[i8000] Zmiana piosenek bez odblokowywania telefonu Omnia 2

• 26 Odpowiedzi
  • 5319 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
[i8000] Zmiana piosenek bez odblokowywania telefonu Omnia 2
« dnia: Marzec 13, 2010, 20:52:22 »
A więc w tym temacie mam zamiar zapytać się o jedną rzecz która mnie bardzo męczy.
Chciałbym zrobić tak że jak mam włączony odtwarzacz muzyki i sobie zablokuje telefon, to żeby zmienić utwór trzeba odblokować O2 i dopiero nacisnąć na przycisk.
A ja jak siedziałem na kiblu wpadłem na świetny pomysł żeby zrobić jakiś programik czy coś w tym stylu żeby zrobić tak że jak mamy zablokowane urządzenie to żeby dało się zmieniać utwory bez odblokowywania.
Ja wymyśliłem że dobrze by było tak, że jak chcemy następny utwór to żeby przytrzymać przycisk boczny od pogłaśniania, a jak byśmy chcieli poprzedni to przytrzymać przycisk boczny od przyciszania.
I właśnie czy jest to wykonalne??
A może wcześniej już ktoś wpadł na ten pomysł i zrobił to???
Jak ktoś rozwiąże ten problem to zyska w moich oczach wielki szacunek
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 22:01:16 wysłana przez beju »

*

Offline MCRavel

• *
  • 62
  • THE MUSIC F@CTORY
  • Sprzęt: Samsung I8000 OMNIA II (8GB)
Odp: Zmiana piosenek bez odblokowywania telefonu Omnia 2
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2010, 21:08:09 »
WiTaM
A może do przełączania utworów można by wykorzystać żyroskop czy jak to się nazywa?
Tak jak to ma np Sony W595 w prawo utwór do przodu w lewo utwór do tyłu ??
Może ktoś chęty napisze taki programik

PozDawIam
Samsung I8000 Omnia II (8GB)

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2010, 22:27:03 »
ja tam nie rozumiem w czym problem.. slucham czasami piosenek na zestawie stereo bt jabry na ktorym mam przyciski stop play i do przodu i do tylu utwor i jest to w pelni kompatybilne z odtwarzaczem core player i chyba z systemowym takze.. tak wiec ja omnii w ogole nie wyjmuje z kieszeni :)

a blokada chyba wlasnie na tym polega zeby zaden przycisk nie byl aktywny wiec chyba pomysl jest sprzeczny z zalozeniem :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2010, 23:00:28 »
No nie wiem.
Nie wszyscy mają słuchawki z takim pilocikiem (ja np. nie mam)
W każdym SE jest taka opcja że jak się przytrzyma klawisz od głośności to wtedy się zmienia utwór.
W SE nie ma z tym problemu, więc nie wiem czemu miało by się źle dziać w naszej Omnii?

A z tym żyroskopem to raczej bardzo kiepski pomysł. Zero praktycznego zastosowania. Totalna Beznadzieja. Jak bawiłem się tym w SE to tragedia. Jeżeli już to tak jak ja mówię...

*

Offline codeine

• 49
  • Sprzęt: SAMSUNG GALAXY GIO
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 13, 2010, 23:10:48 »
Pewne niedogodności z słuchaniem muzy na PDA zawsze zostaną.W końcu to PDA.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 14, 2010, 00:25:25 »
Pewne niedogodności z słuchaniem muzy na PDA zawsze zostaną.W końcu to PDA.
Nieprawda! Da się!!! Problem polega na tym, że trzeba wrócić do romów bazujących na WM6.1. Tam JEST MOŻLIWA obsługa playera muzycznego z poziomu ekranu blokady. Bardzo zresztą fajna i wygodna i sporo osób na MoDaCo tęskniło za tym rozwiązaniem po pojawieniu się romów z WM6.5 Zresztą spytaj o opinię pozostałych, którzy kupili O2 po premierze światowej, czyli na parę miesięcy przed premierą w Europie/Polsce.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 14, 2010, 00:48:16 »
Zgadzam sie przedmowca  :)

*

Offline codeine

• 49
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 14, 2010, 09:00:29 »
Chodziły mi tak ogólnie ,że pda to nie ipod przeznaczony do słuchania mp3.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 14, 2010, 09:09:26 »
Prawda, ale akurat Omnia 2 gra całkiem nieźle.

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 14, 2010, 18:54:42 »
Są dwie możliwości: trzeba mieć aktywny ekran blokady Samsunga (tego na pewno nie ma na 6.5?), albo zainstalować s2u2 + s2p.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 14, 2010, 19:10:06 »
Wciskanie jakiegokolwiek przycisku na pda, czy na wyświetlaczu nie ma sensu. Nie po to chowa się tą cegłę do kieszeni, żeby wyciągać co chwilę. W starszych telefonach sterować playerem można było przyciskiem od mikrofonu. I to jest jedyne słuszne rozwiązanie - jeżeli już się ktoś uprze słuchać na pda. Pytanie czy ten przycisk w ogóle działa przy odbieraniu rozmów? Ja nie mogłem się z nim dogadać.

