ROM I8000NXXJH2

• 89 Odpowiedzi
  • 26301 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: ROM I8000NXXJH2
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 15, 2010, 13:41:43 »
Czy ktoś zauważył jakieś różnice względem poprzednich wersji z belką u dołu ?

Na pewno poprawili XTRA, które raz załączone nie wyłącza sie juz samoistnie po wyjściu z aplikacji. Nic innego nie doświadczyłem - widocznie aż taki "grzebalec" nie jestem.

Ja na poprzednich wersjach miałem problem z MMS'ami , zdarzało się bardzo często że po zrobieniu fotki i próbie wysłania jej MMS'em
zawieszał się całkowice tel. i zostawało tylko wyjęcie baterii.
Może masz cusik skopane w ustawieniach - ja nigdy takiego problemu nie miałem a już dość sporo MMSów wysłałem i to z wielu, wielu ROMów, ktore dotychczas instalowałem (PS. czy aby na pewno po wybraniu fotki do przesłania zezwalasz na zmniejszenie jej rozmiaru?). Nigdy też nie grzebię w ustawieniach - korzystam z automatu konfiguracyjnego, który pojawia sie po zainstalowaniu nowego ROMu i wykryciu przez niego karty SIM.

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
  • Sprzęt: Omnia II i8000
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 16, 2010, 20:10:22 »
W tym romie nie ma bubble breakera, ma ktoś takiego który działa w wvga?? Naściągałem już kilkanaście wersji które niby miały działać w wvga i nic. Dostaje tylko komunikat Create Sh menu failed lub coś w tym guście

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 16, 2010, 20:46:15 »
W tym romie nie ma bubble breakera, ma ktoś takiego który działa w wvga?? Naściągałem już kilkanaście wersji które niby miały działać w wvga i nic. Dostaje tylko komunikat Create Sh menu failed lub coś w tym guście

Zagadaj do Ryrzego, on do swojego ROMa dodał tą gierkę.
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 18, 2010, 18:32:07 »
Z softu jestem póki co zadowolony - jest szybki, nie zawiesza się, nic się nie haczy, najnowsza Automapa fixa łapie błyskawicznie ( z poprawkami z poniższego postu kolegi telemach).
Z Ramem nie jest już jednak tak dobrze - D9 trzymał mi prawie miesiąc bez restartu min 50MB i nie chciało zejść niżej, czegokolwiek bym nie uruchomił. Tutaj po jednym dniu mam już 45MB i na tym na razie stanęło ale jak wspmniałem wszystko chodzi płynnie i szybko zatem powodów do narzekań nie mam.
W porównaniu do jednego z pierwszych romów opartych na 6.5.3, którego zainstalowałem kiedyś to niebo a ziemia jeśli chodzi o stabilność i szybkość.

*

Offline mazbog

• **
  • 111
  • Sprzęt: N8
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 19, 2010, 11:59:25 »
Nikt nie wspomniał o baterii, jak dla mnie to w żadnym romie tak długo nie trzymała

*

Offline mietko666

• **
  • 211
  • Sprzęt: Omnia II - Galaxy S3
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 19, 2010, 13:20:54 »
Nikt nie wspomniał o baterii, jak dla mnie to w żadnym romie tak długo nie trzymała
W mojej Omni na wszystkich (jakie miałem) romach bateria sprawowała sie dobrze.
Na JH2 tez trzyma długo, ale zauważyłem, że stabilność wskazań jest gorsza.
Po resecie potrafi pokazywać inną wartość niż przed o nawet 8%. Czy u Was jest tak samo ?
ROM JB 4.3 I9300XXUGMK6

*

Offline jacek87

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 19, 2010, 15:08:40 »
W każdym romie tak czasami jest. Nie wiem dlaczego tak się dzieje...

