Folia na Omnii 2

• 90 Odpowiedzi
  • 15513 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
Odp: Folia na Omnii 2
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 30, 2009, 18:02:40 »
A może te antyodblaskowe aż tak bardzo nie psują ekranu? :P Zawsze to wtedy można dać podświetlenie na min i wydłużyć czas pracy na accu :D

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 01, 2009, 11:21:12 »
A jaką Brando polecacie? Antyodblaskową czy "zwykłą"? Ma ktoś tu w ogóle atyodblaskową?

Uzywalem na poprzednich pocketach obie - musze stwierdzic, ze trzeba kupowac zwykla Brando - jest troszeczke chropowata i nie ma takiego super odwzorowania kolorow jak UltraClear, ale w byle sloneczku [nawet tym jesiennym] UltraClear staje sie tak odblaskowa, ze i tak nic nie widac ;-) Trzeba kombinowac i ustawiac UltraClear pod odpowiednim kontem, aby nie odbijala swiatla. Tak wiec Omnii II zamowilem juz znowu zwykla.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 01, 2009, 11:36:12 »
Do mnie właśnie przyszła UltraClear i założyłem. Przy czyszczeniu ekranu okazało się że mam  już na nim trochę rysek - jednak potrzebna taka folia (choć lepiej żeby producent sprzedawał obudowy do wymiany).

Na razie nie ma słońca więc nie wiem czy odblaskuje czy nie :)

Ps. Jak ktoś będzie zamawiał w Brando to nie zdziwcie się, kiedy każdy towar przyjdzie inną przesyłką, mimo ze zamówienie jest jedno i raz płaci się za dostawę.
----------------------
Programista też ma dni płodne i niepłodne

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 01, 2009, 11:49:57 »
[...] Tak wiec Omnii II zamowilem juz znowu zwykla.

Czyli zamówiłeś chropowatą?

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 01, 2009, 13:32:46 »
[...] Tak wiec Omnii II zamowilem juz znowu zwykla.

Czyli zamówiłeś chropowatą?

Tak.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 01, 2009, 13:52:59 »
Zamawiaj folię Ultra Clear, dobrze Ci radzę. Zobaczysz, że po założeniu folii chropowatej bardzo szybko się jej pozbędziesz ze względu na to, że zniekształca obraz a przy takim wyświetlaczu jaki mam Omnia II po prostu grzechem jest zakładać folię matową. Folia Ultra Clear na wyświetlaczy wygląda i zachowuje się dokładnie tak jak by jej tam w ogóle nie było. Ewentualne odblaski są takie same jak czystego wyświetlacza bez folii.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline blues55

• 272
  • Sprzęt: iP 4S, Galaxy Nexus
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 04, 2010, 17:13:29 »
Najlepiej bez folii  :ok: Parę rysek da się przeżyć a wrażenia wizualne bezcenne.

« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 04, 2010, 18:04:08 »
ta bez foli...wole potem folie wymienic a nie cala szybke...

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 04, 2010, 19:57:08 »

To może ja też dorzucę swoje trzy grosze na temat folii  :D

Używam od kilku lat różne rodzaje i marki i zawsze wracam do Brando.
Jest dla mnie najlepsza pod względem jakościowym i użytkowym. Bardzo długo wytrzymuje i nie ściera czy rysuje się jak inne tańsze folie.

Co do wyboru foli matowej czy przezroczystej - to uważam że to kwestia zastosowań:
 - jak używasz dużo w pomieszczeniach i na zewnątrz tylko sporadycznie to zostań przy przezroczystej
 - jak korzystasz z urządzenia dużo na zewnątrz przy świetle słonecznym to dobrym wyborem jest matowa [oczywiście kosztem odwzorowania kolorów ale z poprawioną widocznością w świetle słonecznym]

Ja osobiście obecnie używam matową [Brando :grin: - nie kupuję jak nie muszę innych marek]  i jestem zadowolony - w słońcu nie muszę kombinować, przysłaniać ekranu itd.

