CFC aktywna - co to jest?

• 6 Odpowiedzi
  • 3899 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
  • Sprzęt: Omnia II
CFC aktywna - co to jest?
« dnia: Grudzień 01, 2010, 17:09:17 »
Witam
Możecie mnie oświecić co oznacza jakby celowniczek w prawym górnym rogu widoczny na początku połączenia telefonicznego? Po chwili celownik znika, a pojawia się napis "CFC aktywna".  :?:

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
Odp: CFC aktywna - co to jest?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2010, 17:53:13 »
z tego co kojarze jeszcze z czasów i780 ten celowniczek to wskaźnik tego czy GPS jest włączony
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline phr34k

• *
  • 92
  • Sprzęt: Galaxy S III
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2010, 23:42:51 »
A mi sie wydaje że to nie ma nic wspólnego z GPSem.
CFC to funkcja (która jest aktywowana w czasie wykonywania połączenia lub będąc poza zasięgiem sieci) informująca o połączeniach które nie mogły być zrealizowane w danej chwili.
Jeśli źle przetłumaczyłem z angielskiego to proszę o poprawienie mojej wypowiedzi przez osoby mające większą wiedzę z na ten temat.
Program jest bogiem, download nałogiem, hasło zabawą, google podstawą.

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2010, 23:53:31 »
ale to dwie różne rzeczy ten celowniczek a cfc, złap sygnał gps i zobacz, że wtedy ten celowniczek nie jest przekreślony (albo nawet bez łapania, tylko na włączonym gps, nie pamiętam), a to cfc to chyba coś w rodzaju komuniaktu o przekazywaniu połączeń znanym z nokii
i8000+i600=i8600 :D

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2010, 10:19:38 »
Hmm, znam wiele podobnych skrótów (CFA, CFNA, CFB, CW, itp), ale nie spotkałem się z CFC. Zapewne Call Forwarding Cośtam :))

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
  • Sprzęt: MIO A701 + 8GB -> HTC KAISER + 8GB -> Omnia 2
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2010, 13:38:37 »
http://www.modaco.com/content/b7610-omnia-pro-b7610-modaco-com/297663/cfc-active/# post nr 5 ;-)

CFC = (Call Forwarding Condition)
CFC Active means, you set up a call forwarding by yourself or some of the GSM operators do it by themselves to inform you who called you while your phone is switched off or unreachable.

So this is not a problem.

To get rid of it, reach the call settings on your phone and deactivate all the call forwarding or divert.
CFC Active warning will disappear...

*

Offline phr34k

• *
  • 92
  • Sprzęt: Galaxy S III
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 02, 2010, 15:16:08 »
http://www.modaco.com/content/b7610-omnia-pro-b7610-modaco-com/297663/cfc-active/# post nr 5 ;-)

CFC = (Call Forwarding Condition)
CFC Active means, you set up a call forwarding by yourself or some of the GSM operators do it by themselves to inform you who called you while your phone is switched off or unreachable.

So this is not a problem.

To get rid of it, reach the call settings on your phone and deactivate all the call forwarding or divert.
CFC Active warning will disappear...
Czyli dokładnie to samo co napisałem wyżej...
folekkutno> faktycznie jeśli chodzi o ten celownik to ma coś wspólnego z gpsem.
Program jest bogiem, download nałogiem, hasło zabawą, google podstawą.