Też mnie to zastanawia i bardzo irytuje. Z pewnością powiązane jest to z różnymi dodatkami, które kazdy z nas wrzuca po instalacji systemu. Ja jednak nie mam czasu ani ochoty na mozolne sprawdzanie po kolei każdej instalki, kontrolowanie przez parę dni czy wszystko w porządku, instalowanie następnej i tak do usranej... a jak coś się zacznie dziać po instalacji którejśtam to i tak nie wiadomo która pogryzła się z którą.
Gdybym instalował sporo śmieci to jeszcze bym przeżył ale ja instaluję wyłącznie spb, playera s2p, AM, TC, opere lite i parę cabów uprzyjemniających życie (wyłączające dźwięki aparatu, 5 kolumn w menu start i wyłączającego dialera samsungowego). To chyba wszystko czego używam obecnie.
Co do wibracji - właśnie czytam o Inesoft Phone, tam ponoć jest ta sygnalizacja wibracją inicjacji połączenia. Mówisz, że w PhoneEX też jest? Zaraz poczytam. W doalerze samsunga nigdy nie było takiej funkcji, chyba, że coś ostro przegapiłem choć nie sądzę... Gdyby ktoś znał coś lekkiego do zarządzania wibrą to bardzo proszę.