*

Offline blues55

• 272
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 04, 2010, 20:01:01 »
Bez przesady  :ohreally:

Gorszy problem to paprochy jakie wlazły pod szybke. Pozostaje chyba tylko rozłożenie Omnii i przeczyszczenie tego a niestety nie mam właściwego śrubokręta.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 05, 2010, 10:19:41 »
ta bez foli...wole potem folie wymienic a nie cala szybke...

Temat wraca jak bumerang widze :-)
Da sie uzywac i bez folii zbytnio nie dbajac o telefon i nawet po dwoch latach
nic nie trzeba wymieniac, wiec prosze nie generalizowac.
Ale dla swietego spokoju na O2 warto nakleic.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline blues55

• 272
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 05, 2010, 10:51:45 »
Postanowiłem usunąć paprochy spod szybki. Dorwałem wkrętak PH000 i ... poddałem się przy wyjmowaniu taśm. Może ktoś z okolic Katowic podejmie się tego - odpłatnie oczywiście ? Jeżeli tak to proszę o PM.

Drażnią mnie te paprochy pod szybką.

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 05, 2010, 11:35:32 »
Ja używam tylko Brando, model UltraClear :) Mialem ja na N95 8gb,OMNI i900 i Samsungu INOVO i8510 a moj ojciec ma ja na e66 .Jest nie do zajechania,pozatym jak sie zacznie odklejac to mozna ja swobodnie wyczyscic i ponownie zalozyc. Polecam tylko produkty BRANDO !!

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 05, 2010, 12:09:00 »
Ja używam tylko Brando, model UltraClear :) Mialem ja na N95 8gb,OMNI i900 i Samsungu INOVO i8510 a moj ojciec ma ja na e66 .Jest nie do zajechania,pozatym jak sie zacznie odklejac to mozna ja swobodnie wyczyscic i ponownie zalozyc. Polecam tylko produkty BRANDO !!

Czemu tylko?
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 05, 2010, 14:24:25 »
Gdzie w tej chwili można najszybciej, najpewniej i bez karty kredytowej kupić Brando UC? Właśnie dostałem maila od Palmtopy.pl, że czas realizacji zamówienia "nie powinien przekroczyć 21 dni" :-|
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline Piotraas

• 6
  • Sprzęt: dIAMOND, Omnia I, Omnia II, Nokia N82, SGS2, SGS3
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 05, 2010, 14:30:26 »
Właśnie przed chwilką dotarła do mnie folia Brando UC (zamawiałem ją w niedzielę właśnie z palmtopy.pl)i właśnie ją założyłem na moją omnię. Faktycznie wygląda tak jakby jej w ogóle nie było na wyświetlaczu. Miałem też taką kiedyś na moim Diamondzie i na prawdę polecam tą folię.

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 05, 2010, 17:19:25 »
[...]
Ja osobiście obecnie używam matową [Brando :grin: - nie kupuję jak nie muszę innych marek]  i jestem zadowolony - w słońcu nie muszę kombinować, przysłaniać ekranu itd.

A możesz wrzucić jakieś foto jak wyglądają kolory itd? :)

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 05, 2010, 19:31:30 »
Czemu tylko?

Kiedyś własnie do mojej N95 8GB kupiłem zwykła folie,najtansza jaka znalazlem w necie. Uzywana byla okolo 2 tygodni.Od razu pojawily sie na niej rysy ,stala sie matowa.W zestawie dostalem druga folie. Postanowilem odkleic pierwsza. Gdyby nie moja zapobiegliwosc to odkeila by sie razem z wyswietlaczem.

Taka "nie markowa folie" uzywal rowniez moj brat w Samsungu U600(telefon ma dwa dotykowe przyciski w gornej czesci obudowy). Najtansza folia mulila dotyk,ciut drozsza dzialala bardzo dobrze ale nie byla idealnie dopasowana.

Pozniej byla BRANDO za ,ktora stoi : super wykonanie,ksztal idealnie pasuje do wyswietlacza, jest naprawde wytrzymala, mozna ja odklejac i przyklejac ile sie chce (sam to robilem) Minusem moze jest jej montaz gdyz trzeba uwazac zeby nie dostaly sie pod nia jakies mikro wloski albo kurz.

