Witam
W mojej Omni I8000 gdy w Ustawieniach->Bezpieczeństwo->Blokada hasłem włączę sobie tę blokadę na hasło, to czasami (różnie to bywa) po zablokowaniu/uśpieniu telefonu i próbie jego odblokowania/wybudzenia zamiast ekranu z suwaczkiem do odblokowywania telefonu pojawia się jedynie górna belka Windows Mobile z całkowicie pustą (czarną) resztą ekranu. Nie pomaga wówczas nic, telefonu nie można wyłączyć/włączyć, nie pomaga przytrzymanie przycisku odblokowującego, gdy dzwonie na taki telefon to słychać sygnał dzwonka ale nie można odebrać połączenia (czasami przerwanie połączenia po stronie inicjującej połączenie nie przerywa dzwonienia dzwonka w Omni) - jedyne co mogę wówczas zrobić to wyjąć baterię. Problem ten pojawia się przy próbie odblokowania/wybudzenia telefonu przyciskiem z boku jak i podczas połączenia przychodzącego na uśpiony/zablokowany telefon z hasłem (co jest bardziej wkurzające).
Przy wyłączonej blokadzie na hasło nie miałem jeszcze problemów z odblokowaniem/wybudzeniem telefonu.
Rom w Omni to JF5 (na kilku wcześniejszych też występował w/w problem), jako ekran startowy mam Samsung Today, z dodatkowych programów mam tylko Parlingo i AM.
Czy ktoś z Was może zweryfikować czy Wasze Omnie też tak mają? (należało by tę blokadę na hasło uruchomić na przynajmniej dzień i przetestować).
pozdrawiam
Jarek