O2-odtwarzanie w IE obrazu z kamer

• 4 Odpowiedzi
  • 1940 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

O2-odtwarzanie w IE obrazu z kamer
« dnia: Listopad 20, 2010, 01:52:44 »
W jaki sposób przy użyciu przeglądarki IE czy też innego programu można obserwować obraz z kamery sieciowej. Mam kilka kamer widocznych na zewnątrz sieci i nie mogę zobaczyć obrazu - wyświetla się czarny ekran z krzyżykiem. W OPERZE czasami pokaże się obraz ale szybko nieruchomieje lub się blokuje.
Mam I8000NXXJP5  CSC I8000XEOJF4
Proszę o pomoc

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
Odp: O2-odtwarzanie w IE obrazu z kamer
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 26, 2010, 14:40:40 »
I8000NXXJF5
Masz zainstalowane wszystkie kodeki? Ja instaluje ROMy modyfikowane i tam kucharz już wstawia wszystko co trzeba. Chociaż kamer nigdy nie podglądałem, musiałbym spróbować czy zadziała u mnie  :mysli:
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline Manlim

• 13
  • Sprzęt: Samsung GT-I8000
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2010, 21:00:51 »
zależy co to za kamery i czy używasz rejestratora. Niektóre firmy np Novus jeśli się nie mylę udostępniają dedykowane programy na platformy mobilne do podglądu i obsługi kamer.

W jakim formacie wideo jest przesyłane z kamer? Czy jest używany jakiś flash player do podglądu ? Czy jest to "natywny" streaming? np mms:// lub rtsp:// ?? Czy jest możliwość zmiany formatu sianego wideo w kamerach/rejestratorze ??

Jeśli używany jest jakiś flash player, to na operze 9.7 w omnii2 powinno działać, ale potrzeba dużo ramu do tego, i na pewno będą problemy. Wiemy jak omnia2 obsługuje flasha, ledwo.
Sammy GT-I8000 >>NXXJG2<<

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2011, 01:07:26 »
Używam kamer IP WIFI  z kompresją MJPEG z adresem DDNS a więc każda z kamer ma w sieci swój adres i można ją podglądać. Niby działa w OPERA10  jako /mobile ale obraz nawet w najmniejszej rozdzielczości (160x120) jest nieomal niemożliwy, a jeśli już się pojawi to fragment z góry (paskami) choć mam dużo pamięci. Jednakowo to działa w sieci 3G+ czy własnej WIFI o pełnym zasięgu (choć na PC nawet w rozdzielczości  640x480 działa zadowalająco. Co można zrobić aby to oglądać na ekranie O2?

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2011, 13:37:57 »
http://pdaclub.pl/forum/sgh-i780/program-do-podgladu-monitoringu-rozdzielczosc-ekranu/

widziałeś coś takiego? przejrzyj temat może się coś nada

ewentualnie spróbuj przeglądarki uzard
i8000+i600=i8600 :D