[i8000] Pytań kilka odnośnie aktualizacji romu

• 3 Odpowiedzi
  • 1685 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[i8000] Pytań kilka odnośnie aktualizacji romu
« dnia: Marzec 29, 2010, 12:49:36 »
Witam wszystkich. Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Przestudiowalem sporą część materiału zawartą na tym forum i nasunęły mi sie pewne wątpliwości, które proszę w miare możliwości rozwiać:
1. czy przy aktualizacji romu trace dane z ,mojej pamieci' np. automapa itp
2. czy przy aktualizacji romu pozbęde sie dodatków orangutana z telefonu (już mam odp. :P -multicsc w octansie)
3. przelatując przez gąszcz informacji na forum natknąłem się na zgłaszany problem z narastającym dźwiękiem - czy jest to wina któregoś z romów?
I kilka pytań z innej beczki
4. jaka jest odpowiednia ładowarka samochodowa do o2 - ATADU10EBEC czy CAD300UBEC - ze stonki samsunga sie tego nie dowiem, pisza tylko ze ta pierwsza ma microUB (ale w produktach kompatybilnych już tylko wyświetla sie G810) a na allegro do o2 wciskają tą drugą - przy niej już na stronie samsunga o microUSB nie wspominają
5. Jak dużo informacji pobiera GPS Xtra - przy przeciętnym urzytkowaniu mam liczyć miesięcznie/tygodniowo czy na godzinę (jak komu łatwiej będzie to przedstawic) na1MB czy 50MB
Z góry dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2010, 12:55:37 wysłana przez pietia112 »

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
Odp: [i8000] Pytań kilka odnośnie aktualizacji romu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2010, 18:59:13 »
Eh... Widzę że inni nie chcą przeklinać...
zapraszam na
http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/(omnia-ii)-faq-podstawowe-informacje-instrukcje-programy-i-inne!/Tu znajdziesz 90% odpowiedzi.
Następnym razem użyj..... (a nie będę się wyżywał) :-|

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2010, 09:03:02 »
1.Jak zahaczysz odpowiednio Preserve device contens to nie. Wszystkie pliki zostaną w pamięci, ale niektóre programy mogą się nie uruchamiać, bo zabraknie im plików systemowych(brak prawidłowej instalacji). Nie będziesz też mieć skrótu w Menu Start, ale to można zrobić bez problemu samodzielnie.
3.Narastający dźwięk to nie problem a "fiuczer" większości urządzeń. W WM6.1 można z niego "zrezygnować", w 6.5.x jeszcze chyba nie ma na to sposobu. Oczywiście kilku sekundowe opóźnienie w reakcji telefonu występuje zawsze, co jest także "fiuczerem" ale już całego WM.
4.Powinna działać każda na micro usb. W wątku o akcesoriach na pewno znajdziesz informacje.
5.Niewiele, jedno połączeni to kilkaset bajów.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2010, 09:41:54 »
Wielkie dzięki za pomoc. Te informacje na bank gdzieś na forum są ale szykując się do pierwszego flaszowania w życiu czytalem całe wątki i już mi się od wiedzy w głowie kręci :O