, które rzeczy chciałbyś zobaczyć a ja postaram się porobić z tego screeny.
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2009, 20:31:28 wysłana przez Klusek »
FXP208 - CM10

*

Offline JaW

• **
  • 116
  • Milestone
« Odpowiedź #410 dnia: Październik 18, 2009, 22:07:41 »

Nie powinno być większego problemy i screeny powinienem zrobić, ale już raczej nie dzisiaj. Zrobię to (chyba, że mnie ktoś ubiegnie ;)) jutro albo pojutrze. Napisz dokładnie, które rzeczy chciałbyś zobaczyć a ja postaram się porobić z tego screeny.
Ogolnie, jak wyglada np przejscie z ekranu glownego do modułu SMS, jak wyglada obsluga SMS, poczty, telefonu... najpopularniejsze rzeczy, robione codziennie - czy to wygodne, szybkie, czy mozna obslugiwac jedna reka itp.
Bede wdzieczny :)

*

Offline zygzag

• 808

*

Offline Kreciu

• 38
  • Sprzęt: HTC HD2, Motorola Milestone
« Odpowiedź #412 dnia: Październik 19, 2009, 18:03:12 »
Ja kupowałem swoją omnie u tego sprzedawcy :http://cgi.ebay.com/New-Samsung-I8000-Omnia-II-Quad-5MP-HSPDA-8GB-Blk-Phone_W0QQitemZ250507434647QQcmdZViewItemQQptZCell_Phones?hash=item3a53681a97. Cena wydaje się być ok wliczając darmową wysyłkę( FedEX International Priority). Sprzedający bez problemu wysyła jako gift i deklaruje małą wartość- naliczyli mi 37zł cła w UC, ale dalej nie wiem czemu;)Towar zamówiony w niedziele wieczorem, a  w czwartek był już w Warszawie. Co do tego sprzedawcy, którego znalazłeś to proponuje skontaktować się z nim i zapytać czy wysyła jako gift. A dodatkowo pisze na aukcji, że ceny wysyłki są różne w zależności od  kraju do jakiego ma wysłać a na aukcji podaje tylko jeden. Może się więc okazać, że zamiast 16 USD będzie chciał 54.

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #413 dnia: Październik 19, 2009, 19:05:59 »
Leo zrobi Omnii II z tyłka jesień średniowiecza.
a przede wszystkim z portfela  :E

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #414 dnia: Październik 19, 2009, 20:21:23 »
No to zobaczymy jaka będzie oficjalna cena Omnii II w Polsce. Ja obstawiam 2299.
A to już nie jest wcale duzo mniej niż Leo.

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #415 dnia: Październik 19, 2009, 22:32:16 »
No to zobaczymy jaka będzie oficjalna cena Omnii II w Polsce. Ja obstawiam 2299.
A to już nie jest wcale duzo mniej niż Leo.
Wcale nie przeczę tym bardziej, że na eXpansys już tak mniej więcej wychodzi. Ja bardziej miałbym na myśli te z HK lub SIG, ktore wychodzą ok. 1,7 kzeta
Napisane: Październik 19, 2009, 21:16:00
Co do tego sprzedawcy, którego znalazłeś to proponuje skontaktować się z nim i zapytać czy wysyła jako gift. A dodatkowo pisze na aukcji, że ceny wysyłki są różne w zależności od  kraju do jakiego ma wysłać a na aukcji podaje tylko jeden. Może się więc okazać, że zamiast 16 USD będzie chciał 54.
Mialeś rację - przesyłka kosztuje realnie 39,90$ a to zmienia postać rzeczy i Twoja oferta jest tańsza.
Napisane: Październik 19, 2009, 21:48:54
Ja kupowałem swoją omnie u tego sprzedawcy :http://cgi.ebay.com/New-Samsung-I8000-Omnia-II-Quad-5MP-HSPDA-8GB-Blk-Phone_W0QQitemZ250507434647QQcmdZViewItemQQptZCell_Phones?hash=item3a53681a97. Cena wydaje się być ok wliczając darmową wysyłkę( FedEX International Priority). Sprzedający bez problemu wysyła jako gift i deklaruje małą wartość

No i się stało - właśnie zamówiłem Omnie2, co mi tam  :E doszedłem do wniosku, że prawie 9 paczek różnicy to jednak sporo biorąc pod uwagę to czego bym nie dostał ( videorozmowy i TVout ) na korzyść procka i ekranu. W najgorszym wypadku sprzedam Omnie jeśli - co jest nieuniknione - pojawi się nowy, jeszcze lepszy od WIADOMO-CZEGO produkt  :wink: bardziej zgodny z moimi oczekiwaniami. W obecej sytuacji - z uwagi na ewentualna odsprzedaż - jestem zdecydowanie ZA ceną OMNII2 "zaproponowanej" przez vonski'ego a nawet....bardziej :ok:
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 08:12:53 wysłana przez zygzag »

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #416 dnia: Październik 21, 2009, 21:24:18 »
Tak jak obiecałem zrobiłem troszkę screenów. Opisywać ich chyba nie trzeba, go każdy widzi jakie miejsce systemu przedstawiają ;)

FXP208 - CM10

*

Offline Rafcio.s

• **
  • 197
  • Omnia II i8000
« Odpowiedź #417 dnia: Październik 22, 2009, 13:03:44 »
Wszystko bardzo fajnie wyglada, nawet nie trzeba nakladek instalowac.
Czekam na i8000 w Play, i mam pytanka
1. Jak wyglada sprawa z pogoda na pulpicie.
2. Czy wszystkie filmy ida plynnie z kompa.
3. Mozesz zrobic test VsBenchmark 2007 ?
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2009, 13:06:50 wysłana przez Rafcio.s »

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #418 dnia: Październik 22, 2009, 14:43:30 »
Czekam na i8000 w Play, i mam pytanka
To sobie chyba jeszcze trochę poczekasz bo chyba będą przez jakiś czas na wyłączność w dużych, europejskich sieciach :/

1. Jak wyglada sprawa z pogoda na pulpicie.

Standardowo w TouchViz 2 jest widget AccuWeather, ale padalca polecam jak najszybciej odsamsungować, wtedy widać że maszynka jest naprawdę szybka. Poza tym zawsze masz np TitaniumWeather w WM 6.5. Swoją drogą całkiem podoba mi się rozwiązanie z MS.

2. Czy wszystkie filmy ida plynnie z kompa.

Te zakodowane w mvk w rozdziałce 720p/1080p i więcej (czyli prawdziwe HD) zacinają i nie da się oglądać. Wszystko poniżej (czyli typowe DivX, Xvid, DVD itd ściągane z sieci) chodzą jak ta lala :)

3. Mozesz zrobic test VsBenchmark 2007 ?
Są już gdzieś w tym wątku.

*

Offline Rafcio.s

• **
  • 197
  • Omnia II i8000
« Odpowiedź #419 dnia: Październik 22, 2009, 17:17:49 »
Są już gdzieś w tym wątku.
Nie widze nigdzie, jak mozesz to zrob   B)