*

Offline Kala-x

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Desire S  Strike X
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 05, 2010, 20:30:30 »
Czy ta folia Brando jest podobna do tej która znajduje się na wyświetlaczu przy zakupie O2 z Orange?
Ja kupiłem tą http://www.allegro.pl/item821803417_3m_folia_vikuiti_armr200_samsung_i8000_omnia_2_ii.html,nie wiem jak u Was ale odsyłam ją z powrotem ponieważ jest tragicznie docięta.

PS.
      Wczoraj napisałem do firmy na temat wadliwej foli i odpisali że mieli serię źle dociętych.Już idzie do mnie nowa wysyłka z poprawnie dociętą folią  :D Porządna firma :ok:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 20:46:48 wysłana przez Kala-x »
Pozdrawiam.

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 05, 2010, 20:35:41 »
Folia Brando w zasadzie nie ma nic wspólnego z tą, którą masz na telefonie po zakupie. Miałem UC na i600. Po dwóch latach noszenia w kieszeni wciąż wygląda doskonale.

*

Offline Piotraas

• 6
  • Sprzęt: dIAMOND, Omnia I, Omnia II, Nokia N82, SGS2, SGS3
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 05, 2010, 20:54:08 »
Folie brando są zawsze idealnie przycięte do wielkości wyświetlacza. Tak jak pisałem wyżej mam ją na swojej Omni 2, dodam też, że mam taką folię na mojej Omni 1 ponad pół roku i nie widzę potrzeby jej wymiany (nie widać nan niej prawie żadnych śladów używania). Tak więc warto zainwestować parę złociszy więcej w Brando!

*

Offline pawlo2000

• 9
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 16, 2010, 13:43:41 »
Witam!
tu sa najlepsze folie na omnie 2 od 3M        .www.foliaochronna.com

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 17, 2010, 15:35:01 »
wszyscy polecaja brando wiec cos w tym musi byc ...
ale z tego co widzialem ktos wczesniej kupowal folie 3m taka jak z tego linka http://allegro.pl/item889199383_3m_folia_vikuiti_armr200_samsung_i8000_omnia_2_ii.html
prosilbym o opis i o ocene produktu. firma wydaje sie byc dobra i znana z wysokiej jakosci.
na allegro znalazlem rowniez ponoc innowacyjna i nowoczesna folie wykonana w technologii PET (cokolwiek to ma oznaczac). to link do niej http://allegro.pl/item861503577_innowacyjna_folia_do_samsung_omnia_ii_i8000.html testowal ktos ja na wlasnym tel ? jakies opinie?
jak stwierdzicie ze te 2 folie z allegro to lipa to zakupie ta sprawdzona brando ;)
pozdr

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 18, 2010, 11:13:46 »
Ja kupilem Brando antyodblaskowa, i jest to moja trzecia folia dla O2 -moje wrazenia:

1. folia to folia fabryczna - zdecydowanie za miekka, poza tym odlazila paskudnie z jednej strony
2. Druga folia kupiona na szybko na Allegro, tania AntiScratch - w ogole jej nie zalozylem bo w miedzyczasie ktos polecil folie bezklejowe Brando

3. Folia Antireflex Brando
- kto mowil ze to folia bezklejowa? przeciez tu jest klej
- swietnie spelnia swoja role jako antyrefleks.
    Nawet gdy wezmiemy blik od lampy, okna centralnie na wyswietlacz, widac wszystko! (wiec jako GPS w samochodzie swietnie sie spisze)
    Dla porownania, z folia fabryczna w takim wypadku nie widac NIC!
- wyswietlacz w swietle slonecznym robi sie mleczny... :(((((
- na folii fabrycznej kolorki sa duuuzo zywsze

Niestety nie da sie polaczyc przyjemnego z pozytecznym. Zastanawiam sie na folia UltraClear i chyba sie skusze. Wole jednak cieszyc oko glebia kolorow ekranu AMOLED...

