O2 odrzuca ładowanie z samochodu - czy to możliwe?

• 7 Odpowiedzi
  • 2065 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
O2 odrzuca ładowanie z samochodu - czy to możliwe?
« dnia: Sierpień 22, 2010, 07:36:13 »
Pozyczylem sobie jakas nieoryginalna ladowarke samochodowa samochodowa, duze ladowanie, szybka itd. Szczesliwy, ze przejade cala, dluga trase bez stresu, podlaczam O2, ekran sie podswietlil (czyli zareagowal na ladowarke), ale akumulator sie nie laduje... Dlaczego??? Podchodze raz jeszcze, tym razem podlaczam do gniazdka zapalniczki ladowarke, do ktorej wpinam oryginalny przewod USB od O2, telefon zareagowal podswietleniem ekranu (jak poprzednio), ale taz nie laduje :( Z ladowarki sieciowej pieknie laduje. Nawiasem piszac, Kaiserka laduje sie pieknie, obojetnie z jakiej ladowarki. Co to moze byc, ze Omnia nie chce sie ladowac??? Siedze teraz w aucie i nie mam pojecia jak to ugryzc :(b
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline gawron49

• *
  • 55
Odp: O2 odrzuca ładowanie z samochodu - czy to możliwe?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2010, 07:48:03 »
problem jest opisany w tym wątku http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/ladowarka-samochodowa-z-portem-usb-kabel-usb-na-micro-usb/, nie będę się powtarzał, ale wykorzystałem rady w nim zawarte i wszystko gra, Omnia się pięknie ładuje

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2010, 07:55:46 »
Dzieki za info. Czyli nic nie zrobie... No nic, w takim razie biore do lap mape hehe :P

*

Offline mortiser

• **
  • 110
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2010, 08:38:18 »
Środkowe piny wtyczki usb mają być zwarte, wtedy Ci się będzie ładowało. Gdy nie są zwarte Omnia musi rozpoznać połączenie usb a tego nie robi bo to nie jest np. komputer, czy radio samochodowe.

Ja wymyśliłem że kupię sobie najprostsze radio samochodowe z USB. Tak zrobiłem podpiąłem omnie ładuje się a na dodatek mogę odtwarzać muzykę z karty na radiu :)

*

Offline gawron49

• *
  • 55
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2010, 10:50:49 »
ładowarka z portem USB kosztuje parę złotych, wystarczy rozebrać i zewrzeć te 2 piny, nawet taki staruszek jak ja dał sobie z tym radę, inne urządzenia tez się ładują po tym zabiegu, sprawdzałem na ładowarce do e-papierosa

*

Offline and

• 30
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2010, 15:53:21 »
Ja mam ładowarkę nieoryginalną i żadnych problemów z ładowaniem w samochodzie. Nic nie zwierałem. Działa OK od początku.

*

mgcompany

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2010, 17:05:45 »
To akurat dobrze trafiłeś. ;) Ktoś testował kilka noname'ów i część w ogóle nie działała.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 23, 2010, 17:54:07 »
ładowarka z portem USB kosztuje parę złotych, wystarczy rozebrać i zewrzeć te 2 piny, nawet taki staruszek jak ja dał sobie z tym radę, inne urządzenia tez się ładują po tym zabiegu, sprawdzałem na ładowarce do e-papierosa
Wystarczy rozebrać, kupić lutownicę, cynę i rozbabrać pożyczoną ładowarkę będąc w trasie hehehehe. Spoczko Panowie. Dziś oddałem ładowarkę do zaprzyjaźnionego komisu i kupiłem sobie ładowarkę Samsunga. Wiem, że to tylko 700mA, ale wystarczy by podtrzymać ładowanie.