[i8000] TouchFLO 3D na Omni 2 i nagrywanie rozmów

• 55 Odpowiedzi
  • 10294 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline seq

• 35
Odp: TouchFLO 3D na Omni 2 i nagrywanie rozmów
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 20, 2009, 15:01:09 »
Dziękuję bardzo :)
Niestety u mnie w tym miejscu jest notatka  :-|

ps:da rade zmienić wygląd połączenia przychodzącego z tego "brzydkiego' na  jakieś ładne  :mrgreen: ? mam SPBMS i też mam takie brzydkie :(

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 20, 2009, 15:01:34 »
Z innej beczki jaki rom warto wgrać ,zamiast orange ?:)
Osobiście używam tego: http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-http-i8000-modaco-com/295095/i8000nxxij9/
Szybki, stabilny i bez problemów z niektórymi funkcjami z tym, że nie miałem już czasu testować nowszych wersji.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 20, 2009, 15:22:34 »
Osobiście używam tego: http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-http-i8000-modaco-com/295095/i8000nxxij9/
Szybki, stabilny i bez problemów z niektórymi funkcjami z tym, że nie miałem już czasu testować nowszych wersji.

U mnie nie inaczej

*

Offline swiro84

• 12
  • Sprzęt: Samsung GT-I9300 S III
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 23, 2009, 12:42:07 »
Z innej beczki jaki rom warto wgrać ,zamiast orange ?:)

Czy jest potrzebny jakiś program by wgrać to na telefon? Jak to się robi? I czy stracę gwarancję gdy przeinstaluje ROM. Omnie II mam od tygodnia i 2 lata gwarancji.
Też nie mam przycisku "nagraj" tylko "notatka" da się to jakoś zmienić?

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 23, 2009, 13:56:11 »
Gwarancji nie stracisz, opis wgrywania romu jest na tym forum.
Można nagrywać tez na oranżowym romie J1, ale przez zewnętrzne aplikacje, np VitoAudioNotes.

*

Offline swiro84

• 12
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 24, 2009, 07:53:32 »

U mnie nie inaczej
Ja mam:
PDA: I8000NXXII9
CSC: I8000DBTII9
telefon: I8000XXII6
Wi-Fi; S/W 1.1.0.1
Reszta jest tak samo jak w screenie u zygzag-a. Wiecie może z tego który jest nowszy, stabilniejszy i szybszy? (Nie wiem jak się screeny robi dlatego wpisałem tylko te różnice - oczywiście mac też inny, ale to normalne ;]) Bo nie wiem czy wgrać ten co ma zygzag czy zostać przy swoim... Jeśli faktycznie nie traci się przy tym gwarancji...
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 10:54:08 wysłana przez swiro84 »

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 24, 2009, 08:55:20 »

U mnie nie inaczej
Ja mam:
Wi-Fi; S/W 1.1.0.1
Reszta jest tak samo jak w screenie u zygzaka. Wiecie może z tego który jest nowszy, stabilniejszy i szybszy? (Nie wiem jak się screeny robi dlatego wpisałem tylko te różnice - oczywiście mac też inny, ale to normalne ;]) Bo nie wiem czy wgrać ten co ma zygzag czy zostać przy swoim... Jeśli faktycznie nie traci się przy tym gwarancji...

jak widac po literkach Twoj jest starszy o miesiac I - wrzesień, J - październik.
moge tez polecic IJC - jeszcze nowszy od IJ9, a równie jak on stabilny i dluzsza zywotnosc baterii
najnowszy od secanego IK5 (5 wersja z listopada) - stabilny i szybki lecz niestety krotsza zywotnosc baterii (choc niektorzy twierdza inaczej)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline swiro84

