nOObody and Rapid Sense 2.5 ROM (JD6)

• 14 Odpowiedzi
  • 3079 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
nOObody and Rapid Sense 2.5 ROM (JD6)
« dnia: Maj 03, 2010, 01:03:15 »
Rewelacyjny ROM z Sense 2.5

Wszystko działa, a do tego bardzo przyzwoicie. Wszystkie zakładki działają i nic się "prawie" nie przycina.
ROM jest w wersji ENG, ale myśle że nie jest to specjalny problem...

Tutaj mamy wszystko dokładnie objaśnione.
http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/307676/noobody-and-rapid-sense-2-5-rom-jd6/
Zapraszam do testowania, bo na prawde warto!!  :O~

*

Offline mortiser

• **
  • 110
  • Sprzęt: i8000
Odp: nOObody and Rapid Sense 2.5 ROM (JD6)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2010, 07:23:33 »
Oczekując na Rom Mirka chyba przetestuje :)

Hmm,... tak się zastanawiam...
jeśli piszą że potrzebuje CSC to co ja mam w nim ustawić ? Normalnie język polski z XEO ?

Ustawiłem tak jak wyżej i jest wszystko ładnie.

Co do Romu dość zamulony, może się jeszcze odmuli ale wątpię. Blokada ekranu kiepsko działa. Co do Sense fajne ale nie podoba mi się do końca. Najwyraźniej za bardzo przyzwyczaiłem się do SPB. Testuje dalej... dopiero 1 Soft Reset ;)

Troszkę po testowałem i stwierdzam że nie jest to dla mnie. Wiele razy już dostałem komunikat o błędzie a nawet się tel zawiesił tak że trzeba było wyciągać baterię.
Nie chodzi płynnie tak jak by się chciało, ale trzeba przyznać że Ram trzyma całkiem dobrze.
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2010, 08:50:54 wysłana przez mortiser »

*

Offline sp4xkp

• 356
  • Sprzęt: GT-i8000
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 03, 2010, 11:06:04 »
Zgadza się. Też miałem kilka zwiech na niektórych zakładkach. W końcu zostawiłem tylko Home, People, Messages, Weather i Settings. Od tej pory, nie zaliczyłem żadnej zwiechy. Pamięć rzeczywiście nieźle trzyma. Co by tu nie mówić, z Omni2, nie da się zrobić HTC. Zawsze coś będzie nie teges. Co do SPB MS, też się do tego przyzwyczaiłem, bo działa dużo lepiej i szybciej. Ciekawe, kiedy w końcu wypuszczą wersję 5.0.
" Zrozum człowiecze drugiego, a i on ciebie zrozumie" Kazimierz Pawlak.

*

Offline mortiser

• **
  • 110
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2010, 11:14:04 »
Też oczekuje 5.0 MS.

Dodam jeszcze że strasznie grzeje się podczas ładowania. Wprawdzie bawię się nim cały czas a procka mam ustawionego na max.

Chyba tez wyłączę te zakładki Obrazków i Muzyki (nie działa podczas wygaszenia).

pytanie: tez wam tak długo się włączają guziki w Ustawieniach ?

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2010, 11:26:54 »
Tak, wygląda to tak, jakby zastanawiał się co ma zrobić. Na szczęście nie robi się tego bez przerwy i nie jest to aż tak uciążliwe. W każdym razie, po wyłączeniu tych kilku zakładek, wydaje się być w porządku.

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 03, 2010, 12:24:57 »
Troszkę po testowałem i stwierdzam że nie jest to dla mnie. Wiele razy już dostałem komunikat o błędzie a nawet się tel zawiesił tak że trzeba było wyciągać baterię.
Nie chodzi płynnie tak jak by się chciało, ale trzeba przyznać że Ram trzyma całkiem dobrze.
Może spróbuj tego romu:
http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/297805/rom-wm-6-1-ij3-htc-sense-2-1-lite-rom-with-bt-voice-dialing-thai-eng/
Najszybciej działające Sense na i8000. Po zainstalowaniu AlbumFixa działają wszystkie zakładki Sense. To WM61 wiec problemów z pamięcią brak.
Znane mi błędy: Tapnięcie na SMSa wyłacza Sense(ale przewijanie itp działa) i nie próbuj nawet zmieniać klawiatury z Qwerty na 20 klawiszy czy telefoniczną, po resecie system już nie wstaje.

