Mam pytanie do użytkowników tego telefonu, który mi się bardzo spodobał
Jak oceniacie czułość waszego ekranu? 
Moją Omnię niestety po dwóch dniach odsyłam do sklepu internetowego, w którym ją kupiłem celem wymiany na nową gdyż:
- ekran generalnie oceniam jako mniej czuły niż w moim poprzednim telefonie, który kupiłem prawie 3 lata temu (Mio A701)
- co gorsze, mniej więcej pośrodku ekran jest mniej czuły lub o wiele mniej czuły, [podobnie jak po bokach (zaraz przy krawędzi ekranu)], niż w pozostałych częściach
O ile przy krawędzi jakoś może i by mi to nie przeszkadzało, jednak to dziwne miejsce środkowe sprawia, że odbieram reakcje tego ekranu jako mocno nieprzewidywalne. Takie reagowanie połączone z występującymi lagami jest wg. mnie uciążliwe i irytujące. Jeśli miałbym założyć, że wszystko działa bezusterkowo, musiałbym generalnie "skrobać" paznokciami po telefonie.

Doprowadziło to nawet do tego, że próbowałem używać tego telefonu bez folii ochronnej (co w moim przypadku graniczy z cudem). Jednak to istotnie nie poprawiło czułości. Natomiast dodatkowo upewniło mnie, że zalecenie z instrukcji obsługi o zdjęciu folii zabezpieczającej spowodowałoby bardzo szybkie zużycie tego ekranu. Nie chce mi się wierzyć, że by się nie rysował. Jestem bardzo wyczulony na tym punkcie. A dobrze założona folia w niczym mi nie przeszkadza. Te całkowicie przeźroczyste tym bardziej, w Mio miałem matową. Poza tym nie mam nic przeciwko paznokciom, czy rysikowi, jednak używanymi z mniejszą siłą.
PS. tak smsy wychodzące trafiają do skrzynki odbiorczej/ inbox