ROM I8000NXXJG5

• 49 Odpowiedzi
  • 14141 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Odp: ROM I8000NXXJG5
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 19, 2010, 10:34:17 »
ROM jak do tej pory jest najlepszy ze wszystkich jakie miałem.
Wcześniej miałem I8000NXXJD8(JD10)
Ja mam JF5 i nie narzekam, z wypowiedzi co poniektówych wynika również, że nie ma sensu zmieniać na JG5 ;) No, chyba, że Ryrzy ugotuje coś fajnego ;)
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 19, 2010, 12:03:40 »
Witam wszystkich,
planuję zmienić ROM na JG5, w tej chwili pracuję na:
PDA: JB3
CSC: JB3
tel: JB1
ostatnio coraz częściej omnia mi sie zawiesza i sprawia psikusa. Mam do Was pytanie, czy jak zmienię rom na nowy to mogę sobie przywrócić kopię tel ,która mi się tworzy za pomocą SPB Backup? Czy w związku z tym,iż kopia ta tworzona jest na romie JB3 nie będzie sie ona gryzła z nowym romem?
Dzięki za pomoc i ew. poradźcie,który romik jest w tej chwili najlepszy? (wycieki ramu,stabilność, bateria?)
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

mgcompany

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 19, 2010, 13:35:09 »
Możesz zrobić kopię, ale najlepiej tylko takich danych jak książka telefoniczna, kalendarz, zadania, lista połączeń, wiadomości oraz dokumenty/pliki, które trzymasz w pamięci telefonu. Nie rób kopii rejestru i programów (chyba, że byś ją przywracał na tym samym ROMie, ale też nie jest zalecane), bo po przywróceniu wiele rzeczy może źle działać, rejestr może mieć podwójne wpisy i będzie bałagan. Różnica względem ROMu JB3, a JG5 jest już dosyć duża i wiele rzeczy mogło się zmienić, nawet w prostych aplikacjach Samsunga.
Co do ROMu, który jest najlepszy, to nie ma jednego idealnego, ale w tej chwili unikaj ROMów JEx i JG4, również pierwsze JDx nie są idealne. Pochlebne opinie zbiera JF5 i JG5, a ze starszych to JD8/10. Również ten, który masz teraz był niezły, ale wiadomo że nowsze będą troszkę szybsze, Samsung poprawił działanie m. in. aplikacji od wiadomości, czy swoich widgetów, kalkulator już działa w ostatnich ROMach, odtwarzacz też się nieznaczne mógł zmienić, buildy Windowsa są też nowsze, a to też może wpływać na stabilność systemu. Wgraj sobie teraz JG5 lub JD8/10, są na podobnym poziomie jeśli chodzi o stabilność, wycieki i gospodarkę energią (pod ostatnim względem troszkę lepszy może być JD8/10).

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
  • Sprzęt: Omnia II i8000
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 19, 2010, 15:17:39 »
ale w tej chwili unikaj ROMów JEx i JG4

Dlaczego mówisz aby unikać tych romów, ja mam JE1 i bardzo sobie chwalę??

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 19, 2010, 15:36:01 »
Możesz zrobić kopię, ale najlepiej tylko takich danych jak książka telefoniczna, kalendarz, zadania, lista połączeń, wiadomości oraz dokumenty/pliki, które trzymasz w pamięci telefonu. Nie rób kopii rejestru i programów (chyba, że byś ją przywracał na tym samym ROMie, ale też nie jest zalecane), bo po przywróceniu wiele rzeczy może źle działać, rejestr może mieć podwójne wpisy i będzie bałagan. Różnica względem ROMu JB3, a JG5 jest już dosyć duża i wiele rzeczy mogło się zmienić, nawet w prostych aplikacjach Samsunga.
Co do ROMu, który jest najlepszy, to nie ma jednego idealnego, ale w tej chwili unikaj ROMów JEx i JG4, również pierwsze JDx nie są idealne. Pochlebne opinie zbiera JF5 i JG5, a ze starszych to JD8/10. Również ten, który masz teraz był niezły, ale wiadomo że nowsze będą troszkę szybsze, Samsung poprawił działanie m. in. aplikacji od wiadomości, czy swoich widgetów, kalkulator już działa w ostatnich ROMach, odtwarzacz też się nieznaczne mógł zmienić, buildy Windowsa są też nowsze, a to też może wpływać na stabilność systemu. Wgraj sobie teraz JG5 lub JD8/10, są na podobnym poziomie jeśli chodzi o stabilność, wycieki i gospodarkę energią (pod ostatnim względem troszkę lepszy może być JD8/10).