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 20, 2010, 11:51:36 »
No i pierwsze dwie zwiechy przy konfiguracji ustawień sms zaliczone...
Nie doczekałem pełnego dnia na działającym sofcie bo się wykrzaczył ale stwierdzić mogę jednoznacznie, że połyka ram znacznie, znacznie szybciej niż rewelacyjny D9.
Dodatkowo - mimo odpowiedniej konfiguracji - nie wyświetla mi treści sms-a na ekranie podczas jego nadejścia, pokazuje się w SPB jedynie podświetlona koperta z liczą wiadomości.
Bateria również ucieka znacznie szybciej.
Generalnie szału niestety nie ma - klops jak każdy chyba 6.5.3. Nie chce mi się już znów przeinstalowywać więc póki co zostanę przy nim do czasu nadejścia naprawdę dopracownych wersji tej odmiany WM.

Swoją drogą jestem zdumiony jedną sprawą. W sofcie tym nie ma (w zakładce przyciski) opcji regulującej działanie krzyżyka - jak to było w każdym innym. Oczywiście sprawę załatwiają softy tylu Ameba czy XHook ale nie w tym rzecz. Oprogramowanie to nie powstaje przecież w garażu tylko od wielu miesięcy pocą się nad tym programiści potężnej firmy. Jakim cudem można być takim partaczem, żeby nie móc/nie chcieć solidnie dopracować tak prostej, funkcjonalnej, banalnej w wykonaniu funkcji jaką jest zamykanie aplikacji krzyżykiem - czyli przyciskiem, którym od zawsze ów aplikacje zamykamy. Przecież to tak , jakby producent aut zapomniał wyciąć dziury na drzwi i kazał nam wysiadać bagażnikiem - totalna ignorancja pomieszana z głupotą czy ja o czymś nie wiem ?

mietko - też tak mam.

*

mgcompany

« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 20, 2010, 16:15:44 »
WM standardowo nigdy nie zamykał aplikacji poprzez "X". Dlatego powstawały task managery z opcją zamykania "iksem". Dopiero później producenci telefonów dawali możliwość ustawienia zamykania programów poprzez niego, a tu ewidentnie Samsung skopał sprawę z nim i patrząc na ilość eliminowanych błędów w ROMach z 6.5.3, to może za dwa-trzy następne wydania coś poprawią.

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 01, 2010, 20:10:38 »
Niestety  :(
"File not available" twierdzi rapidshare
prośba o odświeżenie linków

*

mgcompany

« Odpowiedź #70 dnia: Październik 01, 2010, 20:44:30 »
No, niestety padły, ale Ryrzy udostępnił ten ROM - link w pierwszym poście.
Znalazłem jeszcze parę mirrorów:
http://depositfiles.com/en/files/ranfru96t
http://www.megaupload.com/?d=AFDJYUYD
http://www.zshare.net/download/800940822f04ac86/

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 01, 2010, 22:58:42 »
Dzięki  :ok:
Teraz pobrałem bez problemów.
A zaraz chwila skupienia i stresu - przy aktualizacji  :worried:

*

Offline jacek87

• **
  • 151
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 03, 2010, 15:34:30 »
A wiecie skąd pobrać motywy do dolnej belki :>?

*

Offline jacek87

• **
  • 151
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 03, 2010, 18:33:11 »
Dziękuję, przydadzą się ;)

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 03, 2010, 20:36:10 »
Jacku zamiast motywu wgraj [WM6.5.3][HTC Sense 2.5.2019][23138[PL] - by Ryrzy. Nie pożałujesz :)

*

Offline jacek87

• **
  • 151
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 03, 2010, 20:44:24 »
Oczywiście, że wgrałem ten sense. Jak zawsze zresztą nowe sense, które się pojawi. Martwi mnie tylko, że jak ram schodzi poniżej 50 mb to sense zaczyna mulić i slider przycina... Ehhh... jakieś pół roku mam Omnie II, a żałuję, że nie kupiłem HTC HD ze względu chociażby na Sense i pamieć ram - bo w HD jest jej na pewno więcej... :( Jestem wielkim zwolennikiem Sense, bo jest bardzo funkcjonalne i poręczne. Moim zdaniem nawet SPB wymięka. Z drugiej strony słyszałem ze HD ma zrypany aparat i problemy z mp3. Cóż, coś za coś :ohreally: Ale chwała koledze ryrzemu, że mu się chce robić jeszcze romy na Omnie 2. Z niecierpliwością zawsze czekam na jego nowe wypieki. Dzięki ryrzy  :ok:
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2010, 20:58:33 wysłana przez jacek87 »

