[i8000] Zablokowalo I8000 - Simlock

• 2 Odpowiedzi
  • 1444 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[i8000] Zablokowalo I8000 - Simlock
« dnia: Marzec 03, 2010, 11:16:00 »
Witam! Pisze w po raz pierwszy a nigdzie nie moglem znalezc podobnego przypadku. Jakis czas temu nabylem Omnie II. Telefon byl wziety w Orange ale wiadomo jak ten ROM dziala. Tak wiec po przeczytaniu postow z forum zmienilem ROM na JB1. Wszystko dzialalo super, poprawila sie szybkosc i mozliwosci sprzetu. Niestety 2 dni temu w czasie dnia wyskoczyla mi ikonka nadajnika i wykrzyknika przy nim. Cos w stylu przelaczenia tel w tryb lotu. Probowalem przelaczac na lot i spowrotem na tel. ale nic nie daje. Nadmienie ze mam karte SIM z Orange. Probowalem inna z Orange i caly czas to samo. Juz chcialem oddac tel. do serwisu ale mialem pod reka karte Plusa. No i ku mojemu zaskoczeniu zadzialalo. Telefon widzi siec i mozna dzwonic. Spotkaliscie sie moze z podobnym przypadkiem?? Probowalem ponownie wgrywac ROM ale nic to nie zmienia. Z gory dziekuje za jakas podpowiedz!
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 22:27:31 wysłana przez beju »

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Odp: Zablokowalo I8000 - Simlock
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2010, 12:43:35 »
oddac tel. do serwisu ale mialem pod reka karte Plusa. No i ku mojemu zaskoczeniu zadzialalo. Telefon widzi siec i mozna dzwonic. Spotkaliscie sie moze z podobnym przypadkiem?? Probowalem ponownie wgrywac ROM ale nic to nie zmienia. Z gory dziekuje za jakas podpowiedz!
Tel z Orange?
Najwyraźniej Secany zrobił ci dowcip, i ustawił simlocka na plusa. Bo tylko on potrafi ściągnąć i załozyć sima.
Przyznaj się, nie robiłeś mirrora jego romów?
No chyba że ktoś z polskiego serwisu samsunga ci ten numer wywinął.

; )))

Odp: Zablokowalo I8000 - Simlock
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2010, 14:26:33 »
Hmmmm. Rom mysle ze ten ktory wszyscy sciagaja. Jest mozliwosc odblokowania telefonu?? Jezeli wgram inny ROM to sie odblokuje?? Co tu robic?? :O

Połączone: Marzec 04, 2010, 11:09:44
Nikt nic nie wymysli????
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 11:09:44 wysłana przez jurasr »