*

Offline codeine

• 49
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 14, 2010, 20:24:42 »
Prawda, ale akurat Omnia 2 gra całkiem nieźle.
No gra świetnie jak na PDA.Jak sobie przypomnę jak muzy na wizardzie ,albo g900 słuchałem.(fuu)

*

Offline karwi1

• 30
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-I8000 OMNIA II
Odp: [i8000] Zmiana piosenek bez odblokowywania telefonu Omnia 2
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 01, 2010, 15:08:02 »
Przeglądając temat,mam mały problemik z core playerem.Otóż gdy w trakcie słuchania muzyki na tym programiku,przy blokowaniu ekranu,program przestaje odtwarzac muzyke.Nie wiem czym to jest spowodowane ale nie chce wkładać telefonu do kieszeni bez blokady ekranu co moze spowodowac spore zuzycie energi przy podswietlonym ekranie i przypadkowym wcisnieciu przycisków.Proszę o pomoc :(

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 01, 2010, 19:54:54 »
W ustawieniach programu przypisz sobie wygaszanie ekranu pod jakiś przycisk sprzętowy.

*

Offline karwi1

• 30
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 01, 2010, 20:14:30 »
W ustawieniach programu przypisz sobie wygaszanie ekranu pod jakiś przycisk sprzętowy.

No właśnie nie wiem jak to zrobić bo program nie jest w PL ;(

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 01, 2010, 21:00:12 »
Słownik w dłoń i do boju :P

*

Offline karwi1

• 30
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 02, 2010, 14:42:26 »
Słownik w dłoń i do boju :P

Zanim mi sie to uda to miną wieki.No cóż,dziękować

*

Offline Lew

• 17
Odp:Przy okazji...
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:01:44 »
Czy jest w O2 ręczny equalizer ? Tak aby samemu ustawić brzmienie muzy a nie korzystać z już przygotowanych ustawień ?
Ernet
----------
Navroad 560 + AM PL

*

mgcompany

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 06, 2010, 13:33:29 »
Nie, ale możesz spróbować zainstalować SRS WoW HD i w nim się pobawić, steruje jakością dźwięku w całym systemie, możliwości jego są dosyć duże, tylko trzeba pamiętać, by wyłączyć efekty w programach do odtwarzania audio/video, bo można wtedy mocno zniekształcić dźwięk.

*

Offline SirAdi

• 2
  • Sprzęt: Omnia II i8000
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 17, 2010, 19:34:31 »
Tez słucham dużo muzyki na Omni i też mnie problem przezucania/przewijania utworów irytuje. Nokia robi fajnego pilota z wyjściem jack, którym można przekładać utwory a do tego jeszcze podłączyć swoje słuchawki. Pilot oznaczony jest jako AD-54. Poszedłem do salonu Noki i podłączyłem pilota do telefonu i słuchawki do pilota. Muzyke było słychać ale już funkcje pilota jak przewijanie, pauza itd nie działały. Testowałem na wbudowanym odtwarzaczu (touch player?), może na innym by działało ?. A to wszystko wina Samsunga, że jego pilot nie ma tak potrzebych funkcji ...

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 17, 2010, 20:50:16 »
funkcje te dzialaja na BT 3030 (bluetooth stereo Jabry)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 18, 2010, 08:48:01 »
Przeglądając temat,mam mały problemik z core playerem.Otóż gdy w trakcie słuchania muzyki na tym programiku,przy blokowaniu ekranu,program przestaje odtwarzac muzyke.
Używaj wygaszacza S2U2. Z nim CP i TCPMP graja przy zablokowanym urządzeniu.
A zamiast CP/TCPMP jak użyjesz S2P możesz sterować playerem przy zablokowanym telefonie.

*

Offline Wieta

• 45
  • Sprzęt: PDA I8000NXXJF5 CEC I8000XEOJF4 TEL I8000XXJF1
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 01, 2010, 11:30:01 »
funkcje te dzialaja na BT 3030 (bluetooth stereo Jabry)

Witam

Proszę o poradę. Jaki słuchawki ze pilotem są kompatybilne?
I jakie najlepiej wybrać aby można swobodnie słuchać muzyki i zmieniać utwory.