*

Offline format87

• **
  • 215
« Odpowiedź #77 dnia: Październik 03, 2010, 21:06:44 »
Z ramem nie jest źle nie ma dużych wycieków, a po drugie co jakiś czas jak sie clean ram użyje to nic sie nie dzieje. Też lubie Sense na OI używałem widzetów Samsunga myślalem ze to jest wygodne ale odkąd raz użyłem własnie Sense na OI każdy następny to był Sense ze względu na to że tym sie lepiej pracuje. HD2 ma najpoważniejszy problem z baterią max 1 dzień znam kilka osób które go używają i to jest porażka HTC w tym segmencie.

*

Offline jacek87

• **
  • 151
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 03, 2010, 21:11:31 »
Miałem na myśli HTC Touch HD 1, bo na HD 2 to mnie nie stać :D

*

Offline format87

• **
  • 215
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 03, 2010, 21:41:06 »
Muszę Cię kolego zmartwić Touch HD ma nie wiem czy nie gorsze problemy z baterą mogli by sie zaopatrzyć u Samsunga w ogniwa wtedy by to jakoś funkcjonowało bo jak narazie HTC ma na tym polu wielkie braki.

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #80 dnia: Październik 03, 2010, 21:55:22 »
Tu nie ogniwa są problemem a zarządzanie energią. Trzeba przyznać, że na tym polu nikt Samsungowi nie podskoczył od dość dawna... i600, i780, i900, i8000 - co jeden, to lepszy :)

A Blackstone może i ma lepiej działające TF3D (nie wiem, czy Sense też), ale co z tego, jak wszystko poza tym działa gorzej?
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline jacek87

• **
  • 151
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 04, 2010, 15:35:07 »
Jeszcze tak szybkiego sense nigdy nie widziałem! http://osmobile.pl/showthread.php?tid=501
Ramu jest ramu jest dużo! Szkoda tylko, że górna belka :/

*

Offline format87

• **
  • 215
« Odpowiedź #82 dnia: Październik 04, 2010, 15:51:51 »
Tu nie ogniwa są problemem a zarządzanie energią. Trzeba przyznać, że na tym polu nikt Samsungowi nie podskoczył od dość dawna... i600, i780, i900, i8000 - co jeden, to lepszy :)

Osobiście miałem przed i900, Samsunga L760 i tam zarządzanie energia było znakomite 2 tygodnie fakt faktem ze to byl tylko telefon ale pomimo dlugich rozmów i znacznej ilości smsów poniżej 5 dni bateria nie schodziła.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2010, 17:37:16 wysłana przez format87 »

« Odpowiedź #83 dnia: Październik 18, 2010, 18:46:31 »
Wie ktoś jak rozwiązać problem z samoczynnym wygaszaniem ekranu podczas nawigacji w garminie? (podświetlenie w aplikacji garmina jest oczywiscie włączone) Romy na WM 6.5 nie miały takich problemów jednak nie chciałbym wracać do nich tylko z tego powodu. Używa ktoś automapy na tym romie? też jest taki problem?

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #84 dnia: Październik 19, 2010, 19:35:26 »
Automapa chodzi bez najmniejszych problemów
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline format87

• **
  • 215
« Odpowiedź #85 dnia: Październik 22, 2010, 10:29:32 »
Mieliście już coś takiego ze ekran sie zapala a smsy nie przychodza? Ja dzisiaj takie rzeczy mam juz drugi sms ktory do mnie nie dotarl a telefon sie zaswiecil.

Edit. Nie dochodza smsy z Orangutana bo z Play z drugiego telefonu ktory tez posiada Play dochodza.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2010, 10:33:44 wysłana przez format87 »

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 22, 2010, 15:27:36 »
Tak , miałem tak często. Wpierw starałem się zainstalować parokrotnie oryg. H2, od miesiąca męczę się z H2 Normal Ryrzego (w kółko zwiechy) i od 2 dni w akcie desperacji zainstalowałem coś tam H1 Normal od Wall-E. Doinstalowałem S2U2 i już kolejna zwiecha dzień po instalacji. Softów H2, czy to oryg, czy custom nie polecam kategorycznie pod żadnym względem. Zwiechy tak ostre, że potrzebne były wyjęcia baterii. Niedochodzące smsy ze świecącym ekranem, milknący definitywnie tel, zwiechy i podobne kwiatki to była tam norma. Problemem wspomnianego H1 może być zainstalowane s2u2 ale pewien nie jestem.
W każdym razie mam serdecznie dość wszelkiego kucharzenia i gotowanych romów.

