Witam!
Do Omni II był podłączony zestaw głośnikowy, w którym nastąpiło zwarcie. Omnia zgasła, pojawiła się niebieska ikona baterii z wykrzyknikiem. Po włączeniu Omnia uruchamia się normalnie aż do momentu podania pinu. Jest okno do jego wpisania, ale po naciśnięciu liczb 1,2,3 miga liczba 4, po naciśnięciu 4,5,6 miga liczba 7, po naciśnięciu liczby 7,8,9 miga spacja. Liczby te wpisują się do pinu. Udaje się przejść do ekranu z programami, ale nie działa przewijanie ekranu. Hard reset na razie nie był robiony. Co począć
Poszedłem o krok dalej, po soft resecie zaczęło działać przewijanie, ale ikony nie odpowiadają tym na które "klikam". Mam wrażenie, że został rozkalibrowany ekran. Czy istnieje jakaś szansa pojawienia się ekranu kalibracji przy włączeniu telefonu - pomijam wgrywanie nowego romu.
Udało mi się dojść do kalibracji ekranu. Krzyżyk poruszał się w prawidłowy sposób, ale kalibracja nie przyniosła skutku (zresztą nie wiem, czy prawidłowo zakończona, ponieważ nie pamiętam czym ona powinna się zakończyć - po kalibracji, ekran kalibracji cały czas był taki sam, jak przed kalibracją).
Kalibracja w końcu się powiodła. Ekran reaguje prawidłowo.
Niestety pojawił się problem przy ładowaniu baterii - wyświetla się komunikat "awaria baterii". Komunikat ten pojawia się też po włożeniu innej sprawnej baterii.