[i8000] Gdzie kupił-eś/aś swoją Omnię 2?

• 7 Odpowiedzi
  • 971 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline phr34k

• *
  • 92
  • Sprzęt: Galaxy S III
[i8000] Gdzie kupił-eś/aś swoją Omnię 2?
« dnia: Luty 05, 2010, 13:41:34 »
Ciekaw jestem ile naszych Omni jest z zagranicy a ile kupionych w kraju...
Jakieś sugestie co do ankiety mile widziane.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 00:18:29 wysłana przez beju »
Program jest bogiem, download nałogiem, hasło zabawą, google podstawą.

*

Offline Cholek

• *
  • 60
  • Sprzęt: i8000
Odp: Gdzie kupił-eś/aś swoją Omnię 2?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 05, 2010, 14:47:31 »
Myślę że wypadało by dodać Allegro.pl :D

*

Offline azazel86

• 19
  • Sprzęt: N560, I8000
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2010, 18:21:35 »
Ja kupiłem na Allegro egzemplarz, który dzień wcześniej był kupiony w Orange... w związku z tym miałem dylemat, czy zaznaczyć Orange, czy Inne, heh. Jednak zdecydowałem się na Inne. Ciekawa ankietka :)

*

Offline phr34k

• *
  • 92
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2010, 21:01:36 »
Allegro dodane  :ok:
Choć z drugiej strony skoro niektóre pochodzą z Orange a sprzedawane są poprzez Allegro jak dla mnie bardziej podchodzą pod Orange bo i tak są brandowane  :)

*

Offline azazel86

• 19
  • Sprzęt: N560, I8000
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2010, 23:05:41 »
Dlatego też może lepsza by była ankieta na temat "obrandowania" Omni przez operatorów? Kto ma jaki, włącznie z najpopularniejszymi z zagranicy?

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 06, 2010, 10:23:07 »
Naprawdę Cię to interesuje, czy tylko chciałeś błysnąć? Zakładając ten pierwszy przypadek proponuję podejście bardziej metodyczne. Policz ilość użytkowników wypowiadających się w sposób jednoznacznie świadczący o posiadaniu O2 w watkach założonych pomiędzy lipcem a październikiem 2009 i porównaj do lawinowego wzrostu ilości zakładanych tematów po premierze sprzętu w Polsce/ u operatorów. Uzyskane w ten sposób dane na pewno będą bliższe rzeczywistości niż wyniki powyższej ankiety co w sposób oczywisty podważa jej sensowność. W przypadku numer 2 ("chciałeś błysnąć") podchodzi to pod celowe zaśmiecanie forum.

*

Offline phr34k

• *
  • 92
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 06, 2010, 10:46:54 »
Robiąc tą ankietę chciałem się zorientować ile telefonów jest kupionych od Orange w Polsce (bo chyba na dzień dzisiejszy u nas ogólnie dostępna jest tylko w Orange) lub innego operatora zagranicznego a ile w sklepach w kraju bądź za granicą.

Jeśli ktoś kupił u innego operatora i chce tutaj o tym wspomnieć to bardzo proszę bo wydaje mi się że ciężko będzie wytypować (przynajmniej dla mnie) tych najpopularniejszych z zagranicy bo nie wiem czy mówimy tu tylko o europie czy o całym świecie. Polacy są wszędzie i zewsząd przeglądają to forum.

azazel86 jeśli więc czujesz się na siłach wymienić tych wszystkich wg. Ciebie najpopularniejszych operatorów to zachęcam do zrobienia drugiej ankiety o operatorach i brandingu. Napewno w niej zagłosuję  :ok:

Naprawdę Cię to interesuje, czy tylko chciałeś błysnąć?
Tak, naprawdę mnie to interesuje.
Nie rozumiem Twojej uszczypliwości co do zaśmiecania forum i błyskotliwości. Są moderatorzy i jeśli uważają że tą ankietą zaśmiecam forum to proszę ją usunąć.  Jestem tu nowy i od kilku dni bo zanim kupiłem swoją Omnię zacząłem się nią interesować bardziej stąd moja wizyta tutaj. Zazdrościsz mi pierwszej ankiety w tym dziale czy co?
porównaj do lawinowego wzrostu ilości zakładanych tematów po premierze sprzętu w Polsce/ u operatorów. Uzyskane w ten sposób dane na pewno będą bliższe rzeczywistości niż wyniki powyższej ankiety co w sposób oczywisty podważa jej sensowność.
Mnie nie interesuje ilość tematów zakładanych przed i po premierze w Polsce ani tym bardziej o problemach z nimi związanymi. Masz Omnię? Jeśli chcesz zagłosować? Głosuj. Nie chcesz nikt Ci nie każe.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 06, 2010, 13:46:47 »
Mnie nie interesuje ilość tematów zakładanych przed i po premierze w Polsce ani tym bardziej o problemach z nimi związanymi. Masz Omnię? Jeśli chcesz zagłosować? Głosuj. Nie chcesz nikt Ci nie każe.
Ok, więc jeżeli naprawdę Cię to interesuje, to powyższa ankieta da Ci mocno zafałszowany obraz rzeczywistości. Dlaczego? Ano choćby z tego powodu, iż sporo osób, które zakupiły O2 po premierze w Singapurze (15 lipca), przestało się tutaj pojawiać/komentować/udzielać odpowiedzi w chwili, gdy lawinowo wzrosła ilość postów. Durnych postów dodajmy (tu masz przykład: http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/pare-pytan-dotyczace-omni-2/ ). Durnych choćby z tego powodu, że temat był wałkowany pewnie ze 100 razy i powstały nawet "komiksowe faqi" dotyczące tego konkretnego tematu. Co gorsze, osoby które się "wyciszyły" dysponowały ponadprzeciętną wiedzą na temat WM, własnoręcznych modyfikacji systemu itp.