Pozdrawiam

Wieta

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 01, 2010, 14:11:25 »
Polecę Ci dowolne słuchawki BT, lepsze to niż słuchawki na przewodzie. Ja używam Motoroli HT820. Tanie, jakość dźwięku przyzwoita, a do tego mam pełną sterowalność (naprzód, wstecz, pauza, play i głośność).
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline Wieta

• 45
  • Sprzęt: PDA I8000NXXJF5 CEC I8000XEOJF4 TEL I8000XXJF1
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 02, 2010, 16:13:45 »
Polecę Ci dowolne słuchawki BT, lepsze to niż słuchawki na przewodzie. Ja używam Motoroli HT820. Tanie, jakość dźwięku przyzwoita, a do tego mam pełną sterowalność (naprzód, wstecz, pauza, play i głośność).

Raczej szukam słuchawek na kabelku z mikrofonem i możliwością zmiany piosenek za pomocą pilota.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 02, 2010, 21:44:27 »
Hmm, słuchawki, które posiadam mają mikrofon, de facto bardzo dobry, bo kierunkowy, słuchawki te służą oczywiście jako normalny zestaw BT do rozmów. Ale ok, tyle tylko, że możesz długo szukać zestawu na przewodzie z pilotem :/
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline Manlim

• 13
  • Sprzęt: Samsung GT-I8000
[Solved] Rozwiązanie problemu z 1 posta
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 02, 2010, 22:04:18 »
Witam.

Jest możliwość zmiany piosenek przy zablokowanym urządzeniu, i to bez żadnych CorePlayerów czy S2S.. coś tam. Bez zbędnego kombinowania.

W załączeniu ekran blokady autorstwa Samsunga znany z WM6.1 działający bardzo dobrze na WM6.5. Po instalacji (obowiązkowo w pamięci urządzenia) restartujemy telefon. Zastępuje on klasyczny ekran blokady w WM6.5. Wygląda estetycznie i można zmieniać utwory/stacje radiowe przy zablokowanym urządzeniu. Włączamy muzykę w TouchPlayerze, wygaszamy urządzenie guzikiem blokady. Jeśli chcemy zmienić utwór, naciskamy krótko guzik blokady by zapalić ekran ale nie odblokować telefon, wtedy ślizgamy palcem po ekranie od samej góry do środka. Pojawiają nam się kontrolki zmiany utworów + play/pauza. Do tego podczas blokady pojawiają nam się okładki z utworów na ekranie. To samo możemy robić w przypadku Radia FM.

Sprawdziłem działanie na WM6.5 ale nie na WM6.5.X. Na wcześniejszym działa rewelacyjnie. Jest tylko 1 mały minus. Przy używaniu tego ekranu blokady nie da się odblokować urządzenia poprzez dłuższe przytrzymanie guzika blokady, trzeba to robić przez przytrzymanie ikony blokady na ekranie. Mała niedogodność ale coś za coś.

Plik wygrzebałem bodajże z Modaco.com lub z XDA-Developers ale niestety nie pamiętam dokładnie skąd i nie jestem autorem tego pliku, więc nie biorę żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody i nie udzielam wsparcia.

Odinstalowanie wygląda następująco: wchodzimy w jakiś task manager, zabijamy proces (lockscreen.exe lub bardzo podobna nazwa), idziemy do Usuń Programy i usuwamy Sumit_Lockscreen. Wraca nam klasyczny ekran blokady.

Co do słuchawek bezprzewodowych stereo, gorąco polecam SonyEricsson HBH-DS780 http://www.sonyericsson.com/cws/products/accessories/overview/hbh-ds980?cc=pl&lc=pl
Jakość dźwięku rewelacyjna, wzorowa współpraca z OmniąII, dość długa żywotność baterii, plus wbudowane sterowanie utworami, multipoint (możliwość połączenia z kilkoma urządzeniami na raz), wyświetlacz a na nim dostęp do książki telefonicznej i spisu połączeń po imieniu i nazwisku. Przy zastosowaniu odpowiedniego stacku bluetooth w telefonie (bodajże ms bt stack z buildu 21028) wyświetlają się nazwy utworów z media playera na wyświetlaczu w słuchawkach. Cena może odstraszyć ale warte są każdego grosza.

Przepraszam ze może zabrzmiało to jak reklama ale po prostu je mam i jestem BARDZO zadowolony i nigdy juz nie mam zamiaru wracać do przewodowych słuchawek.

Jeśli ktoś szuka przewodowych słuchawek z pilotem do sterowania utworami, jedyne co mogę polecić to coś od samsunga, jeśli w ogóle mają takie coś. Inne, np od Nokii prawdopodobnie nie będą działać z OmniąII, bo pewnym jest że samsung zastosował jakiś autorski sposób na kontrole urządzeniem z pewnością niekompatybilny z innymi słuchawkami. Jeśli samsung nie oferuje w ogóle takiego rozwiązania, wtedy jedynie słuchawki Stereo BT.

Sammy GT-I8000 >>NXXJG2<<