A na wm 6.5.3 tez w tych granicach się utrzymuje? Chodzi mi o ROM bez żadnych Sense czy SPB itd
Sense HTC na Omnii to porażka.
Ja pisałem o SPB3.5.5 nie w gotowanej w rom i nakładce MSSense, co nie jest tym samym co HTC sense.
Spb dogrywam na czysty rom i wywalam wszystkie rejestry które mają wpływ na działanie okien z których nie korzystam, łącznie z dolną belką, jest mi niepotrzebna ,do obsługi połączeń używam Inesoft i on obsługuje kontakty i ikonki powiadamiające o nadchodzących połączeniach. Nie mam karuzeli. Używam tylko dwóch okien - livestyle i profesional i tyle tylko okienek ukazuje się po naciśnięciu(bardzo mały przycisk ukryty) karuzeli. Pu naciśnięciu pogody otwiera mi się okno dogranego SPBWeather, po naciśnięciu zegara dograny SPBTime, alarmu - alarm SPBTime, po naciśnięciu kalendarza - oryginalny samsunga.
Dzisiaj po 40 godzinach ramu mam 81.2, wczoraj pisałem że jest 79mb, a więc przybyło ponad 2mb, bez
uruchamiania clenram,nie używam tego - program który udaje że coś robi, równie dobrze można uruchomić IGO czy inny duży program, też wam uwolni trochę pamięci w zależności od aktualnego stosu. Używam sktols który po odpowiednim skonfigurowaniu działa znakomicie, jest to potężny kombajn działający w tle, warto sprawdzić i się go nauczyć ,nawet kosztem HR.
Potwierdzam - przy starcie różnie od 89.20 do 90,30, przy użytkowaniu nigdy nie spadł poniżej 75mb (średnio 79mb) przy zamkniętych programach i uruchomionych procesach - średnio 25 procesów. Dodam tylko że SPB jest wstanie zająć nawet 12 mb i więcej(sprawdzałem), mi z nakładką MSSense zajmuje przy uruchomieniu 2.7mb pózniej utrzymuje się w granicach 3.5 mb.Uruchamiam często 4,5 programów . Doświadczalnie uruchamiam więcej programów wtedy spadnie do 15mb i system w tle bez zwiech zabija procesy by przywrócić ram.
Dla mnie miarą sprawności systemu nie jest to, jak długo telefon wytrzymuje bez resetu, a to, by był szybki i nie zatrzymywał procesów nawet na krótką chwilę, gdybym musiał robić reset nawet codziennie, zrobiłbym to, bo to ja decyduję o jego wstrzymaniu a nie on, najważniejsze by system był sprawny.Pamiętajcie, przede wszystkim to jest telefon.
Tu się zwrócę do Ryrzego - przepraszam za przekręcenie nicka i dzięki za bdb rom [i8000][WM6.5][HTC Sense & Normal][21911][PL] - by Ryrzy, jest naprawdę dobry, jest niezawodny.
Do Barr2 na omni 1 miałem przez rok któryś z twoich romów 6.1, był niezawodny.
Do Mirek190 - nie miałem twojego roma choć kusiło mnie by go sprawdzić, nie przejmuj się tym co tu piszą, zawsze się znajdą tacy u ciebie Barra, Ryrzego, ludzie którzy gdyby nie tacy jak wy, po tygodniu oddali by swoje telefony do komisu.
Nie wystarczy kupić, trzeba jeszcze się nauczyć WM, ja się nadal uczę, nie pamiętam jak długo i nie pamiętam nawet nazw tych pierwszych dotykowców gdzie system trzeba było postawić nie po HR, ale po soft resecie, gdzie bateria jak się wyładowała, nie było nic poza czystym romem
Połączone: [time]Wrzesień 13, 2010, 09:27:53[/time]
P.S
Pisałem o jednocześnie uruchomionych 4-ech, 5-u programach
Używam romu [WM6.5][HTC Sense & Normal][21911][PL] - by Ryrzy
http://www.modaco.pl/showthread.php?tid=958
Połączone: Wrzesień 13, 2010, 10:11:55
Dodaję screny w tle działa Resco Manager i Total Comander