Witam.
Jest możliwość zmiany piosenek przy zablokowanym urządzeniu, i to bez żadnych CorePlayerów czy S2S.. coś tam. Bez zbędnego kombinowania.
W załączeniu ekran blokady autorstwa Samsunga znany z WM6.1 działający bardzo dobrze na WM6.5. Po instalacji (obowiązkowo w pamięci urządzenia) restartujemy telefon. Zastępuje on klasyczny ekran blokady w WM6.5. Wygląda estetycznie i można zmieniać utwory/stacje radiowe przy zablokowanym urządzeniu. Włączamy muzykę w TouchPlayerze, wygaszamy urządzenie guzikiem blokady. Jeśli chcemy zmienić utwór, naciskamy krótko guzik blokady by zapalić ekran ale nie odblokować telefon, wtedy ślizgamy palcem po ekranie od samej góry do środka. Pojawiają nam się kontrolki zmiany utworów + play/pauza. Do tego podczas blokady pojawiają nam się okładki z utworów na ekranie. To samo możemy robić w przypadku Radia FM.
Sprawdziłem działanie na WM6.5 ale nie na WM6.5.X. Na wcześniejszym działa rewelacyjnie. Jest tylko 1 mały minus. Przy używaniu tego ekranu blokady nie da się odblokować urządzenia poprzez dłuższe przytrzymanie guzika blokady, trzeba to robić przez przytrzymanie ikony blokady na ekranie. Mała niedogodność ale coś za coś.
Plik wygrzebałem bodajże z Modaco.com lub z XDA-Developers ale niestety nie pamiętam dokładnie skąd i nie jestem autorem tego pliku, więc nie biorę żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody i nie udzielam wsparcia.
Odinstalowanie wygląda następująco: wchodzimy w jakiś task manager, zabijamy proces (lockscreen.exe lub bardzo podobna nazwa), idziemy do Usuń Programy i usuwamy Sumit_Lockscreen. Wraca nam klasyczny ekran blokady.
Co do słuchawek bezprzewodowych stereo, gorąco polecam SonyEricsson HBH-DS780
http://www.sonyericsson.com/cws/products/accessories/overview/hbh-ds980?cc=pl&lc=plJakość dźwięku rewelacyjna, wzorowa współpraca z OmniąII, dość długa żywotność baterii, plus wbudowane sterowanie utworami, multipoint (możliwość połączenia z kilkoma urządzeniami na raz), wyświetlacz a na nim dostęp do książki telefonicznej i spisu połączeń po imieniu i nazwisku. Przy zastosowaniu odpowiedniego stacku bluetooth w telefonie (bodajże ms bt stack z buildu 21028) wyświetlają się nazwy utworów z media playera na wyświetlaczu w słuchawkach. Cena może odstraszyć ale warte są każdego grosza.
Przepraszam ze może zabrzmiało to jak reklama ale po prostu je mam i jestem BARDZO zadowolony i nigdy juz nie mam zamiaru wracać do przewodowych słuchawek.
Jeśli ktoś szuka przewodowych słuchawek z pilotem do sterowania utworami, jedyne co mogę polecić to coś od samsunga, jeśli w ogóle mają takie coś. Inne, np od Nokii prawdopodobnie nie będą działać z OmniąII, bo pewnym jest że samsung zastosował jakiś autorski sposób na kontrole urządzeniem z pewnością niekompatybilny z innymi słuchawkami. Jeśli samsung nie oferuje w ogóle takiego rozwiązania, wtedy jedynie słuchawki Stereo BT.