ActiveSync nie wykrywa telefonu.

• 8 Odpowiedzi
  • 7635 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline swiro84

• 12
  • Sprzęt: Samsung GT-I9300 S III
ActiveSync nie wykrywa telefonu.
« dnia: Listopad 21, 2009, 18:47:19 »
Witam.
Mam problem z programem, który jest w temacie. Pozwoliłem sobie zapodać ten topic gdyż nie znalazłem na forum tego co chciałem ;]
Co mam zrobić by ActiveSync widział mój telefon bo nie mogę powrzucać do niego tego co chcę i gdzie chce :/
Wygląda to tak: Podłączam omnie II pod usb i AS zaczyna mielić, ale na końcu wyskakuje info, że nie połączył.
Telefon jest zainstalowany na kompie i komputer nie miał problemu ze znalezieniem go, a AS ma. Co jest nie tak?

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: ActiveSync nie wykrywa telefonu.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2009, 21:00:54 »
Jaki masz system w kompie? Mam nadzieję, że nie masz Visty bądź W7 bo na nich AS nie chodzi. Jeśli nie to tam praktycznie nie ma potrzeby ingerowania - instalujesz na kompie i podłączasz telefon. Sprawdź w ustawieniach telefonu , w USB czy nie masz przypadkiem zaznaczonego wykrywania "karty pamięci" lub "mojej pamięci". Potem odinstaluj AS i zainstaluj ponownie ( oczywiście wersje 4.5 ).

*

Offline mistasz

• *
  • 96
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note- AryaMod V5
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2009, 21:16:28 »
Moje uwagi:
Karta Bluetootha wybierz telefon
Zakładka porty - poczekaj aż wszystkie wolne znajdzie
W Active Sync / ustawienie połączenia / "zaptaszkuj" zezwalaj na połączenia z:
W okienku ustaw port jeden z tych co wyświetliła karta bluetootha jako dostępne
Może się uda

*

Offline swiro84

• 12
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2009, 03:20:10 »
Jaki masz system w kompie? Sprawdź w ustawieniach telefonu , w USB czy nie masz przypadkiem zaznaczonego wykrywania "karty pamięci" lub "mojej pamięci". Potem odinstaluj AS i zainstaluj ponownie ( oczywiście wersje 4.5 ).
XP
Nie, nie mam. Mam ustawione w tel ActiveSync
Odinstalowywałem i instalowałem ponownie i nic.
Napisane: Listopad 22, 2009, 03:05:44
Moje uwagi:
Nie bardzo rozumiem. Jestem laikiem jeśli chodzi o palmtopy, a tym bardziej jeśli chodzi o Samsunga, bo to mój pierwszy Samsung. Ocb z tą kartą bluetooth i zakładką porty? gdzie to jest?
Resztę ustawiłem

*

Offline mistasz

• *
  • 96
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2009, 08:28:16 »
Jaki masz system w kompie? Sprawdź w ustawieniach telefonu , w USB czy nie masz przypadkiem zaznaczonego wykrywania "karty pamięci" lub "mojej pamięci". Potem odinstaluj AS i zainstaluj ponownie ( oczywiście wersje 4.5 ).
XP
Nie, nie mam. Mam ustawione w tel ActiveSync
Odinstalowywałem i instalowałem ponownie i nic.
Napisane: Listopad 22, 2009, 03:05:44
Moje uwagi:
Nie bardzo rozumiem. Jestem laikiem jeśli chodzi o palmtopy, a tym bardziej jeśli chodzi o Samsunga, bo to mój pierwszy Samsung. Ocb z tą kartą bluetooth i zakładką porty? gdzie to jest?
Resztę ustawiłem
Kartę od bluetootha chyba będziesz mial na dolnym pasku ekranu komputera a jak nie to otwórz z panelu sterowania.
Będziesz miał na tej karcie pokazane jakie urządzenia łączyły sie z komputerem
Podświetl Twój telefon (wg tego co piszesz to komp widzi go)
U góry karty wybierz zakładke porty i dalej wg. tego co juz pisałem, tj. ustaw dostępny port w AS
W telefonie załącz bluetooth i w AS daj połącz przez bluetooth (myślę że masz zaptaszkowane "zezwalaj innym urządzeniom na odnajdowanie mojego komputera / pozwól aby urządzenie było widoczne dla innych urządzeń")
Łączę sie cały czas po BT z 3 komputerami i jest OK. Po kablu chyba musisz mieć zaptaszkowane w połączeniach AC synchronizuj przez USB.
Nie wiem czy Ci to zadziała, bo też jestem laikiem w tych sprawach. Z tym sobie jakoś po mękach poradziłem i wiem jakie to upierdliwe :)

