Radio WM6.5

• 17 Odpowiedzi
  • 3202 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Radio WM6.5
« dnia: Październik 25, 2011, 03:59:18 »
Witam,
drażni mnie ciągle w mojej omni zmiana położenie/wyglądu radia np. gdy telefon leży, szukałem na forum i wujka google ale nie znalazłem jak w rejestrze wyłączyć zmiana orientacji tylko radia, może wie ktoś jak wyłączyć, był bym wdzięczny.

*

Offline mistasz

• *
  • 96
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note- AryaMod V5
Odp: Radio WM6.5
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2011, 14:20:06 »
Czy chodzi o to aby na radiu nie działała autorotacja ekranu?

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2011, 15:03:23 »
Dokładnie, szukałem trochę w rejestrze ale nie mogłem znaleźć.

*

Offline mistasz

• *
  • 96
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2011, 16:19:28 »
U mnie autorotacja jest w tej ścieżce:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\AutoRotation
I tutaj musiałbyś skasować konkretny wpis (string value) z niechcianym programem + soft reset
Ale kopię zawsze dobrze zrobić przed kasowaniem  :wink:

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2011, 03:15:16 »
Sprawdzałem tą ścieżkę ale nie znalazłem wpisu do radia, głownie były tam od sms-a, poczty, word-a.
Niektóre po niemiecku, włosku i rosyjsku :-) ale to chyba było powtórzenia polskich.

*

Offline mistasz

• *
  • 96
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2011, 10:49:18 »
Uważam że masz Omnię 2 bo w tym dziale piszesz.
Wywal ten ROM a wgraj coś porządnego i będziesz miał spokój i porządek w telefonie
P.S. Jaki masz ROM?

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2011, 12:42:00 »
Uważam że masz Omnię 2 bo w tym dziale piszesz.
Wywal ten ROM a wgraj coś porządnego i będziesz miał spokój i porządek w telefonie
P.S. Jaki masz ROM?

Tak omnie 2 i8000
Rom:
PDA I8000NXXJG5
SCS WALLEJG5-V1

A jaki ty rom polecasz ??

*

Offline mistasz

• *
  • 96
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2011, 13:37:43 »
Pojawiło się w ostatnim okresie trochę nowości a trudno mi doradzić nie znając Twoich wymagań i upodobań.
Poczytaj też o ROM-ach na forach MoDaCo.pl i eomnia.net
Jak tylko się ukazał to wgrałem
http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/%28wm-6-5%29%28jj1%29%2821895%29%28plk%29%28normallite%29-metrocity-3-1-%28rc2%29/i jestem super zadowolony.
Twój ROM trochę się już zestarzał i czas zmienić na coś nowego

*

Offline lola

• 1240
  • Sprzęt: S7, Axim x51v
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2011, 21:58:28 »
Mam wyłączone wszystkie ustawienia autorotacji, niestety aplikacja Radia i Opera Mini z uporem maniaka obracają się automatycznie. Gałąź HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\AutoRotation u mnie nie istnieje. Jakieś inne pomysły?

Pozdrawiam,
Ł.O.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 29, 2011, 03:26:00 »
Pojawiło się w ostatnim okresie trochę nowości a trudno mi doradzić nie znając Twoich wymagań i upodobań.
Poczytaj też o ROM-ach na forach MoDaCo.pl i eomnia.net
Jak tylko się ukazał to wgrałem
http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/%28wm-6-5%29%28jj1%29%2821895%29%28plk%29%28normallite%29-metrocity-3-1-%28rc2%29/i jestem super zadowolony.
Twój ROM trochę się już zestarzał i czas zmienić na coś nowego
Rom wygląda ciekawe ale chyba poczekam na wersje finalną.
Jak dla mnie to rom powinien być stabilny i nie zrzerać za bardzo baterię.