• 12
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 24, 2009, 09:20:47 »
Ja mam:
Wi-Fi; S/W 1.1.0.1
Reszta jest tak samo jak w screenie u zygzaka. Wiecie może z tego który jest nowszy, stabilniejszy i szybszy? (Nie wiem jak się screeny robi dlatego wpisałem tylko te różnice - oczywiście mac też inny, ale to normalne ;]) Bo nie wiem czy wgrać ten co ma zygzag czy zostać przy swoim... Jeśli faktycznie nie traci się przy tym gwarancji...

jak widac po literkach Twoj jest starszy o miesiac I - wrzesień, J - październik.
moge tez polecic IJC - jeszcze nowszy od IJ9, a równie jak on stabilny i dluzsza zywotnosc baterii
najnowszy od secanego IK5 (5 wersja z listopada) - stabilny i szybki lecz niestety krotsza zywotnosc baterii (choc niektorzy twierdza inaczej)
A gdzie mogę znaleźć tego IJC i wątek do tego jak się robi tą aktualizację romu? W ogóle laik jest w stanie poradzić sobie z tym by czegoś nie schrzanić? Bo nie chciałbym się gwarancji pozbyć jak by mi coś padło... tfuuu... odpukać
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 09:23:18 wysłana przez swiro84 »

*

Offline Torsen

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 10, 2010, 21:53:38 »
U mnie też jest notatka, również po zainicjowaniu połączenia. To kwestia jakichś ustawień, czy romu?

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 10, 2010, 22:39:48 »
U mnie też jest notatka, również po zainicjowaniu połączenia. To kwestia jakichś ustawień, czy romu?

Uruchom notatkę, notatka również posiada możliwość nagrywania trwającej rozmowy. Zawsze jest to jakiej rozwiązanie. To lub zmiana na WM 6.5 ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Torsen

• *
  • 71
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 10, 2010, 22:48:37 »
Dzięki za tę odpowiedź oraz za PW. Przetestuję :)

Połączone: Luty 11, 2010, 00:06:06
Próbowałem różnych aplikacji i efekt w każdym przypadku jest bardzo dziwny: nagrywa się tylko mój rozmówca, natomiast moje słowa na nagraniu w ogóle nie są słyszalne. Z tego, co czytałem, problemy, jeśli występują, to raczej z nagrywaniem rozmówcy, a nie samego siebie. Ma ktoś jakiś pomysł? Pomijając ten fakt, mikrofon wydaje się działać bez zarzutu.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 00:06:06 wysłana przez Torsen »

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 11, 2010, 09:20:44 »
Dzięki za tę odpowiedź oraz za PW. Przetestuję :)

Połączone: Luty 11, 2010, 00:06:06
Próbowałem różnych aplikacji i efekt w każdym przypadku jest bardzo dziwny: nagrywa się tylko mój rozmówca, natomiast moje słowa na nagraniu w ogóle nie są słyszalne. Z tego, co czytałem, problemy, jeśli występują, to raczej z nagrywaniem rozmówcy, a nie samego siebie. Ma ktoś jakiś pomysł? Pomijając ten fakt, mikrofon wydaje się działać bez zarzutu.

a nie prosciej nagrywac za pomoca opcji dostepnej ze standardowego dialera samsunga?
podczas rozmowy pojawia sie na ekranie taka mozliwosc, klikamy i idzie :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline Torsen

• *
  • 71
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 11, 2010, 12:03:58 »
Na pewno jest łatwiej, pod warunkiem, że istnieje taka możliwość. W moim romie niestety nie istnieje. W miejscu, w którym u Ciebie jest nagrywanie rozmów, u mnie jest "notatka", z poziomu której, co prawda, też można jakoś nagrać rozmowę, ale wymaga to tyle rzeźbienia, że zanim się wyrzeźbi, to czasem jest już po rozmowie.

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 11, 2010, 12:35:48 »
Używasz jakiegoś dziwacznego romu od jakiegoś beznadziejnego kucharza śmieciarza. Przyznaj się, masz rom gotowany przez oranża?
Natychmiast wgraj coś zrobionego przez rzetelnych i sprawdzonych kucharzy. To raz.
Dwa. Do nagrywania rozmów ja używam VitoAudioNotes, nie ma żadnych problemów z automatycznie nagranymi rozmowami.
Czego ty używasz ze nie łapie ci twojego głosu?

