Witam.
Mam problem z ustawieniem Bluetooth. Powiedzmy że kolega ma mi wysłać przez BT jakieś zdjęcie. On uruchamia BT i ja.
I niby wszystko fajnie, ale ja jak używam Samsung Today i tam w Ustawieniach (na dole) jest uruchomienie BT

I nacisnę na nią to uruchamia się BT ale tak jakby jest niewykrywalny dla innych (widzimy w górnym pasku Windowsa ikonkę BT). Trzeba mieć mnie w urządzeniach ulubionych żeby się połączyć, bo inaczej nikt nie będzie widział że ma uruchomiony BT.
Ale jak wejdę w ustawienia

I tutaj nacisnę "Pozwól aby to urządzenie było widoczne dla innych urządzeń" to pojawia się ikonka BT z takim okiem co oznacza że jestem widoczny dla innych.
Gdy używałem SPB Mobile Shell 3.5.3 to tam gdy uruchamiało się BT, to jest wybór albo widoczny, albo nie widoczny i to było dobre.
Ale gdy zrezygnowałem z SPB MS to mnie to meczy, bo nie chce mi się wchodzić za każdym razem w Ustawienia BT i to zmieniać, tylko chciałbym zrobić tak, że gdy nacisnę na skrót/ikonkę BT to ona mi automatycznie uruchomi tą funkcje że jestem widoczny dla innych.
I tu moje pytanie... Czy jest to możliwe, a jeżeli tak to jak mam to zrobić?