*

Offline swiro84

• 12
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2009, 09:11:59 »
Kartę od bluetootha chyba będziesz mial na dolnym pasku ekranu komputera a jak nie to otwórz z panelu sterowania.
Będziesz miał na tej karcie pokazane jakie urządzenia łączyły sie z komputerem
Podświetl Twój telefon (wg tego co piszesz to komp widzi go)
U góry karty wybierz zakładke porty i dalej wg. tego co juz pisałem, tj. ustaw dostępny port w AS
W telefonie załącz bluetooth i w AS daj połącz przez bluetooth (myślę że masz zaptaszkowane "zezwalaj innym urządzeniom na odnajdowanie mojego komputera / pozwól aby urządzenie było widoczne dla innych urządzeń")
Łączę sie cały czas po BT z 3 komputerami i jest OK. Po kablu chyba musisz mieć zaptaszkowane w połączeniach AC synchronizuj przez USB.
Nie wiem czy Ci to zadziała, bo też jestem laikiem w tych sprawach. Z tym sobie jakoś po mękach poradziłem i wiem jakie to upierdliwe :)
Nie mam na dolnym pasku ;] W panelu sterowania również nie mam nic z BT  :wink:
Siedziałem od wczoraj do teraz (9:00) i nie spałem żeby to rozgryźć i się udało  :D Synchronizuję go teraz  :wink: Nie wiem co się stało, że zadziałało, ale chodzi :) Jeszcze chyba WMP10 muszę machnąć bo mam 9 bodajże żeby mi media synchronizowało...
Dzięki w ogóle za poświęcony czas i próbę pomocy :)
Mam jeszcze kilka pytań:
- Czy folder który mi się utworzył na pulpicie od synchronizacji musi być gdzie się pokazał czy mogę go przenieść np na inną partycję?
- Jak mam wrzucać np muzykę czy foty na tel., bo gdy poprzenosiłem te rzeczy do folderu który mi się utworzył  i ActiveSync zaczął synchronizację to w tel wyskakuje komunikat: "Ilość wolnej pamięci magazynu jest krytycznie mała..." A wrzuciłem dopiero może z 300MB (mam Omnie 8GB) :(
Gdzie mam dawać dzwonki, muzykę, foty etc. żeby było ok i nie sypało mi takimi komunikatami?
To ma coś wspólnego z pamięcią główną i pamięcią RAM? Bo mam całą zawaloną. 0 wolnego :(
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 09:27:30 wysłana przez swiro84 »

*

Offline mistasz

• *
  • 96
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2009, 11:41:32 »
Jak Ci sie otworzy AS to u góry kliknij "Exploruj" i widzisz wszystko co w telefonie masz. Ja synchronizuje z Outlookiem kontakty, terminy i zadania. Reszta ręcznie.
Najlepiej wszystkie pliki pchać na kartę pamięci, w ostateczności w "moja pamięć". Jedynie zauważyłem że dzwonki "lubią" być luzem w folderze Windowsa.
Może upycha Ci wszystko w pamięci głównej i dlatego burzy sie że mało pamięci?

*

Offline swiro84

• 12
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2009, 13:16:23 »
Najlepiej wszystkie pliki pchać na kartę pamięci, w ostateczności w "moja pamięć".
Może upycha Ci wszystko w pamięci głównej i dlatego burzy sie że mało pamięci?
No właśnie próbuję dawać na te moje 8GB, ale póki co wszystko idzie na RAM :/ Czyli jak w eksploruj zacznę wrzucać np. muzykę do moja muzaka; jakieś tam filmy do moje video etc., to będzie szło na kartę - tak? Bo ja już nie wiem jak mam to wgrać na te 8GB, a nie na RAM...
Może jest jakieś proste rozwiązanie, a ja szukam dziury w całym ;] Na moim byłym SE C905 nie było z tym problemu ;] Wrzucałem na koma i nie było, że ram czy karta ;p Musiało pasować :) A Tu jak na razie same problemy wynikające zapewne z mojej nie wiedzy ;] Nawet głupich dzwonków nie wrzuciłem od wtorku (wtedy posiadłem Omnie) :(

*

Offline mistasz

• *
  • 96
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2009, 14:31:21 »
Zagadaj na moje GG