*

Offline Torsen

• *
  • 71
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 11, 2010, 12:51:40 »
Mój ROM to WM 6.1 Professional, CE OS 5.2.21006 (Build 21006.1.5.74), PDA B7610BUIH3, CSC B7610VD2IH7, PHONE B7610BUIH2. Jest to chyba niemiecki Vodafone. Nigdy nie był zmieniany.
Do nagrywania próbowałem używać również programu wymienionego przez Ciebie. Testowałem go w warunkach nocnych, dlatego sądziłem, że mój głos się nie nagrywa (bo mówiłem cicho). W istocie nagrywa się ale jest ledwo słyszalny.

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 11, 2010, 13:46:58 »
Zainstaluj np ten rom:
http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/omnia-ii-wm-6-1-ultra-lite-i-ultra-lite-spb-pl-tiger2x-ver-2-0/
Pojawi się nagrawanie w miejscu notatki. I o ile fon nie jest uszkodzony Vito powinien też zacząć dobrze nagrywać.
Zrób wczesniej backupa PIMa, bo wgranie nowego romu kasuje wszystkie dane.

*

Offline Adramel

• 895

*

mgcompany

« Odpowiedź #47 dnia: Luty 26, 2010, 21:27:37 »
Nie no fajnie, ale z 40 MB pamięci to lepiej od razu się powiesić za cojones! Dodać do tego wycieki pamięci i klapa, nic nie będzie normalnie działać. :(
Nie rozumiem tylko czemu ROM z Leosia ma takie potrzeby na sprzęt? No rozumiem, że WM 6.5 potrzebuje w miarę szybkiego procka, by płynnie działać. Ale czyżby te dodatki HTC były aż tak głodne i zjadały prawie wszystkie zasoby sprzętu? Albo to specjalnie robią, by działało dobrze tylko na HD2, albo to wina programistów i jest bardzo słabo zoptymalizowane.

*

Offline sesser

• *
  • 63
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-I8000 + hx4705
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 26, 2010, 23:25:08 »
Zauważ, że O2 ma sporo wolniejszy sprzęt procesor od HD2, do tego ma 256MB ramu, a nie 580 :)
Własnie testuja nową betke, jak narazie całkiem spoko, praktycznie wszystko działa jak powinno, tylko martwi mnie fakt, że po starcie jest 55mb a po pół godziny zabawy zostaje juz 15... ale, pożyjemy, zobaczymy co z tego będzie :D
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 23:38:55 wysłana przez sesser »
i8000 @ KSTAN WM6.5.5 Lite + SPB Mobile Shell + MobileSense Espresso

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 27, 2010, 08:05:55 »
Zamula sie straszliwie na starcie po zainstalowaniu kilku programów. Po właczeniu Sense trzeba czekać kilka minut aż system przestanie się mulić. Działa nawet szybko, szybciej niż TF 2.0, nieporównywalnie szybciej niż TD3D 1.3 . Ale niestety często się wiesz w dziwnych sytuacjach. A już album htc niemal za każdym razem powoduje zwieche. Ale postęp od bety 1 jest, tylko czemu tak mało ramu zostaje wolnego?
Wracam do WM6.1;)

