czytnik RSS

• 9 Odpowiedzi
  • 2118 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
czytnik RSS
« dnia: Kwiecień 03, 2010, 14:31:53 »
Witajcie
czy działa wam dobrze RSS reader (ten samsungowy)? W moje O2 (JB1) pisze że aktualizuje nagłówki, mignie jakaś liczba i potem jest pusto.
Ewentualnie, możecie polecić jakiś inny reader?

Dzięki

Połączone: Kwiecień 04, 2010, 15:48:41
Naprawdę nikt nie czyta RSSów przy pomocy komórki?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2010, 15:48:41 wysłana przez domadm »
----------------------
Programista też ma dni płodne i niepłodne

*

Offline ToKe

• *
  • 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
Odp: czytnik RSS
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2010, 22:16:32 »
Znany "bug"... opisywałem już go wcześniej w innym poście...
Równiez kwestia % w kalkulatorze też jest nie rozwiązana...

*

Offline domadm

• **
  • 182
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2010, 22:24:01 »
Dzięki za info. Szkoda, bo aplikacja do RSSów wygląda bardzo ładnie.
Kupiłem SPBNews i problem załatwiony :) jestem zadowolony.

Połączone: Kwiecień 09, 2010, 10:13:12
W JC1 aplikacja do RSS działa poprawnie, ale dość wolno. Jednak SPB News jest fajniejsze.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2010, 10:13:12 wysłana przez domadm »
----------------------

*

Offline paweuek

• 27
  • Sprzęt: HTC Vision/Desire Z
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2010, 10:36:54 »
Witam,

Ja mam problem inne natury - przesiadłem się z kaisera na O2, przerzuciłem sobie większość programów i napotkałem na problem właśnie z spb news. Program ma problemy z połączeniem z internetem (na 3G i na wi-fi). Nie chce aktualizować kanałów, a w zasadzie to w ogóle nie łączy się z internetem. Przy dodawaniu kanału pojawia się komunikat: "Error: Sending request failed or canceled". Maiłem którąś z wersji 2.0 - zaktualizowałem sobie do 2.1.1 (4501) i jest ten sam problem - może ktoś ma jakiś pomysł?

*

Offline domadm

• **
  • 182
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 19, 2010, 10:52:30 »
Witam,

Ja mam problem inne natury - przesiadłem się z kaisera na O2, przerzuciłem sobie większość programów i napotkałem na problem właśnie z spb news. Program ma problemy z połączeniem z internetem (na 3G i na wi-fi). Nie chce aktualizować kanałów, a w zasadzie to w ogóle nie łączy się z internetem. Przy dodawaniu kanału pojawia się komunikat: "Error: Sending request failed or canceled". Maiłem którąś z wersji 2.0 - zaktualizowałem sobie do 2.1.1 (4501) i jest ten sam problem - może ktoś ma jakiś pomysł?

uruchom przeglądarkę IE, niech się połączy... i potem SPB News magicznie zacznie działać.

----------------------

*

Offline paweuek

• 27
  • Sprzęt: HTC Vision/Desire Z
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 19, 2010, 18:31:22 »

uruchom przeglądarkę IE, niech się połączy... i potem SPB News magicznie zacznie działać.

Genialne - zadziałało :) Możesz zdradzić co to było? Był już gdzieś poruszony ten problem? Przyznam się, ze od jakiegoś czasu korzystam z spb news ale pierwszy raz miałem taką akcję

*

Offline domadm

• **
  • 182
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 19, 2010, 22:10:23 »

Genialne - zadziałało :) Możesz zdradzić co to było? Był już gdzieś poruszony ten problem? Przyznam się, ze od jakiegoś czasu korzystam z spb news ale pierwszy raz miałem taką akcję

Po którejś już rozmowie z supportem kazali odpalić IE i sprawdzić czy widzi internet. No oczywiście widział... a wtedy od razu SPB News też zobaczył :)
----------------------

*

Offline gawron49

• *
  • 55
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 12, 2010, 00:14:27 »
witam, może ktoś zna rozwiązanie następującego problemu, czytnik RSS w Omnii 2 zawsze łączy się przez WAP, niby jest w opcjach Aktualizacja po ActiveSync i nawet po podłączeniu do kompa pyta czy aktualizować ale zawsze zwraca komunikat że nie można połączyć, podobna jest sytuacja z połączeniem przez My Internet, jest uruchomione i a jak chcę aktualizować RSS to uruchamia drugie połączenie WAP i dopiero aktualizuje kanały, szukam i jakoś sam nie dałem rady znaleźć gdzie to by można przestawić

*

slotwik

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 12, 2010, 10:49:59 »
Moze to zalezy od romu jaki masz bo u mnie najczesciej robie synchronizacje po WIFI ale przez kabel tez idzie.

*

Offline gawron49

• *
  • 55
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 12, 2010, 19:59:29 »
być może tak, mam oryginalny ROM Plusa PDA: I8000NXXJC4 CSC: I8000PLSJD6 TELEFON:I8000XXJB2 i na razie nie chce go zmieniać, dlatego właśnie szukam gdzie to można po ustawiać, najśmieszniejsze jest to że po ściągnięciu przez WAP artykułów zdjęcia już bez problemu popiera przez ActivSync