p.s. S2U2 zainstalowałem niemalże wyłącznie dla funkcji wibracji po nawiązaniu połączenia, którą to uwielbiałem w starym palmie Asusa. Nie trzeba trzymać tel przy uchu i czekać na połączenie - zwłaszcza podczas jazdy autem ;)
Czy ktoś może zna inną, lżejszą aplikację dającą mi te usprawnienie bez instalowania problematycznej, wielkiej kobyły jaką jest S2U2?
dzięki za odpowiedź

*

mgcompany

« Odpowiedź #87 dnia: Październik 22, 2010, 16:48:48 »
Czasem mam wrażenie, że są dwa rodzaje Omnii - jedne na których wszystko ładnie działa i drugie, na których nowe softy działają tragicznie. :E
Osobiście mam JH2 od Ryrzego i nie mam praktycznie żadnych problemów, a ostatni reset robiłem może dwa tygodnie temu. :) Również nie zawiesił mi się ten ROM. Działa prawie jak WM6.1, a jest 6.5.3 co mnie cieszy.

Wibracja była chyba w dialerze Samsunga, bo kiedyś jeszcze ją miałem, ale teraz używam PhonEx i nie mam bo można ją wyłączyć w opcjach programu (z czego się cieszę bo mnie denerwowała).

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #88 dnia: Październik 22, 2010, 17:38:14 »
Też mnie to zastanawia i bardzo irytuje. Z pewnością powiązane jest to z różnymi dodatkami, które kazdy z nas wrzuca po instalacji systemu. Ja jednak nie mam czasu ani ochoty na mozolne sprawdzanie po kolei każdej instalki, kontrolowanie przez parę dni czy wszystko w porządku, instalowanie następnej i tak do usranej... a jak coś się zacznie dziać po instalacji którejśtam to i tak nie wiadomo która pogryzła się z którą.
Gdybym instalował sporo śmieci to jeszcze bym przeżył ale ja instaluję wyłącznie spb, playera s2p, AM, TC, opere lite i parę cabów uprzyjemniających życie (wyłączające dźwięki aparatu, 5 kolumn w menu start i wyłączającego dialera samsungowego). To chyba wszystko czego używam obecnie.

Co do wibracji - właśnie czytam o Inesoft Phone, tam ponoć jest ta sygnalizacja wibracją inicjacji połączenia. Mówisz, że w PhoneEX też jest? Zaraz poczytam.  W doalerze samsunga nigdy nie było takiej funkcji, chyba, że coś ostro przegapiłem choć nie sądzę... Gdyby ktoś znał coś lekkiego do zarządzania wibrą to bardzo proszę.

*

mgcompany

« Odpowiedź #89 dnia: Październik 22, 2010, 18:28:08 »
W PhonEx jest na pewno, bo sprawdziłem w opcjach i mam wyłączoną wibrację przy połączeniu. :) Inesoft Phone też jest ciekawe, ale problem z nim jest taki, że przyciski są na górze co nie jest zbyt wygodne przy obsłudze palcem, a właśnie nim się wygodnie obsługuje dialpad i kontakty. Najlepiej ściągnij ze strony producenta instalki i sprawdź jak działają. Ja tak zrobiłem. Ważne jest też by wyłączyć aplikacje telefonu WM, bo bez tego mogą być problemy i jeśli używasz S2U2, to musisz wybrać, czy korzystasz ze S2A, czy z PhonEx lub Inesoft Phone i wyłączyć któreś z nich, bo będą włączać się oba. Na początku może się wydawać, że aplikacje działają źle, że się wyłączają, ale po ustawieniu wszystkiego i przy wykonaniu soft resetu działają naprawdę fajnie.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2010, 18:31:46 wysłana przez mgcompany »