Połączenia BT z PC

• 5 Odpowiedzi
  • 1521 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzesr07

• 12
  • Sprzęt: I8000
Połączenia BT z PC
« dnia: Grudzień 14, 2009, 11:36:36 »
Cześć,

Próbuję połączyć O2 z PC (vista) via BT i jedynie ustawia mi się jako "Punkt dostępu do sieci" co nie pozwala wykorzystać takiego połączenia do np synchronizacji.
Macie pomysł co należy przestawić w O2 aby uzyskać inne połączenie?

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
Odp: Połączenia BT z PC
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2009, 15:57:36 »
Jak uruchomisz na omnii program Udostępnianie Internetu to będziesz mógł się podłączyć do sieci osobistej (Bluetooth PAN) i będzie działała jako punkt dostępowy (bluetooth) do internetu.
Jeśli uruchomisz na niej ActiveSync i wybierzesz w menu opcję Połącz przez Bluetooth to nawiąże połączenie active sync z komputerem po BT.
----------------------
Programista też ma dni płodne i niepłodne

*

Offline grzesr07

• 12
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2009, 16:43:27 »
Jeśli uruchomisz na niej ActiveSync i wybierzesz w menu opcję Połącz przez Bluetooth to nawiąże połączenie active sync z komputerem po BT.

Właśnie to mi nie działa.
Wybieram opcję połącz przez BT, dostaję info, że nie ma sparowanego PC, daję tak aby powiązać. Wchodzi w ustawienia BT i zakładce urządzenia widzę kompa ale w części "Rozłączono". Klikam na nazwę kompa i daję połącz, następnie po chwili komunikat, że nie można się połączyć.
Wygląda jakby był problem z PINem ale na tym samym sparowaniu internet i FTP działa.
Co może jeszcze być źle?

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2009, 16:56:26 »
A na telefonie uruchomiles activesync ?

Ja klikam w telefonie acitivsync pojawia sie okienko do konfiguracji po przebrnieciu przez to wszzystko. Ja zawsze wlaczam najpierw bluetooth wacznie z wykrywaniem a nastepnie klikam w telefonie activsync i wyskakuje
urzytkownik zastal..  :)

*

Offline grzesr07

• 12
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2009, 17:31:38 »
A na telefonie uruchomiles activesync ?
Tak uruchamiam i właśnie z niego wybieram "połącz przez BT"

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 14, 2009, 20:29:40 »
a bluetooth z wykrywaniem wlaczasz bo z doswiadczenia wiem ze activesync nie zawsze wykrywanie bluetooth jest wlaczone domyslnie. Na komputerze tez musisz wykrywanie wlaczyc bo sie nie polaczy.