byc moze ja tego nie potrafie zrobic (to nie jest fakt) za to ty musisz wrocic do szkoly i nauczyc sie czytac ewentualnie rozumiec co czytasz w tym romie nie ma pliku CSC I8000XEOJD7 tylko CSC_I8000FAMIH4.CSC w takim razie co mam wybrac ??
[/quote]
Kolego ja Ci tu próbuję pomóc więc łaskawie zmień ton... Ściągając ten rom otrzymujesz cztery pliki, m.in plik CSC_I8000NXXJD7.csc. W programie Octans, zakładając że wgrywasz tylko PDA i CSC, wybierasz w polu MoviNAND plik: PDA_I8000NXXJD4_HW_40.MST oraz w polu MultiCSC wyżej wspomniany plik CSC_I8000NXXJD7.csc Z racji tego iż jest to plik tzw multi, posiada on "w sobie" różne języki i brandowania różnych operatorów. Żeby mieć w swoim telefonie soft tzw Open Market w języku Polskim musisz wczytać w pole MultiCSC wyżej wymieniony plik a później wybrać konkretną jego składową jaka Cię interesuje, dokonujesz tego wybierając w polu CSC File Select pozycję I8000XEOJD7.csc. Jeżeli tego nie zrobisz Octans ustawi domyślnie I8000AMNJD7.csc który to jest brandowany przez Orange. Domyślam się że z tego powodu telefon uruchamia Ci się z logo Orange.
To wyjaśnienie jest oczywiście skrótowe, najlepiej przeczytaj jeszcze raz ze spokojem instrukcję flashowania Omnia II.