*

mgcompany

« Odpowiedź #50 dnia: Luty 27, 2010, 08:58:20 »
Zauważ, że O2 ma sporo wolniejszy sprzęt procesor od HD2, do tego ma 256MB ramu, a nie 580 :)
Tego mi mówić nie musisz, bo dobrze wiem co siedzi w obydwu urządzeniach. Różnica w sprzęcie jest ogromna, ale i tak wymagania systemu (gołego) są przez O2 spełniane (nawet znacznie słabsze urządzenia uciągną ten system), więc HTC musiało nieźle namieszać swoim softem, że na niczym innym nie działa. I tego nie właśnie nie rozumiem, czemu firma tak modyfikuje oprogramowanie, że działa tylko i wyłącznie na Snapdragonie? TouchFlo (czy aktualnie Sense) z wersji na wersje robiło się coraz większą kobyłą, coraz bardziej zamulającą i sprzętożerną! Jaki jest wtedy sens tego postępowania? Chyba tylko marketing i nakręcanie sprzedaży nowszych urządzeń, z mocniejszymi procesorami, większą ilością pamięci, itd. tylko po to, by ten sam system z nowszą wersją nakładki działał w miarę sprawnie.  :-|

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 27, 2010, 10:08:41 »
czemu firma tak modyfikuje oprogramowanie, że działa tylko i wyłącznie na Snapdragonie?
Spoko spoko, obiecali Sense UI 2.5 dla Touch Pro2 i D2 w nowych aktualizacjach romów na O2 powinno więc śmigać aż miło. Jest tylko jeden mały problem, najaktywniejsi moderzy na MoDaCo zakupili Leosia :D:D

« Odpowiedź #52 dnia: Luty 27, 2010, 17:01:38 »
Co jest z wami? Nowy rom jest!
http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/301937/rom-hd2-leo2-fusion-beta-2-released-today/

Testować!

Muszę powiedzieć, że skusiłem się i zainstalowałem ten romik i powiem, że jestem pozytywnie zaskoczony!!! Animacja pogody chodzi całkiem płynnie odnajduje poskie lokacje !!! Fakt występują zwiechy ale jest to mały minus bo całość działa naprawdę doskonale. POLECAM To że jest po angielsku nie jest bardzo uciążliwe bo menu jest intuicyjne. Jeśli tak wygląda teraz manila na omnii 2 to w następnym wydaniu będzie poprostu masakra. Oczywiście pozostałe części romu mam w wersji JB1.

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 27, 2010, 18:06:31 »
więc HTC musiało nieźle namieszać swoim softem, że na niczym innym nie działa. I tego nie właśnie nie rozumiem, czemu firma tak modyfikuje oprogramowanie, że działa tylko i wyłącznie na Snapdragonie? TouchFlo (czy aktualnie Sense) z wersji na wersje robiło się coraz większą kobyłą, coraz bardziej zamulającą i sprzętożerną!
HD2 ma przede wszystkim 380MB wolnego ramu dla systemu. Tam po uruchomieniu Sense jest ponad 200MB wolnego RAMu. Omnia ma tylko 140MB. Wiec to nie wina HTC że Sense zostawia tak mało wolnego ramu na naszych PDA. To raz. A dwa, to to że Sense jest pisane pod OpenGL ES 1.0, a Samsung tego nie wspiera sprzętowo. Procesor musi tłumaczyć polecenia ES 1.0 na ES 2.0 . I dlatego Sense działa dużo lepiej na Blackstone z dużo wolniejszym Qualcomem niz na szybszej i8000.

*

Offline stilokielce

• 5
  • NOkia 6630/ Nokia E51/ Omnia I/Omnia II
  • Sprzęt: HTC Touch 2
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 01, 2010, 21:56:12 »
A jak nagram rozmowę, to gdzie później muszę wejść żeby odsłuchać nagraną rozmowę?

Połączone: Marzec 01, 2010, 21:59:25
Ile kolega ma wolnego ramu po stracie i ile wytrzymuje bateria?
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 21:59:25 wysłana przez stilokielce »

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 02, 2010, 10:17:21 »
Zależy czym nagrasz. Vito Audio Notes zapisuje do wybranej pamieci w katalog My Documents/My audio notes/

W nowym LeoFusion było jakieś 40MB wolnego ramu na starcie. Bateria ile trzymała to nie wiem, bo w ciągu kilku godzin było za dużo resetów. Teraz mam WM6.1 z TF3D 2.0 i ponad 80MB wolnego po starcie systemu.