nie widzi programów po instalacji

• 35 Odpowiedzi
  • 7075 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nie widzi programów po instalacji
« dnia: Październik 25, 2009, 10:46:52 »
Witam,Moja radośc z posiadania nowej omnii powoli wygasa-po instalacji jakichkolwiek programów czy to w pamieci urządzenia,czy to na karcie w menu nie ma prawidłowej ikony a po kliknieciu na nią pojawia sie komunikat o błedzie lub złym certifikacie.Co mogę zrobic aby to ominąć.?

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: nie widzi programów po instalacji
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 25, 2009, 12:49:28 »
Jaki OS ma Twoja Omnia? Na pewno instalujesz programy dedykowane dla właściwego OS-u? Mam tu oczywiście na myśli WM6.1 czy WM 6.5

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 25, 2009, 12:52:33 »
tak dedykowne dla 6.5.jesli instaluje programy w pamieci telefonu to chulają.Zmieniłem soft i dalej lipa nie czyta programów z karty pamieci i pamieci urządzenia.Jesli wejde explorerem w dany program i tapne na ikone program się uruchamia???

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 25, 2009, 20:18:34 »
tak dedykowne dla 6.5.jesli instaluje programy w pamieci telefonu to chulają.Zmieniłem soft i dalej lipa nie czyta programów z karty pamieci i pamieci urządzenia.Jesli wejde explorerem w dany program i tapne na ikone program się uruchamia???

Po pierwsze umieściłem FAQa na tym podforum. Troszkę trzeba czasem samodzielności... Po drugie po co zakładać 2 wątki na ten sam temat. Po trzecie problem znany wynikający z nieaktywnego .NET 3.5. Co zrobić?
a) otwórz jakiś edytor rejestru i w kluczu HKLM\Software\Microsoft\.NETCompactFramework
b) zmień wartość 2.0.7045.00 z 1 na 0
c) następnie 3.5.7283.00 z 0 na 1
d) odczekujemy 30 sekund i softreset

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2009, 05:06:36 »
muminisko-wartość pierwszego klucza zmieniłem,drugiego z punktu c nie mam :worried:

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 26, 2009, 09:44:55 »
muminisko-wartość pierwszego klucza zmieniłem,drugiego z punktu c nie mam :worried:

ja tez nie mam :( tyle ze mi wszystkie programy hulaja :) (przynajmniej te dla mnie przydatne i to zarowno z 6.1 jak i z 6.5)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2009, 10:26:09 »

No to trzeba pobrać i zainstalować .NET CF http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=E3821449-3C6B-42F1-9FD9-0041345B3385&displaylang=en i zainstalować z poziomu AS.

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 26, 2009, 14:43:50 »
muminisko może laickie pytanie ale co oznacza z poziomu AS?Może wiesz gdzie zmienic w rejestrze klucze odpowiedzialne za nazwy karty pamięci i pamieci urzadzenia?Tak aby były bez polskich ogonków

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 26, 2009, 15:36:20 »
muminisko może laickie pytanie ale co oznacza z poziomu AS?Może wiesz gdzie zmienic w rejestrze klucze odpowiedzialne za nazwy karty pamięci i pamieci urzadzenia?Tak aby były bez polskich ogonków
AS to ActiveSync - pobierasz .NET CF i przy podłączonym telefonie do komputera klikasz na plik z rozszerzeniem msi. Zainstaluje się samo. Potem najlepiej powtórzyć procedurę z poprzedniego postu.

Ad. 2 - następujące klucze:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles\SDMemory\Folder
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles\SDMMC\Folder
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles\MMC\Folder

PZDR

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 26, 2009, 18:45:03 »
muminsko dzięki za Twój wysiłek,znalazłem wpisy w rejestrze zainstalowałem NCF 3.5 jednak klucza trzeciego nie mam!Co do dwóch pierwszych mam pytanie jak zmienić ich nazwy-tzn do którego ,która nazwa??

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 27, 2009, 14:54:11 »
muminsko dzięki za Twój wysiłek,znalazłem wpisy w rejestrze zainstalowałem NCF 3.5 jednak klucza trzeciego nie mam!Co do dwóch pierwszych mam pytanie jak zmienić ich nazwy-tzn do którego ,która nazwa??
Tz nie masz: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles\MMC\Folder ???
Jak "klikniesz" na klucz Folder w tych rozszerzeniach to pojawiają Ci się nazwy np. Storage card / Karta pamięci - zmieniasz klucz na pasującą Ci nazwę i tyle (CHOĆ NIE JESTEM PEWIEN CZY TO DOBRY POMYSŁ! - szczególnie, że odnoszę wrażenie, że z systemu Windows Mobile korzystasz po raz pierwszy...)

