Navi w OMNII 2

• 5 Odpowiedzi
  • 1920 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Navi w OMNII 2
« dnia: Październik 28, 2009, 16:56:49 »
Jakich nawigacji uzywacie w swoich sprzętach, konieczne były jakieś zmiany w ustawieniach czy wszystko instalowało się bezproblemowo?

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Odp: Navi w OMNII 2
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2009, 22:58:21 »
Jakich nawigacji uzywacie w swoich sprzętach, konieczne były jakieś zmiany w ustawieniach czy wszystko instalowało się bezproblemowo?

do garmina i automapy nie trzeba nic zmieniac a do naviexperta wgralem nowa maszyne javy ktora jest zreszta razem z miniopera gdzies na modaco.. po restarcie na zlapanie fixa 1 raz potrzebuje okolo 1-2 min.. pozniej wystrcza jej kilka/nascie sekund.. mowie tu oczywiscie o lapaniu fixa na zimno.. nie wiem dlaczego ale soft reset wydluza ten 1 raz
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline michsony

• 45
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2009, 18:16:40 »
A ja mam taki problem jak ustawiam taki sam gps w automapie jaki ustawiłem dla programów w ustawieniach to SYGNAŁ 0D, a jesli dam w autompaie automatyczne wykrywanie ustawień to pisze nie odnaleziono urzadzenia GPS, ma ktos na to jakis pomysł??

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 16, 2009, 13:36:18 »

Oryginalnej dostarczonej z telefonem! Mam przesympatyczną mapkę Singapuru i dalekiego wschodu  :E Dość starej automapy (za dobre programy mam w zwyczaju płacić, a trochę szkoda mi obecnie kasy na aktualizację) która na różnych romach ruszała bez najmniejszych problemów i zmian :)

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2009, 14:17:35 »
Fundnąłem sobie AM 6.0 ( subskrypcję odnowiłem znaczy się ) i jest OK, chodzi stabilnie, kursor nie "pływa", jedynie brak autorotacji ale sprawę załatwia dodatkowy sofcik "OrientationDetection". Wygląda napawdę soczyście choć osobiście bardziej podoba mi się Navigon ale nie pracuje na WM6.5 - sprawdzałem oryginalna wersje próbna, w supporcie też potwierdzili, że "nie poleci".

*

Offline blues55

• 272
  • Sprzęt: iP 4S, Galaxy Nexus
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2009, 18:52:58 »
Fundnąłem sobie AM 6.0 ( subskrypcję odnowiłem znaczy się ) i jest OK, chodzi stabilnie, kursor nie "pływa", jedynie brak autorotacji ale sprawę załatwia dodatkowy sofcik "OrientationDetection". Wygląda napawdę soczyście choć osobiście bardziej podoba mi się Navigon ale nie pracuje na WM6.5 - sprawdzałem oryginalna wersje próbna, w supporcie też potwierdzili, że "nie poleci".

Poleci, poleci. Jeżeli używasz polskiej wersji językowej zmień Karta Pamięci na Karta Pamieci w rejestrach. Brak polskich liter powoduje odpalenie sie Navigona. Minusem jest brak możliwości wyboru karty pamięci jako defaultowego lokum zdjęc oraz rejestracji głosu.

Lubiąc upraszczać sobie życie wgrywam XEO ale język angielski i wszystko działa.