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 18, 2010, 14:26:31 »
A mnie wkrótce coś trafi, bo już trzeci tydzień czekam na swoją folię z palmtopy.pl :-| Zachciało mi się taniej, to teraz zgrzytam zębami...

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 18, 2010, 15:20:16 »
edit - przepraszam, pomyłkowo zamieściłem w innym wątku - proszę o wykasowanie, przeniosłem już do właściwego.

No dobra, teraz się podzielę wrażeniami z uchwytu.

http://www.rawo.pl/info/54747/HR%2BRami%EA%2Bsztywne%2C%2Bsredniej%2Bd%B3ugosci%2C%2B3D%2C%2Bzaokraglone.html
http://www.rawo.pl/info/55868/HR%2Buchwyt%2Bg%B3owica%2Bszczekowa%2Buniewersalna%2Bdo%2Btelefonu%2Blub%2BPDA%2B37-67cm.html

W końcu kupiłem w sklepie nieopodal zestaw uniwersalny HR, ale z tą węższą i mniejszą głowicą. Nie chciałem uniwersalnych bo obawiałem się dwóch rzeczy: wciskania przycisku aparatu przez szczęki głowicy podczas ich zaciskania oraz niewidocznej kamery.
Wymacałem wiele zestawów (polecam sklep, tani i mają wszystko na miejscu) i uważam, że jest idealny:
- jak to oryginalny, niemiecki HR, wykonany perfekcyjnie, na szybie wisi jak przyspawany, żadnych drgań,
- przyciski od aparatu wpasowują się idealnie między ramiona prawej szczęki zaciskowej, nic się przypadkowo nie uruchamia a i my mamy pełen dostęp do nich podczas jazdy. Zaznaczam, że w tej większej jest to niemożliwe - szczęki wypadają dokładnie na przyciskach.
- jest pełna widoczność kamery podczas, gdy O2 jest w uchwycie. Głowica ma taką wysokość, że kończy się dokładnie na samej ramce aparatu. Naprawdę ją polecam bo jest jak uszyta na miarę do O2. Wysyłkowo bym jej nie kupił w obawie o w.w. rzeczy ale tu miałem możliwość przymiarki wielu modeli - piszę o tym bo wiem, że nie każdy ma taką sposobność i musi brać wysyłkowo,
- samo ramię jest niesamowicie sztywne, stabilne i fantastycznie wykonane. Obawiałem się, że w bardzo dużym aucie osob. z ostro pochyloną szybą (W210) będzie za krótkie. Bez obaw - ma pełną możliwość regulacji i mam go idealnie przed nosem tak jak chciałem :)

Zestaw ten kupiłem za ~ 83zl i mogę z pełną premedytacją stwierdzić, że w życiu nie kupiłbym tego szajsu z allegro rodem z Chin za niewiele mniejsze pieniądze. Tu mam doskonałą jakość i uniwersalność, o brak której bezpodstawnie (w przypadku tej głowicy !) się obawiałem.
POLECAM !!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 15:23:24 wysłana przez nowart »

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 18, 2010, 15:24:50 »
Eee... Na pewno Ci się temat nie pomylił? :E

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 18, 2010, 16:08:33 »
ee no wiem :) napisałem na samym początku o wywalenie bo już przeniosłem
niech któryś mod wywali te 3 ostatnie posty i bedzie ok :)

*

Offline nasst

• *
  • 96
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 18, 2010, 16:10:10 »
A mnie wkrótce coś trafi, bo już trzeci tydzień czekam na swoją folię z palmtopy.pl :-| Zachciało mi się taniej, to teraz zgrzytam zębami...

Zamówiłem folijkę Brando UC na palmtopy.pl półtorej tygodnia temu. Dostałem informację, że w tym tygodniu będzie wysyłana do mnie. Jeśli okazałoby się to prawdą to nie miałbym powodów do narzekań.

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 18, 2010, 16:28:32 »
To by się zgadzało, bo właśnie dostałem maila, że jutro powinni mieć dostawę.