*

Offline mortiser

• **
  • 110
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 03, 2010, 12:34:50 »
Może spróbuj tego romu:
http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/297805/rom-wm-6-1-ij3-htc-sense-2-1-lite-rom-with-bt-voice-dialing-thai-eng/
Najszybciej działające Sense na i8000. Po zainstalowaniu AlbumFixa działają wszystkie zakładki Sense. To WM61 wiec problemów z pamięcią brak.
Znane mi błędy: Tapnięcie na SMSa wyłacza Sense(ale przewijanie itp działa) i nie próbuj nawet zmieniać klawiatury z Qwerty na 20 klawiszy czy telefoniczną, po resecie system już nie wstaje.

Adramel dzięki, miałem szukać właśnie Sense na win 6.1. Niestety te błędy które opisałeś są nie do zaakceptowania prze zemnie. Czat sms w Sens najbardziej mi się podoba a klawiaturę numeryczną też dość często używam.

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 03, 2010, 12:50:49 »
Fajnie nawet to dziala tylko szkoda ze po polskiemu nie ma, jakos tak sie juz do polskiego przyzwyczailem. Jak na razie nie wiesza sie, nie zacina, piosnki dzialaja, zdjecia tez, czyli to wszystko co we wczesniejszych wersjach sie sypalo.
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 03, 2010, 13:31:50 »
Adramel dzięki, miałem szukać właśnie Sense na win 6.1. Niestety te błędy które opisałeś są nie do zaakceptowania prze zemnie. Czat sms w Sens najbardziej mi się podoba a klawiaturę numeryczną też dość często używam.
Czat sms jak najbardziej jest, nie działa tylko skrzynka wiadomości HTC. Windowsowa działa. Klawiatura numeryczna też działa, nie działa zmiany trybu wprowadzania znaków, to co masz po przytrzymaniu XT9.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 03, 2010, 17:26:04 »
ale musicie przyznać że jest to najbardziej zintegrowana wersja Sense 2.5
Prawie wszystkie zakładki się otwierają. Mi się ten ROM całkiem podoba.
Fakt że może on nie powala szybkością, ale...

Ogólnie ROM jest DOBRY   B)

*

Offline mortiser

• **
  • 110
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 03, 2010, 17:39:50 »
Przyznaje że chodzi dość dobrze. Każda zakładka działa. Dla mnie muli strasznie ale da się przeżyć.

Najgorsze dla mnie to są standardowe błędy WM 6.5 czyli Okienko przychodzącego połączenia i wyłączające się wi fi podczas wygaszenia.

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 04, 2010, 21:12:53 »
A Ryrzy udostępnił na swoim forum testową wersję swojego romu 23566_Sense 2.5. Działa podobnie jak Rapida, ale jest po naszemu  :mrgreen:

*

Offline mortiser

• **
  • 110
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 04, 2010, 21:28:22 »
Działa szybciej właśnie ją testuje. Na dodatek bateria lepiej trzyma moim zdaniem. Ryrzy rządzi :)

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 09, 2010, 19:59:42 »
Podajcie link do romu Ryrzego 23566_Sense 2.5.
OK już znalazłem.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2010, 21:11:18 wysłana przez sylwekkid »

*

Offline slako35

• *
  • 55
  • Sprzęt: SGS I9000
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 04, 2010, 11:22:05 »
Ryzy udostępnił właśnie swój pierwszy rom w języku angielskim z HTC Sense 2.5.2012 i wersję normal http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/310246/i8000-custom-roms-by-ryrzy/ . Osobiście używam HTC Sense 2.5.2012 w języku polskim na bazie JE2, i jest to najlepszy rom jaki miałem do tej pory, ramu po kilku dniach jest około 50MB oczywiście z włączonym Sense.