*

Offline Kreciu

• 38
  • Sprzęt: HTC HD2, Motorola Milestone
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 27, 2009, 16:06:38 »
Witam,
Ja po dzisiejszym hard resecie mam ten sam problem co kolega. Po samej zmianie softu wszystko było ok, aż do dzisiaj.
Po resecie i8000 "nie widzi" programów instalowanych gdzie indziej niż w pamięci urządzenia. klucze oczywiście zmieniane. Net Framework instalowany i z caba i z laptopa ale nic nie pomaga. Czy ktoś miał tak samo?

Udało mi się rozwiązać ten problem. Edytowałem rejestr Total Commanderem i za nic nie chciało działać. Po użyciu PHM RegEdit wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zastanawiające jest tylko dlaczego wcześniej nie chciało działać a TC próbowałem dzisiaj z 8 razy.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2009, 16:27:13 wysłana przez Kreciu »

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 27, 2009, 16:46:33 »
muminisko niestety WM znam miałem wczesniej HTC,Omnie,etena,ale nigdy nie mialem takiego problemu szczegolnie iz  nawet na orginalnym sofcie chocby w HTC nie bylo takich niespodzianek,edycji rejestru itp.Generalnie na omnie 2 przesiadlem sie z HTC HD.Co ciekawe zaraz po kupnie omni byl wyzej poruszony problem -potem jakims cudem sie naprawil(bez edycji rejestru,instalacji NCF3.5)Pozniej po HR pojawily sie problemy.Coz zaryzykuje zrobie ponowny HR potem postaram sie zmienic nazwy,ewentualnie zapodam ROM po angielskiemu.O postepach poinformuje pozniej.Dzieki za zyczliwosc
PZDR

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 27, 2009, 17:36:23 »
syberka i kreciu a jakie macie ROMy?
i8000 - WM 6.1

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 27, 2009, 17:39:22 »
I8000NXXIJ6

*

Offline Kreciu

• 38
  • Sprzęt: HTC HD2, Motorola Milestone
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 27, 2009, 18:16:44 »
Ja mam ten sam:)
I sytuacje miałem taką samą jak kolega. Wychodzi na to, że to pewnie nie zmiana edytora rejestru pomogła, a po prostu któryś kolejny hard reset sprawił, że zaskoczyło:)

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 27, 2009, 18:39:10 »
NO I UDAŁO SIĘ!!!zmieniłem wszystkie wpisy które zawierały polskie znaki w sumie było jeszcze pięć wpisów oprócz podanych pare wypowiedzi wyżej.Jak to zrobiłem może komuś się przyda.
HR,zainstalowałem edytor rejestru,oraz NCF3.5 potem zmieniłem odpowiednie wpisy w NCF(wartości z 0na1)Nastepnie edytowałem po kolei szukając nazw karta pamięci i moja pamięć.30 s i soft reset.Wszystkie klucze znajdują sie w HKML\system\storage manager\ po prostu po kolei należy szukać.Dziekuję wszystkim za pomoc

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 28, 2009, 12:01:50 »
NO I UDAŁO SIĘ!!!zmieniłem wszystkie wpisy które zawierały polskie znaki w sumie było jeszcze pięć wpisów oprócz podanych pare wypowiedzi wyżej.Jak to zrobiłem może komuś się przyda.
HR,zainstalowałem edytor rejestru,oraz NCF3.5 potem zmieniłem odpowiednie wpisy w NCF(wartości z 0na1)Nastepnie edytowałem po kolei szukając nazw karta pamięci i moja pamięć.30 s i soft reset.Wszystkie klucze znajdują sie w HKML\system\storage manager\ po prostu po kolei należy szukać.Dziekuję wszystkim za pomoc
Wiesz... Tak między nami mówiąc, to dla mnie jest właśnie zaleta pda na WM  :E A to coś nie działa jak trzeba, a to się zepsuje a człowiek w wolnych chwilach siedzi i grzebie. Swoją drogą gratuluję zakupu i mam dla Ciebie dobrą wiadomość!!! Programiści z Samsunga zostawili w swoim sofcie jeszcze nie jedną niespodziankę (np problem z Titanium) !!! Sprzęt świetny ale dział rozwoju softu...