Dzięki za obszerne wyjaśnienie, mam jeszcze pytanko czy ten najnowszy ROM naprawia podwójny sygnał przy wysyłaniu smsów? Bo w tej chwili mam wgrany programik,który to eliminuje a boję się,że jak wgram nowy ROM to znowu pojawi sie ta uciążliwość. A niestety nie pamiętam nazwy tego programiku,który to naprawiał (usuwał dźwięk przy wysyłaniu smsa)
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

mgcompany

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 19, 2010, 16:20:14 »

Bo na starcie jest kilka błędów, które trzeba samemu eliminować później. Jeśli sobie chwalisz to dobrze. Ja miałem i uważam tą serię za mało stabilną, co chwila się wieszał, przy nawet małych zmianach w systemie, a wycieki RAMu były chyba największe od początku roku. Bardziej dopracowane są nowsze wersje. No i kolega ma JB3, który jest oparty o zwykły 6.5, więc jeśli wgra nowszy to też będzie miał 6.5, a nie z belką na dole. Z początku jest ciężko się na to przerzucić, a i w 6.5.3 standardowo jest np. problem z ustawieniem danych XTRA, które znacznie poprawiają łapanie fixa.

Jeśli dobrze pamiętam, to jest pojedynczy dźwięk i informacja o wysłaniu (mało piszę SMSów, więc nie zwracam na to uwagi), ale można to zlikwidować. Na WM6.5 działa ten pliczek: klik.

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 19, 2010, 18:53:13 »

Bo na starcie jest kilka błędów, które trzeba samemu eliminować później. Jeśli sobie chwalisz to dobrze. Ja miałem i uważam tą serię za mało stabilną, co chwila się wieszał, przy nawet małych zmianach w systemie, a wycieki RAMu były chyba największe od początku roku. Bardziej dopracowane są nowsze wersje. No i kolega ma JB3, który jest oparty o zwykły 6.5, więc jeśli wgra nowszy to też będzie miał 6.5, a nie z belką na dole. Z początku jest ciężko się na to przerzucić, a i w 6.5.3 standardowo jest np. problem z ustawieniem danych XTRA, które znacznie poprawiają łapanie fixa.

Jeśli dobrze pamiętam, to jest pojedynczy dźwięk i informacja o wysłaniu (mało piszę SMSów, więc nie zwracam na to uwagi), ale można to zlikwidować. Na WM6.5 działa ten pliczek: klik.

To zapytam tak, czym różni się standardowy 6.5 od 6.5.3?? Tylko belką na dole?? Czy czymś więcej??

*

mgcompany

« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 19, 2010, 19:09:40 »
Głównie belką na dole, wielkością menu, aplikacją do odbierania telefonu, dodatkową lupą by powiększać ekran, przewijaniem kinetycznym, przewijaniem zakładek menu, wielkością okienek do zaznaczania opcji, wielkością standardowego menu regulacji głośności i paroma innymi detalami np. w górnej belce są mniejsze ikony w taskbarze przez co nie można zastosować tych z 6.5. No i do tego trzeba dodać troszkę większe zużycie RAMu przez 6.5.3. Za to 6.5.5 różni się od 6.5.3 trochę dolną belką, ale dokładnie nie wiem w jaki sposób. Część modyfikacji nie ma zastosowania w 6.5.3, trzeba szukać innych metod na ich zastosowanie.

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 19, 2010, 19:36:44 »
Można jakis link do csc z JG4?? Chce wrzucić JG5 na próbę ale nie chce węgierskiego więc wgram CSC z JG4.

*

Offline DarekWa

• **
  • 149
  • Sprzęt: iPhone 6S, Galaxy S8
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 19, 2010, 20:00:14 »

Czy to się jakoś konfiguruje, czy można nadal wysyłać MMS'y nie jak po proponowanych na forum modyfikacjach w rejestrze i czy po wyłączeniu i włączeniu Omnii 2 powiadomienia nadal się nie cisną na głośnik? :)

*

mgcompany

« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 19, 2010, 21:06:26 »
Instalka podmienienia dwa pliczki w folderze Windows, tak by nie było powiadomień. Nie zmienia to wartości w rejestrze.