*

Offline mistasz

• *
  • 96
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 29, 2011, 08:37:23 »
Mam wyłączone wszystkie ustawienia autorotacji, niestety aplikacja Radia i Opera Mini z uporem maniaka obracają się automatycznie. Gałąź HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\AutoRotation u mnie nie istnieje. Jakieś inne pomysły?
Sprawdziłem u mnie i Operę mogę wyłączyć w rejestrze autorotację. Natomiast radia nigdzie nie mam a autorotacja działa :shock:

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 29, 2011, 12:11:53 »
Szlak mnie trafi od tego radia przeszukałem cały rejestr i niema...
Co do opery to znalazłem cab`a  tu ale do diamond`a http://forum.ppcgeeks.com/htc-diamond/61217-how-disable-opera-autorotate.html
nie sprawdzałem u siebie bo akurat w operze mi się przydaje :)

*

Offline mistasz

• *
  • 96
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 29, 2011, 14:11:04 »
Szlak mnie trafi od tego radia
A tak z ciekawości, co ta autorotacja radia tak Ci przeszkadza? Tez używam radia ale czy się obraca czy nie to mi dynda

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 29, 2011, 16:16:05 »
Szlak mnie trafi od tego radia
A tak z ciekawości, co ta autorotacja radia tak Ci przeszkadza? Tez używam radia ale czy się obraca czy nie to mi dynda

Wygląd radia po zmianie (tj. jak telefon przekręce na bok), przełączanie pomiędzy stacje i zapisane stacje (tylko 6 )

*

Offline lola

• 1240
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 29, 2011, 20:46:52 »
Co do opery to znalazłem cab`a  tu ale do diamond`a http://forum.ppcgeeks.com/htc-diamond/61217-how-disable-opera-autorotate.html

Zainstalowałem oba caby z podanego przez Ciebie linka. Niestety bez rezultatu - Opera Mini dalej się obraca samoczynnie.

Pozdrawiam,
Ł.O.

« Odpowiedź #15 dnia: Październik 30, 2011, 02:47:23 »

Zainstalowałem oba caby z podanego przez Ciebie linka. Niestety bez rezultatu - Opera Mini dalej się obraca samoczynnie.

Pozdrawiam,
Ł.O.

Masz opere mini (czyli na javie) a jak byś zainstalował zwykłą czyli opera mobile (caby były chyba no niej)

*

Offline lola

• 1240
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 30, 2011, 23:02:02 »
Masz opere mini (czyli na javie) a jak byś zainstalował zwykłą czyli opera mobile (caby były chyba no niej)

Zarówno Opere Mobile (9.7), jak i Mini (5.1) mam w wersji natywnej dla Windows Mobile. Ale to słuszny pomysł, aby może spróbować wcześniejszą/inną wersję Opery Mini (np. 5.0).

EDIT: udało się. Wystarczył wpis do HKEY_CURRENT_USER\Software\Opera\Opera Mini\GSensor. Dlaczego nie udało mi się wcześniej tego znaleźć, tym bardziej, że jest to opisane na stronie http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=719972 - nie mam mglistego pojecia. Najważniejsze jednak że działa, a w zasadzie, że autorotacja nie działa :)

Pozdrawiam,
Ł.O.
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2011, 09:38:21 wysłana przez lola »

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 01, 2011, 07:46:01 »

Zarówno Opere Mobile (9.7), jak i Mini (5.1) mam w wersji natywnej dla Windows Mobile. Ale to słuszny pomysł, aby może spróbować wcześniejszą/inną wersję Opery Mini (np. 5.0).

EDIT: udało się. Wystarczył wpis do HKEY_CURRENT_USER\Software\Opera\Opera Mini\GSensor. Dlaczego nie udało mi się wcześniej tego znaleźć, tym bardziej, że jest to opisane na stronie http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=719972 - nie mam mglistego pojecia. Najważniejsze jednak że działa, a w zasadzie, że autorotacja nie działa :)

Pozdrawiam,
Ł.O.
Szkoda że do radia nigdzie tam niema  :'(