[i8000] Wycieki pamięci i w romach z WM6.1...

• 7 Odpowiedzi
  • 1613 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
[i8000] Wycieki pamięci i w romach z WM6.1...
« dnia: Marzec 09, 2010, 23:03:55 »
Witam,
jak w temacie. Po dwóch tygodniach po ostatnim softresecie ilość wolnej pamięci RAM spadła do ok 40MB i po uruchomieniu np. Opery inne programy działające w tle są ubijane. Wycieki oczywiście znacznie mniej uciążliwe niż w przypadku romów z WM6.5, gdzie działo się to na poczekaniu ale już mam trochę dość walki o każdy wolny MB :/

PS>Cóż... W efekcie jutro powinno przyjechać do mnie urządzenie, które ma 578MB RAM na pokładzie...
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 22:09:41 wysłana przez beju »

*

Offline kris89

• **
  • 207
  • Sprzęt: iTelefon 4 - iOS 4.3 b1
Odp: Wycieki pamięci i w romach z WM6.1...
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2010, 23:19:26 »
Musisz opierniczyc tego pana link Zeby sie wzial do roboty i cos zrobil z wyciekami, bo on sprytny, madry, ale chyba len ;)  (skoro jeszcze tego nie zrobil)

Tak na powaznie to 2tyg dzialania to spore wyzwanie, nie wiem jak dolkadnie wygladala kwestia poprzednich wersji ale ja swojego wizarda (z WM 6.1) co kilka dni soft-resetowalem. Nie wiem czy mozna calkowicie wyeliminowac wycieki.

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2010, 23:43:59 »
Nie wiem czy mozna calkowicie wyeliminowac wycieki.
:) Pewnie nie bardzo, ale po pierwsze primo - pda to dla mnie jedno z narzędzi pracy, po drugie primo - ze względu na infrastrukturę sieciową w firmie i polisy bezpieczeństwa jestem zasadniczo skazany na WM. Ta przymusowa zsyłka nawet tak bardzo mnie nie boli, bo w sumie lubię ten system za jego elastyczność no i po wielu latach użytkowania czuję się na nim jak "w domu".

Omni 2 pozbywać się nie będę, mam do niej sentyment jak do kilkunastu innych pda/smartphonów w mojej szafie :D Co się stało z Twoją O2? Skąd te wspomnienia w podpisie?

*

Offline kris89

• **
  • 207
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2010, 23:57:40 »
Mimo wszystko sadze ze soft-reset raz na kilka dni to nie jest duzy problem.

Jesli chodzi o moja O2 to bylem zmuszony ja sprzedac (glownie z braku czasu).

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2010, 00:16:09 »
Taa wycieki..w porownaniu do 6.5 to w 6.1 wycieki nie istnieja.
Zauwazylem ze za wycieki czesto odpowiada su2u,
czegos takiego nie uzywam i nie obserwuje wyciekow ( wielkich )
W zasadzie telefon restartuje tylko pzy gotowaniu romu czyli ok raz na 2 - 3 tygodnie.
Teraz np. po 2 tygodniach mam 92 MB ramu z spb. Wiec 6.5 przy tym to moze sie....sami wiecie  :grin:

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2010, 07:07:01 »
PS>Cóż... W efekcie jutro powinno przyjechać do mnie urządzenie, które ma 578MB RAM na pokładzie...
HD2 też ma wycieki ramu, a nie ma na niego WM61(chyba że czegoś nie wiem). Dwa tygodnie to b.dobry uptime. Sądzisz że HD2 tyle wytrzyma?
Jeżeli wcześniej nagrywałeś swoje rozmowy, to możesz o tym zapomnieć.

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2010, 18:12:42 »
:) Omni 2 nie zamierzam się pozbywać, obu będę używał jednocześnie przez jakiś czas. Wygra lepszy (lepiej spełniający moje oczekiwania), przegrany za karę wyląduje w szafie albo kieszeni mojego brata :) BTW - Round 1! Fight!

*

Offline kris89

• **
  • 207
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2010, 18:48:21 »
Ja chetnie przyjme. Juz sie stesknilem za O2, poza tym nie mam na czym ROMow testowac ;)