Można jakis link do csc z JG4?? Chce wrzucić JG5 na próbę ale nie chce węgierskiego więc wgram CSC z JG4.
CSC z JG4 jest belgijskie (do wyboru jest język, ale nie ma innych rzeczy), więc lepiej użyj tego z JF5: http://www.multiupload.com/O65LX3Y0HQ

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 20, 2010, 06:38:25 »
Da się coś zrobić aby telefon po odłączeniu od komputera nie mulił?? Menu zaczyna po tym chodzić skokowo, zero płynności. Pomaga tylko restart telefonu. W Je1 tego nie było.

*

mgcompany

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 20, 2010, 10:23:32 »
Niestety to siedzi gdzieś głębiej i nie znam na to sposobu. Pojawia się też różnie, część osób ma taki błąd, część nie mimo, że używają tego samego ROMu. Znacznie częściej pojawiało się to w starych ROMach.

*

Offline Czabu

• 13
  • Sprzęt: SGS II, Omnia II
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 21, 2010, 01:56:44 »
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zmienić tło w oknach wiadomości, telefonu, eksploratora plików itp. W tym romie jest białe z czarnymi literami i wygląda obleśnie...
Próbowałem zmieniać motywy i tematy, ale to nie pomaga. W tej chwili jest to praktycznie czysty JG5, z CSC JF4 i zainstalowanym SPB MS.

Próbowałem szukać coś na ten temat, ale niewiele znalazłem. Ktoś poradził szukać czarnego tematu na XDA, ale teraz ustawiałem czarny (zarówno ten standardowy jak i SPB) i one nie zmieniają tła okien, tylko belki... Ktoś na innym forum poradził szukać romu, który standardowo ma ustawione czarne tło... To naprawdę jest kwestia romu, a nie ustawień? Nie chce mi się wierzyć...

Podpowie ktoś, co robię źle?

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 21, 2010, 09:09:47 »
Da się coś zrobić aby telefon po odłączeniu od komputera nie mulił?? Menu zaczyna po tym chodzić skokowo, zero płynności. Pomaga tylko restart telefonu. W Je1 tego nie było.

Według mnie to ciągle aktywny jeszcze w pamięci active sync.
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 21, 2010, 09:12:26 »
Dzięki ;) Sprawdzę to.

*

Offline felixb

• 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 21, 2010, 21:06:53 »
Potwierd

Według mnie to ciągle aktywny jeszcze w pamięci active sync.
Potwierdzam, że zawsze po odłączeniu jest aktywny, wyłączam go w menadżerze.
felix

*

Offline dareks69

• 44
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA II (8GB)
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 23, 2010, 10:17:47 »
Panowie czekamy na wypowiedź niejakiego FA1 o naprawdę zna się na rzeczy.  :grin:

Od razu powiem, że nie zaleca wgrywać CSC JG4, bo sam je przerabiał i jest złe  :O

A ja wgrałem i parę innych osób też i wszystko jest ok POLECAM 

« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2010, 09:04:27 wysłana przez dareks69 »
Wszystkie treści w moich postach prezentują mój prywatny punkt widzenia dot. Sprawy.

*

Offline fa2

• 24
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 23, 2010, 15:36:32 »
Panowie czekamy na wypowiedź niejakiego FA1 o naprawdę zna się na rzeczy.  :grin:

Od razu powiem, że nie zaleca wgrywać CSC JG4, bo sam je przerabiał i jest złe  :O

Oj darek darek i znowu nie doczytałeś w sieci jest o o xeojg4 jak nie doczyta to dopowie...

Czytałem też ten wątek i z tym xeo jd4 jest wszystko OK a że jest nieoficjalny - większość romów jest nieoficjalna

...więc nie siej zamętu

Pozdrawiam i spokoju życzę

*

Offline dareks69

• 44
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA II (8GB)
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 24, 2010, 09:07:22 »
Zupełnie nie rozumiem o co chodzi ??? to jest wątek o JG5 ja pisze o wątku też o JG5 tyle że z innego fora i cały czas mowa o CSC JG5

„CSC - pliki językowe, klawiatury regionalne, itd. Dla Polski kod podczas wyboru języka to PLSxx (Plus), PRTxx (Play), BVIxx (Orange), XEOxx (wolny rynek), gdzie xx to wersja softu.”

Chyba nie ten wątek czytałeś albo nie temu darkowi odpowiadasz  :]

Połączone: Sierpień 24, 2010, 09:24:23
Fa1 to jakaś rodzina ?
I kto tu czego nie doczytał ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 09:24:23 wysłana przez dareks69 »
Wszystkie treści w moich postach prezentują mój prywatny punkt widzenia dot. Sprawy.