Tak, Windows wymaga certyfikatów, ale można to wyłączyć. Trzeba zainstalować jedną rzecz, tylko nie pamiętam którą, czy SDKCerts.cab, czy SecurityOff.cab, ale chyba to drugie, a najlepiej oba i nie powinno być problemu z certyfikatami.

@viceq
Zmień sobie motyw na inny, np. standardowy Black i kolorki się zmienią. Ja muszę znaleźć jakiś ciekawy motyw i zmienić softkeye na jakieś ładniejsze, bardziej kolorowe.
A teraz moje spostrzeżenia po przesiadce z JB3.
+- Używam nakładki "Samsung Today" i nie poprawiono problemu z zmianą ustawień wydajności, ciągle jest automatyczne, ale stwierdzam, że przewijanie ekranu jest znacznie płynniejsze! Zwłaszcza w książce telefonicznej i innych menu by Samsung, w których korzysta się z przewijania kinetycznego.
+ Nowy odtwarzacz multimedialny, zobaczymy jak się będzie sprawował, ale zmieniono głównie wygląd programu.
- To samo z aplikacją aparatu, zmieniono wygląd kilku pozycji w ustawieniach i główne przyciski w menu aparatu. Raczej nie wpłynie to na użytkowanie samego aparatu, tylko na jego obsługę.
+ Zrezygnowano z samsungowej belki górnej i jest standardowa dla WM 6.5.3, przez co mamy szybki dostęp do Menedżera bezprzewodowego oraz do zegara, baterii, ustawień sieci komórkowej i innych.
++ Opcja zoom! Bardzo fajna sprawa, po tapnięciu na górną belkę pojawia się lupa i można powiększyć ekran, co eliminuje problemy z zaznaczaniem opcji za pomocą palców w miejscach, gdzie jest stary interfejs. Działa na podobnej zasadzie jak lupa w normalnym Windows.
+ Licznik GPRS w standardzie. Przyda się przy małych pakietach internetowych, czy przy ich braku i korzystaniu z normalnej stawki za internet.
+ Nie wiem czy było wcześniej, ale przynajmniej nie pamiętam. Album zdjęć po przeskanowaniu ma możliwość wyświetlania tylko konkretnych folderów ze zdjęciami.
- Nie działa poprawnie "X" podczas zamykania programów.
+- Standardowa kolorystyka jest średnia, najlepiej od razu zmienić motyw na inny, bo dolna belka świeci jak psu cojones.
Ogólnie jest fajny jak na pierwszy soft z "nowym" Windowsem. Widać zmiany jak kolory większości elementów, klawiatur, itd. Programy są nieco pozmieniane, może na lepsze, okaże się w niedługiej przyszłości. Poprawiono działanie przewijania kinetycznego, które wcześniej było słabe, często się cięło i godzinami trzeba było przewijać listę. Szkoda, że nie ma Opery 10, tylko nowsze buildy 9.7. Mogliby też zrezygnować z paru programów, albo dać możliwość czy instalować takie jak np. Qik, Midomi, Podcast, Czytnik RSS, Adobe Reader i inne. Poza tym to jest dobrze. System działa płynniej niż wcześniejsze, a pamiętam, że po świeżych instalacjach wcześniejszych ROMów wcale nie było tak jak jest teraz w tym. Miałem jedynie problem z Microsoft My Phone, bo nie chciał się zalogować, tylko trzeba było szukać ręcznie instalki nowej wersji i Opera Mobile nie chciała łączyć się przez WiFi; teraz już wszystko działa.