[i8000]Omnia II feat. HTC Sense 2.5, English JC1 - WM 6.5.5 build 23551

• 3 Odpowiedzi
  • 2528 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
Znalazłem w sumie przypadkiem nowy ROM zrobiony na podstawie JC1 z Windows Mobile 6.5.5
Oto zamieszczam oryginalny wątek na MoDaCo:
http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/305622/rom-omnia-ii-feat-htc-sense-2-5/Działa w miarę stabilnie, dużo szybciej niż Leo Fusion beta 2, jest oczywiście po angielsku....
A zresztą wszystko pisze na MoDaCo.
Ja gdy zainstalowałem miałem 70mb wolnego RAM-u i 215mb wolnego miejsca na telefonie.
Zapraszam do testowania i czekam na wasze opinie

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Odp: [i8000]Omnia II feat. HTC Sense 2.5, English JC1 - WM 6.5.5 build 23551
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2010, 10:16:12 »
Chwile temu wywaliłem ten rom. Działał lepiej niż LeoFuzion, ale to ciągle za wolno by normalnie używać urządzenia. STRASZLIWIE wielkie miałem na nim leaki pamięci. Gdy troche się pobawiłem w ciągu kilka godzin wolny ram spadał do 15MB i trzeba było resetowac. Dodatkowo bardzo szybko wyczerpywał baterie, a po podkręceniu CPU na 900MHz od razu fon się wieszał. Na Wm61 działał nawet na 1000MHz.
Dodatkowo, pewnie z powodów błędów WM655 co jakiś czas po kliknięciu na górną belke gdzie jest samsungowy menadżer połączeń ekran "podskawikał" o jedno pole w góre i pomiędzy dolną belką a ikonkami sense robiłe się wolne miejsce, a ucinało góre. Tak samo programy były uciete. W Total Commanderze nie dało się zmieniąć katalogów, bo góra programu znikała pod górną belką. Wróciłem do duże lepszego, szybszego i pozbawionego tych błędów romu KC WM61 z Sense 2.1 .
Ten rom ma tylko jeden wielki problem przy mojej konfiguracji, po około tygodniu bez resetu, bo resecie system już sie nie podnosi i konieczny jest hardereset. Inni użytkownicy na modaco nie pisza o tym problemie wiec to może być problem z softem jaki mam zainstalowany. Używam wiec SPB Backup i co 4 dni robie backupa i automatyczny reset.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2010, 16:37:47 »
Faktycznie trzeba przyznać że są dość spore wycieki pamięci, ale jak trochę skonfigurowałem ROM to nie jest tak strasznie źle.
Utrzymuje się tak na poziomie 30-40 mb.
Ale faktycznie nie jest jeszcze tak jak można było sobie tego życzyć.
Jednak zawsze można się pobawić, i ja myślę że zostanę przy tym Romie aż do nowej wersji ROM-u mirka.
Pozdrawiam

*

Offline tomson93

• **
  • 111
  • HTC Desire HD
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2010, 17:32:06 »
Ja używam tego romu już dobre 12 dni i jak na razie nie miałem większych problemów . Fakt ten bud z ucinaniem obrazu przy górnej belce miałem z 2 razy , ale pozatym nie widze bugów . ( 4 dni temu wyszedł 1 fix poprawiający to i owo więc jest coraz lepiej poza tym  za ok 2 tygodnie wychodzi nowsza wersja oparta na JD1 więc bedzie zdecydowanie lepiej . Mi jak narazie ten rom pasuje a co do wycieków ramu to raz na 4 dni cleanRam na levelu 3 i cały ram wraca bez SR .