Nie wiem jaki bitrate mają pliki źródłowe ale oba mają ustawione conwertowanie do Video: 768 Bitrate (bitów/sek) a Audio 128 bitrate (bitów/sek)
@edit:
Kolejny film który przekonwertowałem działa dobrze na kompie a gorzej w Omni, Może powiecie do jakich parametrów konwertować albo jak polepszyć odtwarzanie w Omni ? (Niestety inne odtwarzacze nie działają dobrze z TV OUT-em)
Aktualnie konwertuje do tych parametrów:
http://img199.imageshack.us/img199/8139/konwertowanie.jpgProgram: Any Video Converter (darmowy program)
@edit2:
To chyba jest coś z pamięcią związane, bo jak filmy wgrywam na kartę pamięci do folderu Filmy, to się tną a jak luzem na karte pamięci dam to się nie tną , O CO CHODZI ?
2 wgrałem luzem na kartę pamięci i już nawet nie pomaga jak się luzem wgra bo kolejny film to już masakrycznie tnie :/ A te wcześniej już wgrane chodzą bez zarzutów , tylko te nowo wgrane tną

Karta Pamięci: 878MB wolnych z 7,39 GB (po wgraniu kolejnego filmu który już się ścina mocno, a poprzednie w ogóle) (film który już się tnie ma 600 - 700 MB dwa próbowałem i oba tak samo)