Witam.
Jako, ze lubie eksperymentowac i czesto dostrzegam rzeczy ktorych inni nigdy by nie odkryli, to zauwazylem dziwne zachowanie wyswietlacza Omni

Do rzeczy. Mam wlaczony dzwiek (takie delikatne pykniecie) przy kazdym tapnieciu w ekran. Dostrzeglem pewe dziwne zachowanie ekranu podczas jego przygaszenia. Chodzi mi o zciemnienie (ale nie calkowite wylaczenie) ekranu, ktore ustawia sie w opcjach. Rozjasnienie ekranu wlaczamy poprzez tapniecie w niego. Niby nic nadzwyczajnego, ale zauwazylem, ze mozliwe jest dwojakie jego rozjasnienie: poprzez zdecydowanie tapniecie (slychac wtedy charakterystyczny ustawiony przeze mnie dzwiek pykniecia - normala sprawa) i poprzez delikatne ucisniecie ekranu. W drugim przypadku nieslychac dzwieku, jedak ekran sie rozswietla. Testowalem wiele razy i faktycznie dziala. Najlepiej wtedy docisnac lekko ekran wieksza czescia ciala, np. kciukiem. Czy to znaczy, ze ekran reaguje na rozne sily nacisku? Wydaje mi sie to raczej niemozliwe, ale czy moglby to ktos potwierdzic?
Niby nic, a jednak ciekawa sprawa, zapraszam do dyskusji