Omnia II i problem z programai/grami.gps itd certyfikat

• 3 Odpowiedzi
  • 2772 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia II i problem z programai/grami.gps itd certyfikat
« dnia: Grudzień 22, 2009, 14:03:56 »
Nie można otworzyć pliku „Nodata”. Albo nie został on podpisany przy użyciu zaufanego certyfikatu, albo nie można znaleźć jednego z jego składników. Jeśli problem występuje nadal, spróbuj ponownie zainstalować lub przywrócić ten plik.

Wyświetla mi taki komunikat jeśli chce instalować na karcie pamięci lub w mojej pamięci. Natomiast jeśli zainstaluje na urządzeniu to działa. Tyczy sie to Nodaty automapy, GG i innych programów. Zazwyczaj używałem modowanych softów ale może do tego z orange trzeba coś dograć ??

Z menu start nie odpala natomiast jeśli wejdę do Karty pamięci i odpalę u źródła to działa, ale to jest bezsens. Zrobienie nowego skrótu nic nie daje.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2009, 14:06:15 wysłana przez czuczu »

*

Offline ljadczak

• *
  • 85
  • Sprzęt: i900 -> i8000 -> HD2 i Milestone
Odp: Omnia II i problem z programai/grami.gps itd certyfikat
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2009, 14:38:42 »
wejdź w ustawienia->ustawienia zaawansowane->system->ustawienia regionalne i sprawdź czy masz ustawione na polski
Rom: 3.14 wwe (MCCM SE V3.4 FroyoStone Sense)
Radio: 2.15.50.14

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 22, 2009, 15:23:47 »
Hm na NoData pomogło sprawdzę w domku z reszta. 

*

Offline panblacha

• *
  • 52
  • Sprzęt: Nokia N9
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2010, 16:44:13 »
u mnie to samo przy automapie.
z poziomu katalogu automapa eu dziala dobrze ale skrot w menu start nie dziala.
mam rom ijc ktory panowie serwisanci w ramach gratisu postanowili mi zaaplikowac.
wczesniej mialem chyba ij3 lub ij4, nie pamietam dokladnie bo nie zaprzatalem sobie tym glowy. w kazdym razie automapa wtedy instalowala sie poprawnie.. teraz nawet na ekranie today mimo prawidlowo skonfigurowanych ustawien regionalnych i ustawien zegara itd. caly czas wyswietla mi sie pod zegarem napis paryz, berlin zamiast warszawa.. moze w tym tkwi problem bo jest to niejako powiazane z ust regionalnymi..
kurcze sprawa bylaby prosta gdybym wgral sobie moze inny romik ale:
- do tej pory uzywalem htc lub nokii i tam bylo latwiej sie do tego zabrac
- troche naczytalem sie ze mozna uwalic telefon a poza tym trudno mi sie polapac w numeracjii tych wszystkich romow ebotow i innych dziwnych    nazw.
- nie mam konta premium na rapidzie i nie moge nawet sobie pobrac nic z modaco od secanego

chyba ze cos innego pomoze....?

no i kurcze, nie mam czasu niestety sleczec nad telefonem i zmieniac romy non stop a opinii jest zbyt duzo...
Napisane: Styczeń 01, 2010, 16:27:26
ok znalazlem problem.
podczas instalacji kiedy bylem juz mega znudzony tymi powtorkami zainstalowalem tylko te komponenty ktore system mi domyslnie zaznaczyl. zadnych dodatkowych ikon i zadnych dodatkowych glosow tylko ten domyslny heniek czy tam inny jakis.. no i dziala. skrot jest i wszycho jest.
pozdrawiam
Nokia n95 >> Nokia e71>> iPhone 3g >> Htc HD >> Samsung i8910 >> Nokia e71 e63 >> Htc Snap >> Samsung Omnia II i8000 >> Nokia e72 >> Nokia N900 i BB9700 >> Samsung i5700 >>Nokia e6 >> Nokia N9