« Odpowiedź #18 dnia: Październik 28, 2009, 18:50:32 »
muminisko masz 100 % racji,np mimo nazw bez polskich liter niektóre aplikacje i tak sie instalują w pamięci telefonu choć nie są powiązane z autostartem,systemem i innymi pierdołami.Ale ile niekwestionowanej radości daje sytuacja kiedy udaje nam się coś naprawić.Między nami to mój nie chwaląc się 10 telefon z WM,a okolo 100 wogóle.Coż droga pasja lub chobby.  :mrgreen: mam już wyrobione zdanie na temat telefonów gwoli sciłości HTC spadł na psy,samsung powoli wiedzie prym!Przed HTC HD(na którego polowałem)Miałem omnie HD-niestety symbian na tyle mnie rozczarował iz postanowiłem powrócic do WM.

*

Offline blues55

• 272
  • Sprzęt: iP 4S, Galaxy Nexus
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 28, 2009, 23:33:04 »
Spróbujcie po HR zmienić ustawia regionalne na polskie a dopiero potem instalujcie aplikacje. Soft ....XXIJ6

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 29, 2009, 09:24:19 »
zmieniłem wszystkie wpisy które zawierały polskie znaki w sumie było jeszcze pięć wpisów oprócz podanych pare wypowiedzi wyżej.Jak to zrobiłem może komuś się przyda.

Jak zmieniałeś - z "karta pamięci" na "karta pamieci" czy "storage card"; "moja pamięć" na "moja pamiec" czy "my storage"?

« Odpowiedź #21 dnia: Październik 31, 2009, 21:06:48 »
zygzak zmieniłem nazwy z zawierajacych polskie litery ę,ć na zwykłe bez ogonków

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 03, 2009, 10:52:06 »
Jasne, dzieki.

Teraz inna rzecz; czy po zainstalowaniu programów Samsung widzi Wam je tak jak na zrzucie czy macie "normalne" ikony. Dodaję, że oczywiście .net CF3.5 mam zainstalowany i programy normalnie działaja.

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 03, 2009, 12:07:04 »
Jasne, dzieki.

Teraz inna rzecz; czy po zainstalowaniu programów Samsung widzi Wam je tak jak na zrzucie czy macie "normalne" ikony. Dodaję, że oczywiście .net CF3.5 mam zainstalowany i programy normalnie działaja.

nie zmienialem ogonkow nie instalowalem net CF3.5 i mam normalne ikonki :) na 6.5 ..J9 od secanego
i8000 - WM 6.1

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 03, 2009, 13:47:38 »
nie zmienialem ogonkow nie instalowalem net CF3.5 i mam normalne ikonki :) na 6.5 ..J9 od secanego

No i jak, wszystko działa bez problemu ( wifi, gps, rozmowy itp. ), nie było zadnych niepsodzianek przy upgradzie? Robiłeś wg instrukcji z MoDaCo? Od 01.11. jest nowy ROM IJ9, instalowałeś juz?
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2009, 13:55:13 wysłana przez zygzag »

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 03, 2009, 14:46:39 »

No i jak, wszystko działa bez problemu ( wifi, gps, rozmowy itp. ), nie było zadnych niepsodzianek przy upgradzie? Robiłeś wg instrukcji z MoDaCo? Od 01.11. jest nowy ROM IJ9, instalowałeś juz?
Pozwoliłem sobie wytłuścić. Robi nam się mały OT :) Osobiście jadę na J6 bo wszystko działa jak ta lala.
Napisane: Listopad 03, 2009, 14:44:46

Zanim wyłączyłem samsungowe tatałajstwo to większość nowo instalowanych programów miało takie ikonki, ale działały więc nawet nie przyszło mi do głowy żeby coś przy tym grzebać.

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 03, 2009, 16:06:01 »

wszystko czyli gps, wifi i rozmowy dziala jak ta lala i powtarzam z ikonkami tez nie mam zadnych problemow, sa takie jakie byly na mojej starej omnii :) a i bylbym zapomnial wylaczylem oczywiscie to cale samsungowe talatajstwo wlacznie z widgetami bo uzywam spb shell :)
i8000 - WM 6.1

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 15, 2009, 18:25:17 »
Ja wrzuciłem rom IJ9 i wszystko śmiga pięknie oprócz tych znikających skrótów.
Ewidentnie wina polskich literek: folder z pamięcią MMC nazywa się 'Moja pamięć' a programy mają w skrótach ścieżki 'Moja pamiec'.

Edycja rejestru jest dobra na wszystko ;-)
thx
----------------------
Programista też ma dni płodne i niepłodne

*

XJ

« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 15, 2009, 19:18:32 »
Ewidentnie wina polskich literek: folder z pamięcią MMC nazywa się 'Moja pamięć' a programy mają w skrótach ścieżki 'Moja pamiec'.

A jakie masz ustawienia regionalne??

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 15, 2009, 22:31:07 »
A jakie masz ustawienia regionalne??

Mam ustawione na "Polski"
----------------------