OMNIA 2 też się grzeje jak poprzedniczka ?

• 15 Odpowiedzi
  • 4205 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Gufer

OMNIA 2 też się grzeje jak poprzedniczka ?
« dnia: Kwiecień 17, 2011, 09:02:06 »
Czy jest wolna od tego problemu ?

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
Odp: OMNIA 2 też się grzeje jak poprzedniczka ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2011, 10:44:18 »
Nie zauważyłem, żeby się omnia grzała. :)

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2011, 10:46:19 »
witaj
każde urządzenie podczas pracy, a szczególnie intensywnej pracy się grzeje
mam i780 i potrafię go nieźle rozgrzać jak go używam
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2011, 12:22:04 »
ale mu chodzi czy ona sie spowalnia przy mocno zgrzanej. moim zdaniem przy intensywnej pracy nie to, ze sie grzeje to jeszcze spowalnia bo procesor pracuje szybciej i to tez ma jakis wplyw na prace.Tego typy urzadzenia mozes porownac ze starym kompem np. jak grasz w gre o duzych wymaganiach to slaba karta graficzna moze sie przegrzac co idzie za tyym praca gry.

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 17, 2011, 12:55:07 »
Mam od roku. Nie zauważyłem, żeby "grzanie się" było cechą szczególną dla Omnii 2.
Podczas pracy nagrzewa się podobnie jak wszystkie inne urządzenia.

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 17, 2011, 13:19:17 »
O1 dośc mocno grzała sie przy używaniu navi wręcz po godzinie można było wode gotować, ale O2 nie ma już tego efektu czuć że jest ciepła bo więcej jest wykorzystywanych podzespołów niż jak sie tylko drzwoni ale nie ma efektu cieplarnianego jak to miało miejsce przy O1.

*

mgcompany

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 17, 2011, 13:47:51 »
Grzeje się, ale tylko jak jednocześnie ją ładujesz i korzystasz z WiFi bez trybu oszczędności, z ustawionym trybem wydajności procesora na wysoki, masz włączony Bluetooth i podświetlenie na maksa. Poza tym podczas normalnego użytkowania nie zauważyłem żeby się grzała, a używam jej 1,5 roku. Kiedyś w wątku o GPS była wzmianka, że podczas jazdy samochodem z Omnią przyczepioną pod szybą, w upalny, słoneczny, letni dzień wyskoczyła informacja o zbyt wysokiej temperaturze, ale to są warunki ekstremalne dla elektroniki, więc się nie liczy. :)

*

Gufer

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 17, 2011, 17:37:33 »
Generalnie właśnie chodziło mi o przegrzewanie się O1 w trybie nawigacji . Ciepły dzień + ładowarka i po 30-40 minutach ładowanie wyłącza się + GPS zaczyna gubić pozycję . Samo urządzenie na tyle gorące jest że są kłopoty z trzymaniem go w kieszeni . W innych przypadkach nagrzewanie jest powiedzmy "prawidłowe" Dziękować za info . O2 ma parę kluczowych  konstrukcyjnych usprawnień i jest w kręgu zainteresować .

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
  • Sprzęt: Omnia 2 + E50 + HTC Desire
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 19, 2011, 15:12:36 »
Nie ma tego problemu - w omni 1 jak było ciepło, to musiałem puszczać klimę na urządzenie - tutaj tego problemu nie zauważyłem (może lato mniej słoneczne było ;) )

Ale są też minusy omni 2:
- brak pilota: nie wiem komu to przeszkadzało, świetne to było
- brak diody informującej o połączeniach/sms/ominiętych wydarzeniach
- wejście ładowarki u góry: zabiłbym za ten pomysł, jak mi pada bateria w samochodzie, bez zjechania na pobocze po prostu nie da rady włożyć tej ładowarki tak aby się nie wypinała...

A tak to omnia 2 jest w każdym calu lepsza od jedynki:
- ekran
- szybkość działania
- komfort pracy
- itd. :)
MDA -> S200 -> TYTN II/5800XM -> Omnia -> Omnia 2/HTC Desire

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 19, 2011, 16:20:05 »
mi jakos na ladowarce w aucie i wlaczonej
AM nie odmawiala posluszenstwa.Dzialala normalnie i nie mialem problemow ktore opisujecie.Moze kwestia romu?

*

mgcompany

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 19, 2011, 19:03:18 »
Tak jak napisałem, ktoś tylko wspomniał o takim zdarzeniu podczas nawigacji, ale warunki były ekstremalne dla elektroniki. Normalnie rzadko zdarza się przegranie podczas nawigacji, przynajmniej ja nie miałem tego problemu. Ale obojętnie jaki to by nie był model, to zawsze coś takiego może się przytrafić. Na pewno Omnia stwarza znacznie mniej problemów od innych modeli z Windowsem, nawet od HTC, które mnie już bardzo irytowały. Także warto, nawet patrząc na takie minusy jak port ładowania u góry (ale o tym jest inny wątek, zresztą temat minusów i plusów był wałkowany wiele razy).

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 21, 2011, 00:55:27 »
Panowie,
Chyba robimy lekką rzeźbę w g...nie
Nie ma kłopotów z nawigacją i nic się nie grzeje (chyba, że stoisz w korku ale to głowa a nie Omnia).
Proponuję zamknąć ...- czy będziemy porównywać z poprzedniczką  :E
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 21, 2011, 09:41:54 »
A może autorowi wątku zależy by się grzała, wtedy była by zamiennikiem outdoorowych kieszonkowych podgrzewaczy na zimę ;)
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline stelma6

• **
  • 131
  • Sprzęt: Omnia II (i8000) + S55
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 21, 2011, 17:36:00 »
Czasem potrafi się ładnie zagrzać (jak się używa takiego plastikowego pokrowca :) i proc zajęty na 100% przez ok 2.5h ), ale mi nigdy nie wyświetliła komunikatu o zbyt wysokiej temp...

*

Offline hapamasta

• *
  • 66
  • Sprzęt: Samsung I8000 Omnia II
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 09, 2011, 18:57:48 »
Faktem jest, że grzeje się podczas nawigacji przy podłączonej ładowarce. To mi się często zdarza. Natomiast błędu nigdy nie wyświetliło. Raz nagrzała mi się tak, że jak ją wyjąłem z uchwytu to musiałem ostudzić bo nie dało się utrzymać jej w ręku, ale to było lato i słońce.
Nokie 3310 -> Nokia 3330 -> Sony Ericsson K510 -> Sony Ericsson K750 -> Motorola V3 -> HTC tytn II -> Samsung U900 -> Samsung S8300 -> Samsung i8000 omnia II

*

Offline chinczyk

• 14
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 09, 2011, 21:37:54 »
Potwierdzam fakt że podczas jazdy w ciepłe dni, podpięta na kabelku i włączona AM możliwe jest przegrzanie, znaczy mi się to przytrafiło kilka razy. Am zaczyna zwalniać ( np. opóźnia o jakieś kilkadziesiąt metrów i gubi sygnał ). Ale w takich warunkach odłączam zasilanie po kablu  lub zapuszczam zimny nadmuch (brak klimy :(  ) i jak ręką odjął, znikają problemy :)