Nie moge sobie poradzić z nowym ROM-em

• 5 Odpowiedzi
  • 1035 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
Nie moge sobie poradzić z nowym ROM-em
« dnia: Luty 12, 2010, 16:41:08 »
Witam.
Pewnie większość z was uzna mnie za nooba  :( ale nie mam innego wyjścia...
Chciałbym sobie wgrać nowy ROM na Omnie 2, ale nie do końca wiem jak to mam zrobić.
Wiem że trzeba tym programem "OCTANS" ale nie za bardzo wiem jak.
Chciałbym żeby ktoś mi to objaśnił, tak od początku do końca. Myślę że nie tylko mi się to przyda, ale też innym nowicjuszom.
jakoś się ten ROM wgrywa, potem chyba trzeba coś flashować, czy jakoś tak.
Po prostu nie wiem jak to zrobić i prosił bym żeby ktoś napisał jakąś prostą instrukcji krok po kroku jak to zrobić od początku do końca tak rzeby wszystko grało. Mam Viste na kompie,  bo gdzieś tam czytałem że ma to znaczenie.
Prosze nie pisać jakiś pustych postów, które na pewno mi nie pomogą... :S

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Odp: Nie moge sobie poradzić z nowym ROM-em
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2010, 17:18:27 »
Jeśli dobrze pamiętam to takich postów jest już kilka.  Zaglądałeś do tego pierwszego podwieszonego?
A za nooba to bedziesz uznany dlatego że zadałeś pytanie, a nie spróbowałeś nawet przejrzeć paru postów, bo przecież
twój problem jest jedyny i niepowtarzalny, a tu wszyscy wraz z mlekiem matki wyssali wiedze jak flaszować.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2010, 17:21:02 »
ehh... o tym właśnie mówiłem...
po prostu nie chce nic zepsuć i chce mieć pewne informacje.
a takie informacje sklejane z paru źródeł to nie są do końca pewne...

*

Offline phr34k

• *
  • 92
  • Sprzęt: Galaxy S III
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2010, 17:34:56 »
http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/jaki-jest-najlepszy-rom-dla-omnii-2/msg1210548/#msg1210548

http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/tf3d-na-omnie-2/msg1226710/#msg1226710

Dwa podobne tematy założone przez Ciebie. Uzyskałeś odpowiedź? Nie spodziewaj się innych.

Jeśli dobrze pamiętam to takich postów jest już kilka.  Zaglądałeś do tego pierwszego podwieszonego?
A za nooba to bedziesz uznany dlatego że zadałeś pytanie, a nie spróbowałeś nawet przejrzeć paru postów, bo przecież
twój problem jest jedyny i niepowtarzalny, a tu wszyscy wraz z mlekiem matki wyssali wiedze jak flaszować.
Moim zdaniem wszystko wytłumaczone. Amen
Program jest bogiem, download nałogiem, hasło zabawą, google podstawą.

*

mgcompany

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2010, 18:13:32 »
Ehh... Naprawdę tak trudno jest przeczytać parę tematów i przeszukać forum? Zgadnij ile zajęło mi znalezienie informacji, które chcesz - 3 kliknięcia - pierwsze w przyklejony wątek o Omnii, drugie w instrukcję flashowania za pomocą Octans'a i trzecie w wątek o flashowaniu pod Vistą. Trudne to jest? NIE!!! OGROMNA WIĘKSZOŚĆ TEMATÓW JEST OPISANA NA FORUM!

Żeby główka się nie przepracowała podam Ci linki do tematów: pytanie odnośnie sterowników używanych w Viście i łopatologiczna obrazkowa instrukcja flashowania.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2010, 21:12:19 »
Leniuchom w zaśmiecaniu forum mówimy nie. Jeśli instrukcje niejasne to lepiej tego nie rób albo pytaj na PW. Zamykam

P.S.

Jest taka opcja: sprawdź ortografię, polecam.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G