Omnia lite automatyczne obracanie ekranu

• 4 Odpowiedzi
  • 3649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia lite automatyczne obracanie ekranu
« dnia: Styczeń 04, 2010, 07:20:22 »
Witam. Mam dość proste pewnie pytanie. Gdzie ustawić alby ekran reagował na czujnik ruchu? Powiem szczerzę że mam ten telefon od 2 dni i jeszcze nie widziałem tak dziwnego windows mobile. Dodam ze romu od nowości nie zmieniałem i jest oryginalny

Odp: Omnia lite automatyczne obracanie ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2010, 10:57:10 »
Witam,

To co znalazłem w omni lite to obracanie ekranu jest automatycznie włączone. Jeżeli dana aplikacja pozwala na "obracanie" to funkcja będzie działać np. SMS od samsung lub galeria. Ale np starsze programy juz nie obracają się automatycznie. Możesz użyć SKtools lub spb pocket plus która dają możliwość podpięcia pod przycisk funkcji obracania ekranu (na oryginalnym sofcie brak tej opcji).

Ale widać ze nie przydaje się to, gdyż programy który się obracają same, po użyciu obracania wyjeżdzają poza ekran i na omni lite nie można ich przewinąć (dokładnie te co sprawdzałem :)).
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2010, 04:59:44 »
NO ja dlugo dlubalem w sktools aby znalesc standartowa opcje z clear type i obracaniem ekranu manualnie co prawda tomtom o wiele bardziej przyjazniej wyglada na panoramie bo obok tomotma uzywam igo8. Takze pierwszemu z gory mojemu koledzie dzieki bo szukalem opcji automatycznej ale gdzies zatracilem sie w linkach ;] i pieprznalem tym. ;] dla tomtoma warto sie pomeczyc aby  odblokowac  to ustawienie mi przy wychodzeniu z aplikacji tomtom automatycznie wraca do pionowego ekranu ;].Takze jesli warto bawic sie w obracanie ekranu to glownie chyba dla aplikacji tomtom ;]

*

Offline Pilot

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC-P3300; HTC DIAMOND; NAVROAD NR360+AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2010, 16:41:28 »

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2010, 13:48:25 »
ja mam wgrany OrientationDetection i jestem zadowolony
Maciej

To mozna wgrywac na Omnie Lite programy przeznaczone na inne Omnie? (w tym przypadku wrecz wersjs WM tamtej Omnii jest inna)

Pozdr;