Prośba o plik

• 9 Odpowiedzi
  • 1549 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Prośba o plik
« dnia: Kwiecień 01, 2010, 14:50:52 »
Witam, niefrasobliwie podmieniłem sobie plik tmail.exe który jak wiadomo umieszczony jest w ROM-ie a nie pamięci danych. Czy ktoś mógł by mi wysłać oryginalny z niebrandowanego firmwareu plik tmail.exe dla firmwareu i8000NXXJA5 dla OMNIA i8000.

Z góry dzięki.

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
Odp: Prośba o plik
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 01, 2010, 16:58:24 »
Według mojego stanu wiedzy tego pliku nie da się skasować, czyli także podmienić. Czyżbym się mylił?

*

Offline mietko666

• **
  • 211
  • Sprzęt: Omnia II - Galaxy S3
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2010, 17:25:36 »
To pewnie następny żarcik Prima-aprilisowy :)
ROM JB 4.3 I9300XXUGMK6

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2010, 18:15:28 »
To pewnie następny żarcik Prima-aprilisowy :)
]

W żadnym wypadku, Resco File Explorerem da się zastąpić pojedyńcze pliki w ROM ale nie da się ich wykopiować stąd mój problem. Musiałem go nadpisać.

Połączone: Kwiecień 01, 2010, 18:57:45
Witam, niefrasobliwie podmieniłem sobie plik tmail.exe który jak wiadomo umieszczony jest w ROM-ie a nie pamięci danych. Czy ktoś mógł by mi wysłać oryginalny z niebrandowanego firmwareu plik tmail.exe dla firmwareu i8000NXXJA5 dla OMNIA i8000.

Z góry dzięki.

Swoją drogą zacząłem mieszać z tym plikiem ponieważ wraz z nowym firmware do outlooka znikła nakładka graficzna z Samsunga która pozostała jednak dla SMS/MMS. Potem doczytałem że wysyarczy grzebnąć w rejestrze by pojawiła się rownież dla maili ale działa to połowicznie. Lista maili oraz katalogów faktycznie jest w nowym designie ale już odczyt treści mailów jest po "staremu" czyli w standardowym microsoftowym okienku outlooka z beznadziejną czcionką i grafiką. W starym firmwarze Orange maile były pokazywane w nowej szacie graficznej Samsunga. Wie ktoś jak można w pełni yo przywrócić na nowych firmware'ach?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2010, 18:57:45 wysłana przez booboss »

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2010, 20:46:59 »
Widzę że jak na razie echo. Naprawdę nikt nic nie wie w temacie ?

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 06, 2010, 08:12:19 »

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 06, 2010, 14:33:01 »
Ja mam zainstalowany JC1. Jeżeli taki Ci pasuje, to oczywiście mogę wysłać.
Inny znajdziesz tutaj:
http://www.modaco.com/content/i8000-verizon-sch-i920-omnia-ii-http-i8000-modaco-com/305542/replace-wms-tmail-exe-with-samsung-skinned-email-sms-application-jinbox-exe/

Próbowałem już metody z wątku który przytoczyłeś. W sumie nie trzeba nic podmieniać bo i tak wystarczy grzebnąć w rejestrze by uzyskać ten efekt bez podmiany czegokolwiek. Może inaczej było na starszych ROM-ach. Jedno i drugie nadal nie rozwiązuje odczytu maili w nowym interfejsie. O ile lista maili jest po nowemu tak treść i tak jest pokazywana w interfejsie z WM. Czy wspomniany przez Ciebie JC1 pokazuje również treść maili przy użyciu Samsungowego skina ?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 06, 2010, 15:35:32 »
Zrób HR odzyskasz poszukiwany plik
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2010, 18:46:37 »
Nie odzyskam bo jest w ROM-ie. A poza tym chodziło by mi o to żeby uzyskać taki sam interfejs do odczytu poczty jak dla SMS (nie mylić z listą maili/SMS bo tu już sobie poradziłem).

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 06, 2010, 19:20:21 »
Przecież ROM-u nie gotowałeś - nie zmieniłeś go w EOM-ie przy HR wróci Ci oryginalny
potrzebna zgoda